7-8 hós babátok miket csinál?
Az én kisfiam most vasárnap tölti be a 8 hónapot.
6 hónapos kora óta mászik, stabilan ül, azóta már feláll és a bútorok mentén lépeget.
Foga még nincs, ezért csak pépes ételeket eszik, ami picit is darabos, attól öklendezik.
Egyébként az én babám nagy súlyú baba, 73 cm, 10 kg. Nem kövér és nincs lemaradva a mozgásban, sőt, a kortársai előtt jár. A védőnő szerint teljesítette az egy éves követelményt. :)
- kúszik
- kutyázik (lehet, hogy már csak napok vannak hátra a mászásig, de nem tudom megjósolni)
- ha lent van a keze, föl tudja tolni magát ülésbe
- még nem áll, mert nincs mibe megkapaszkodnia, de nem is erőltetem, szeretném ha előbb mászna
- akaratát sikítozással kifejezi :)
- mostanában elég nyűgös, mert folyamatosan jönnek a fogai (már az 5-6.)
- egyre jobban élvezi az esti fürdést
- néha fél az idegenektől
09:53 vagyok
Nem tudom miért kérdezed, de úgy gondolom, hogy az én babám a teljesen átlagosra a példa (nem a fogakkal :) a mozgásban)
2.
Fiam 8 hónaposan 9850 gramm és 79 cm volt, ő 7,5 hónaposan kezdett mászni és ült fel magától, 8 hónapos kora előtt 1 héttel állt fel.
Lányom 7910 gramm és 76 cm volt 8 hónaposan, szintén 7,5 hónaposan kezdett mászni, 6 hónaposan ült és 6 hónapos 1 hetesen állt fel.
M9ond aketten 11 hónaposan indultak el önállóan.
1 hete volt 8 hónapos. Van 6 foga már egy hónapja, sztem lassan jön a 7-8. Szerencsére nem nyűgös miatta, de talán már fehéredik.
A mérete teljesen átlagos, 72 cm, 8,6 kg.
A mozgása már kevésbé, mert 5 hónaposan ült fel egyedül, 2 héttel később mászott, 6 hónaposan felállt. Most ágy, szekrény mellett kapaszkodva, vagy valamit tologatva lépeget, ha sietős a dolga, akkor mászik, és ha megfeledkezik magáról, akkor elengedett kézzel áll.
A vizet imádja, bármennyire is fáradt, nyűgös, ha meglátja, hogy fürdés lesz, vigyorog azonnal.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!