Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Tegnap hallottam, hogy jövőre...

Tegnap hallottam, hogy jövőre fizetősek lehetnek a bölcsik, kérhetnek pénzt néhány esetet kivéve, vajon rám vonatkozna az, hogy nem kell fizetni?

Figyelt kérdés

Úgy hangzott el,hogy az egyik aki mentesül a fizetés alól akik "tartós beteg" gyermeket nevelnek,ha nem a bölcsis a tartós beteg,hanem a testvér,akkor a bölcsisre nem kérhetnek pénzt?

Remélem nem lesz általános gyakorlat,hogy az amúgy is kevés pénzből élő,lakáshitellel terhelt családokat ezzel is sújtani fogják.

2011. nov. 17. 09:30
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:
És kérdező tényleg nagyon bocsi, csak muszáj volt hozzászólnom, remélem hamarosan kapsz érdemi választ.
2011. nov. 17. 09:50
 12/23 anonim ***** válasza:
75%
Nem tudom, hogy mit képzelnek magukról, hogy már ezt is fizetőssé teszik?! Arra volt pénz, hogy xy 20 millióért rendeljen festményeket, de arra nincs, hogy az ÁLLAMI!!! bölcsődéket fent tartsák? Hogyan működik ez? Már nagyon unom, hogy itt minden kisebbség, "nagyobbság" támogatva van, csak az nem, akit tényleg kéne...
2011. nov. 17. 09:56
 13/23 anonim ***** válasza:

Nincsenek munkahelyek, a sok anyuka majd Gyesen marad, és csökken a munkanélküliség, mert helyettük munkanélkülieket foglalkoztatnak. Ez is egy szempont lehet állambácsinak ám! Sok mindenbe nem látunk bele, zajlik a manipuláció...

Ami pedig az ún. ingyenességet jelenti: ma Magyarországon semmi!! sincs ingyen, mert ezerféle adót fizetünk egy-egy termékért, szolgáltatásért, sőt a legtöbb dologért többször is adózunk, csak sokan nem veszik észre.:)

2011. nov. 17. 10:28
 14/23 anonim ***** válasza:

A bölcsőde szociális intézmény, és mint minden más ilyenért az adónkkal fizetünk.

Nálunk 1200/hó a kaja, + tisztasági csomag, + csoportpénz, + időnként gyümölcs, szóval eddig sem volt ingyen. De ha erre rákérnek még 30000Ft-ot, akkor meggondolom, hogy itthagyom a munkahelyemet...

2011. nov. 17. 10:40
 15/23 anonim ***** válasza:

1200FT/ hóa kaja????

akkor nagyon olcsó,lányomnak 50%-os kedvezménnyel havonta 3600Ft

2011. nov. 17. 10:51
 16/23 anonim ***** válasza:
Elírtam, 12000 Ft. (Napi 580 Ft)
2011. nov. 17. 11:07
 17/23 anonim ***** válasza:
100%

Nálunk már úgy van, hogy vagy 260Ft/óra "megőrzési" díjat fizetsz, vagy az étkezést, ami 8000 Ft egy hónapban. + tisztasági csomag (+pelus vagy WC papír, fogkrém). Az én fiam januártól megy, úgyhogy a többi járulékos költséget még nem tudom.

Elvileg a bölcsődék azért alakultak, mert a szocializmus építéséhez a nők munkájára is szükség volt, csak ezt önmegvalósításként aposztrofálták. :-) Ma meg azért kell a bölcsi, mert ha olyan szerencsés az ember lánya, hogy kisgyerekesként is van munkája, a nagyszülők is általában még dolgoznak, akkor ne "gátolja" a gyerek elhelyezése a munkába állást. És én ezért tartom pofátlanságnak, hogy még plusz lehúznak bennünket, mert nem elég, hogy a fizetésünk nagy részét visszaadjuk állambácsinak, és ezért nagyjából nulla szolgáltatást kapunk vissza, lásd haldokló egészségügy pl.,hanem nyomatják a propagandát, hogy menjen minden nő dolgozni, aztán ha van is munkahelyed, nem tudod hova tenni a gyereket. Hiszen minimálbérből eljárni pl. másik településre dolgozni+fizetni a bölcsit, nem nagyon marad annyi, amennyiből élni lehetne.

Bocsánat, hogy hosszú lettem, de mindig felhúzom azon magam, hogy már 9 éve fizettem nem keveset, mire várandós lettem, aztán most kisgyerekkel nemkívánatos eleme vagyok a társadalomnak, pláne úgy, hogy az ellenkezőjét hallani csak.

2011. nov. 17. 11:08
 18/23 anonim ***** válasza:
Nálunk már most sem ingyenes Pécsett. Az önkormányzat tavasszal megszavazta, hogy a működési költség 50%-át is elkérhetik a bölcsik és el is kérik, így duplája lett. Kajával együtt 13-14 ezer Ft havonta.
2011. nov. 17. 12:18
 19/23 anonim ***** válasza:

Legalább lesz helye a lányomnak, mert idén nem vették fel bölcsibe! :)

Na de, viccet félre téve. Mennyi bőrt akarnak még lehúzni a kisemberekről, akik bérből, fizetésből élnek? Mindennek emelkedik az ára, miközben a fizetések egyre csökkenek, ilyen-olyan megszorításokra hivatkozva.

Mi még egész jól élünk, de januártól csak gyest kapok, pedig vissza akartam menni dolgozni. És még a küszöböt sem tudjuk rágni, mert egyik ajtónál sincs!

Egyébként erről itt olvastam először. tehát érdemben nem tudok válaszolni.

2011. nov. 17. 12:49
 20/23 anonim ***** válasza:
100%

nem is értem a 3. válaszolót, de több válaszolót se. ingyen bölcsi? miről beszélünk??? most sincs ingyen! egyrészt az adónkkal fizetünk, másrészt van napidíj ami elméletileg a kaja ugyebár. nálunk 600.-/nap, tehát olyan havi 13.000.- plusz ugye a tisztasági csomag és a pelenka, és nekünk kell vinni a gyümölcsöt, minden nap más anyuka viszi az egész csoportnak.

nem tudom, lehet én vagyok a hülye de ez hol ingyenes?

amúgy vicces ez az ár, mert ha 30.000.- + ugye az előbb leírt kiadások akkor miért vinném oda??? 40.000.- nálunk a magánbölcsi ahol adnak gyümölcsöt, korszerű játékok vannak és nem utolsó sorban nem egy lepukkant kis lyuk... :(

borzasztó ez az ország, a tisztességes dolgozó embreknek már a seggük kilóg, míg a többi csak kap, kap... :(

2011. nov. 17. 14:20
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!