Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Tegnap hallottam, hogy jövőre...

Tegnap hallottam, hogy jövőre fizetősek lehetnek a bölcsik, kérhetnek pénzt néhány esetet kivéve, vajon rám vonatkozna az, hogy nem kell fizetni?

Figyelt kérdés

Úgy hangzott el,hogy az egyik aki mentesül a fizetés alól akik "tartós beteg" gyermeket nevelnek,ha nem a bölcsis a tartós beteg,hanem a testvér,akkor a bölcsisre nem kérhetnek pénzt?

Remélem nem lesz általános gyakorlat,hogy az amúgy is kevés pénzből élő,lakáshitellel terhelt családokat ezzel is sújtani fogják.

2011. nov. 17. 09:30
1 2 3
 21/23 anonim ***** válasza:

Utolsó előtti vagyok. Linket nem tudnátok írni, hogy hol lehet erről bővebben olvasni?

Tudom, hogy ténylegesen nincs ingyen a bölcsi, ahogy semmilyen oktatás sem, éppen ezért nem tudtam a PSZF-re járni, mert az akkori fizetésemből nem tudtam finanszírozni.

És még egy kis szidás: a bkv és máv adósságait (több 100 MILLIÁRD forint) kifizetik, akkor, kérdem én, az enyémet miért nem?

Komolyan, egyre szarabb.

2011. nov. 17. 14:28
 22/23 anonim ***** válasza:
kifizették a magánnyugdijadból......de ne is vigyünk bele politikát...mert csak rossz kedvünk lesz és csúnya dolgokat irunk
2011. nov. 17. 14:43
 23/23 anonim ***** válasza:

Fizetőssé válhatnak a bölcsődék, ha a kormány elfogadja – és utána a parlament is jóváhagyja – az egyes szociális tárgyú törvények módosításáról szóló javaslatot - írja a Népszava.

Eszerint "a bölcsődei ellátás esetében a fenntartó a bölcsődei ellátás keretében nyújtott gondozásra is megállapíthat személyi térítési díjat, mely az egy főre eső jövedelem 25 százaléka lehet" - olvasható a lapban. A Bölcsődei Dolgozók Demokratikus Szakszervezete elutasítja a tervezetet. A Népszava idéz a közleményükből: "apolitikus lépésnek tartják a bölcsődei térítési díj emelését egy olyan kormánytól, amely a családpolitikát, a családok támogatását, a népesedés ösztönzését, a gyermekvállalás segítését hangoztatja". Az érdekvédők szerint a jelenleginél magasabb térítési díj bevezetésével sokan képtelenek lesznek igénybe venni az ellátást.

Jelenleg több mint 33 ezer gyermek jár bölcsődébe, az intézmények kihasználtsága eléri a 130 százalékot, a várólisták egyre hosszabbak. A Népszava felidézi Soltész Miklós szociális államtitkár nyáron tett kijelentését arról, hogy nyolc és fél milliárd forintból mintegy 3200-3500 új bölcsődei férőhely létesülhet 2013 végéig az országban, ami nagyon fontos ahhoz, hogy a családok merjenek gyermeket vállalni.

2011. nov. 17. 14:46
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!