Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Tápszernél lehet a dobozon...

Krisztina27 kérdése:

Tápszernél lehet a dobozon lévő menyiségtől eltérni?

Figyelt kérdés
7 hós babám súlya, megállt ill fogyott 50gr-ot, azt mondta a gyerekorvos mivel nem fogadja el a tápszert, próbáljam meg kanalazva adni neki(lehet úgy megeszi). Arra gondoltam kicsit csinálnám sürübre mint a tejpépet és akkor talán megenné, csak nem tudom, el lehet-e térni a dobozon leírtaktól? Mert ha így kell kanalazni mint a levest akkor a fele mellé fog menni szerintem.
2011. nov. 16. 13:55
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
Az én lányom sem evett meg sosem a korának való mennyiséget.Ne foglalkozz a dokival,elég bunkó tud lenni némelyik. Az én lányom 15hós és 9kg,100-120ml tejnél többet nem iszik meg egyszerre. Ja,és a dokim nem mondja rá,hogy azért ilyen mert nem adok neki enni.Ilyen fajta és kész. Szerintem se rakj több tápiport a megengedettnél,próbálkozz tejpéppel sokféle van belőle.
2011. nov. 16. 14:37
 12/18 anonim ***** válasza:

14.19-es vagyok.

az én kislányom 7 hónaposan 7330g és 70 cm volt.Az hülyeség hogy egy 7 hónapos babának 200-250ml kéne ennie.Már 20 hónapos a kislányom és még most se eszik ennyi tejet.

2011. nov. 16. 14:57
 13/18 anonim ***** válasza:

Ha még rendesen szopizik, és van tejed, én biztosan nem próbálkoznék tápszerrel, miért hízna attól jobban? :O

Inkább szilárd táplálékból próbálnék tartalmasabbat adni neki. Pl. Gyümölcsbe, főzelékbe gabonapépet kevernék, illetve tejpépet adnék neki. A húst már bevezetted?

Lehet, hogy az a baj, hogy ő inkább csak anyatejet inna, és nem akar enni? Ebben közrejátszhat pl. fogzás is.

Mióta nem hízott?

2011. nov. 16. 15:39
 14/18 A kérdező kommentje:

Van még ,de már nagyon kevés nem feszül már egyáltalán a mellem. Eszik mindent, főzeléket amit dúsítok gabonapéppel, gyümölcsöt, szoktam gyümölcsrizst is csinálni neki, vacsorára eszik jó éjt pépet, nagyon szereti, csak mindenből keveset eszik, 4-5 kanál és neki már elég is.

A tápszert a gyerekorvos mondta és írta fel, egy honapja nem hízott, foga még nincs de azt mondták nincs megduzzadva neki.

2011. nov. 16. 16:54
 15/18 A kérdező kommentje:

Ja igen a csirkemellet meg a pulykamellet már bevezettem.

Szopizni nagyon szeret mondhatnám cicifüggő, nem tudom mi lesz remélem egyszer megjön az étvágya.

2011. nov. 16. 16:57
 16/18 anonim ***** válasza:

jujjj... milyen gyerekorvosotok van?! Nyugodtan lehet váltani is - ha nagyon rástresszelsz az etetésre sem jó, evészavarok táptalaja lehet. kínálgasd, de nehogy tömd a plusz súly miatt. az én kisfiam 1 évesen volt 9 kg, a kislányom most 10 hósan 10,5 kg... ugyanazt eszik, az,hogy miből mennyit kérnek és a testsúly is alkati kérdés is. Nem értem a dokidat, ha problémát lát miért nem vérvételre küld, nincs e vashiány vagy valami, nyílván nem tömheted a gyereket...

amúgy főzelékeket nem csak krumplival, rizzsel, liszttel is sűrítheted már vagy akár krumplival és rizzsel is.

adhatsz neki ebédre és vacsorára is főtt ételt, a "tápbagríz" is finom, azt csinálhatod kukoricadarából és búzadarából is.

2011. nov. 16. 18:17
 17/18 anonim ***** válasza:
sinlac-ot is felírhatna a dokid, az elég laktató-hízlaló és vitamindús is (tápszer helyett) A tápszertől amúgy nem fog jobban hízni!
2011. nov. 16. 18:19
 18/18 anonim ***** válasza:

ne gabonapéppel dúsítsd a főzeléket, az pont, hogy nem hatásos hízásra, inkább rántással csináld vagy tésztával. lehet kapni tojás mentes tésztát, azt már ehet, törd apróra vagy ha nem eszik darabosat akkor turmixold :)

gyümit csak egyszer adj, uzsira mehet a sinlac és vacsi legyen duplán, tehát fürdés előtt tejpép, fürdés után cici :) vagy ugye tápszer, de így azért megvan a mennyiség, laktató és nem feltétlenül kell "megtömni" jah és a gyümit is jobb ha háztartási keksszel dúsítod, nem pedig gabonapéppel, mondjuk az egészséges és szüksége van rá, de az csak átszalad a kis szervezetén

2011. nov. 16. 18:29
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!