Tegnap hallottam, hogy jövőre fizetősek lehetnek a
bölcsik, kérhetnek pénzt néhány esetet kivéve, vajon
rám vonatkozna az, hogy nem kell fizetni?
Figyelt kérdés
Úgy hangzott el,hogy az egyik aki mentesül a fizetés alól akik "tartós beteg" gyermeket nevelnek,ha nem a bölcsis a tartós beteg,hanem a testvér,akkor a bölcsisre nem kérhetnek pénzt?
Remélem nem lesz általános gyakorlat,hogy az amúgy is kevés pénzből élő,lakáshitellel terhelt családokat ezzel is sújtani fogják.
Kérdésedre sajnos nem tudok választ adni, de ez elkeserítő, hogy még ezt is megtehetik velünk:( Kíváncsi vagyok ha meg is lesz ez téve, mennyibe fog kerülni, jobban meg fogja érni itthon maradni gyesen, egy olyannak aki csak 80-100 között keres????
2011. nov. 17. 09:33
2/23 anonim válasza:
Én úgy gondolom (úgy logikus), hogy igen, rád is vonatkozna.
Azt mondták, hogy maximum a gyes összege lehet. Tehát ha nem keres az anyuka a munkahelyén minimum kétszer annyit, mint a gyes, akkor egyszerűen nem éri meg visszamennie :(
Én is ki vagyok a hír hallatán.
2011. nov. 17. 09:35
3/23 anonim válasza:
Azért azon el kellene gondolkodni, hogy egy bölcsödét MIBÖL tartanak fenn - mert ahhoz elég sok pénz kell. SZerintem az a természetes, hogy ha valamit igénybe veszel, akkor fizetsz is érte. A bölcsöde még mindig kevesebbe kerül, mintha bébiszitterre hagyod egész nap a gyereket. Èrdekes módon ezen senki nem akad fenn, pedig egy béniszitternek kevesebb a költsége, mind egy intézetnek.
2011. nov. 17. 09:37
4/23 anonim válasza:
Igen, az állami szolgáltatásokért általában adó formájában szoktunk fizetni. Vannak magán bölcsődék, iskolák, kórházak, stb. értelemszerűen azok fizetősek
2011. nov. 17. 09:39
5/23 anonim válasza:
Első vagyok:szerintem mindenkinek egyértelmű, hogy nem ingyen van a bölcsi, 0 kiadással...Képzel 3. általában akinek vissza kell mennie dolgozni és bölcsibe kénytelen adni a gyerekét, az nem áll úgy , hogy bébiszittere hagyná a gyerekét bármikor is.Valószínűleg azért rakná be, mert nem élnek meg a úgy, hogy anyukának csak a gyese van...Akinek meg van pénze, az valószínű magán bölcsit választ, ami egyértelműen korszerűbb mint egy átlag bölcsi, és gondolom ott lékesebb, motiváltabb gondozónők vannak jobb fizetésért, mint egy sima bölcsiben...Legalábbis a mi kisvárosunkban:Elavult játékok, sokszor nem törődöm bölcsis-nénik, elavult mosdóhelyiség...Ha a gyes összege lenne, a mi esetünkben ez a hely, nem érne meg ennyit az fix...
2011. nov. 17. 09:45
6/23 anonim válasza:
Az adóból a gyerekeknek még hideg vizre sem jutna, másrészt nézz körül, a legtöbben ott csalnak adót,ahol csak tudnak (ha mással nem, feketén dolgoznak). Ha MINDENKI becsületesen fizetné, akkor esetleg elég lehetne, de még az sem biztos.
2011. nov. 17. 09:45
7/23 anonim válasza:
lékesebb= lelkesebb :)
2011. nov. 17. 09:46
8/23 anonim válasza:
Itt nem az a kérdés, hogy aki beadja a gyereket, annak szüksége van-e a munkára, hanem arra, hogy a bölcsöde fenntartása igen sokba kerül - és ha senki sem fizet, akkor nem kell csodálkozni, hogy ha nem müködik a bölcsöde.
Ezzel az erövel azt is mondhatnád, hogy akinek nincs elég pénze, annak ne kelljen a boltban fizetni, mert úgysem jut elég nekik. HA valamit igénybe veszel, azért fizetni kell.
2011. nov. 17. 09:47
9/23 anonim válasza:
Bocsi, hogy off és nagyon off, de egy személyes dolog:
Én ha megengedhetném se íratnám magán bölcsődébe-iskolába a gyerekem, mert oda csak pénzes szülők gyerekei járnának, nem tudna kialakulni egy reális képe a világról.
A többivel nagyon is egyetértek, jól látod a dolgokat.
A 3. válaszolóval nem tudom mi történt, bizonyára bal lábbal kel
2011. nov. 17. 09:48
10/23 anonim válasza:
Akkor ez az állami óvodákra is igaznak kéne lennie.....
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!