Tegnap hallottam, hogy jövőre fizetősek lehetnek a bölcsik, kérhetnek pénzt néhány esetet kivéve, vajon rám vonatkozna az, hogy nem kell fizetni?
Úgy hangzott el,hogy az egyik aki mentesül a fizetés alól akik "tartós beteg" gyermeket nevelnek,ha nem a bölcsis a tartós beteg,hanem a testvér,akkor a bölcsisre nem kérhetnek pénzt?
Remélem nem lesz általános gyakorlat,hogy az amúgy is kevés pénzből élő,lakáshitellel terhelt családokat ezzel is sújtani fogják.
Nincsenek munkahelyek, a sok anyuka majd Gyesen marad, és csökken a munkanélküliség, mert helyettük munkanélkülieket foglalkoztatnak. Ez is egy szempont lehet állambácsinak ám! Sok mindenbe nem látunk bele, zajlik a manipuláció...
Ami pedig az ún. ingyenességet jelenti: ma Magyarországon semmi!! sincs ingyen, mert ezerféle adót fizetünk egy-egy termékért, szolgáltatásért, sőt a legtöbb dologért többször is adózunk, csak sokan nem veszik észre.:)
A bölcsőde szociális intézmény, és mint minden más ilyenért az adónkkal fizetünk.
Nálunk 1200/hó a kaja, + tisztasági csomag, + csoportpénz, + időnként gyümölcs, szóval eddig sem volt ingyen. De ha erre rákérnek még 30000Ft-ot, akkor meggondolom, hogy itthagyom a munkahelyemet...
1200FT/ hóa kaja????
akkor nagyon olcsó,lányomnak 50%-os kedvezménnyel havonta 3600Ft
Nálunk már úgy van, hogy vagy 260Ft/óra "megőrzési" díjat fizetsz, vagy az étkezést, ami 8000 Ft egy hónapban. + tisztasági csomag (+pelus vagy WC papír, fogkrém). Az én fiam januártól megy, úgyhogy a többi járulékos költséget még nem tudom.
Elvileg a bölcsődék azért alakultak, mert a szocializmus építéséhez a nők munkájára is szükség volt, csak ezt önmegvalósításként aposztrofálták. :-) Ma meg azért kell a bölcsi, mert ha olyan szerencsés az ember lánya, hogy kisgyerekesként is van munkája, a nagyszülők is általában még dolgoznak, akkor ne "gátolja" a gyerek elhelyezése a munkába állást. És én ezért tartom pofátlanságnak, hogy még plusz lehúznak bennünket, mert nem elég, hogy a fizetésünk nagy részét visszaadjuk állambácsinak, és ezért nagyjából nulla szolgáltatást kapunk vissza, lásd haldokló egészségügy pl.,hanem nyomatják a propagandát, hogy menjen minden nő dolgozni, aztán ha van is munkahelyed, nem tudod hova tenni a gyereket. Hiszen minimálbérből eljárni pl. másik településre dolgozni+fizetni a bölcsit, nem nagyon marad annyi, amennyiből élni lehetne.
Bocsánat, hogy hosszú lettem, de mindig felhúzom azon magam, hogy már 9 éve fizettem nem keveset, mire várandós lettem, aztán most kisgyerekkel nemkívánatos eleme vagyok a társadalomnak, pláne úgy, hogy az ellenkezőjét hallani csak.
Legalább lesz helye a lányomnak, mert idén nem vették fel bölcsibe! :)
Na de, viccet félre téve. Mennyi bőrt akarnak még lehúzni a kisemberekről, akik bérből, fizetésből élnek? Mindennek emelkedik az ára, miközben a fizetések egyre csökkenek, ilyen-olyan megszorításokra hivatkozva.
Mi még egész jól élünk, de januártól csak gyest kapok, pedig vissza akartam menni dolgozni. És még a küszöböt sem tudjuk rágni, mert egyik ajtónál sincs!
Egyébként erről itt olvastam először. tehát érdemben nem tudok válaszolni.
nem is értem a 3. válaszolót, de több válaszolót se. ingyen bölcsi? miről beszélünk??? most sincs ingyen! egyrészt az adónkkal fizetünk, másrészt van napidíj ami elméletileg a kaja ugyebár. nálunk 600.-/nap, tehát olyan havi 13.000.- plusz ugye a tisztasági csomag és a pelenka, és nekünk kell vinni a gyümölcsöt, minden nap más anyuka viszi az egész csoportnak.
nem tudom, lehet én vagyok a hülye de ez hol ingyenes?
amúgy vicces ez az ár, mert ha 30.000.- + ugye az előbb leírt kiadások akkor miért vinném oda??? 40.000.- nálunk a magánbölcsi ahol adnak gyümölcsöt, korszerű játékok vannak és nem utolsó sorban nem egy lepukkant kis lyuk... :(
borzasztó ez az ország, a tisztességes dolgozó embreknek már a seggük kilóg, míg a többi csak kap, kap... :(
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!