Tápszernél lehet a dobozon lévő menyiségtől eltérni?
14.19-es vagyok.
az én kislányom 7 hónaposan 7330g és 70 cm volt.Az hülyeség hogy egy 7 hónapos babának 200-250ml kéne ennie.Már 20 hónapos a kislányom és még most se eszik ennyi tejet.
Ha még rendesen szopizik, és van tejed, én biztosan nem próbálkoznék tápszerrel, miért hízna attól jobban? :O
Inkább szilárd táplálékból próbálnék tartalmasabbat adni neki. Pl. Gyümölcsbe, főzelékbe gabonapépet kevernék, illetve tejpépet adnék neki. A húst már bevezetted?
Lehet, hogy az a baj, hogy ő inkább csak anyatejet inna, és nem akar enni? Ebben közrejátszhat pl. fogzás is.
Mióta nem hízott?
Van még ,de már nagyon kevés nem feszül már egyáltalán a mellem. Eszik mindent, főzeléket amit dúsítok gabonapéppel, gyümölcsöt, szoktam gyümölcsrizst is csinálni neki, vacsorára eszik jó éjt pépet, nagyon szereti, csak mindenből keveset eszik, 4-5 kanál és neki már elég is.
A tápszert a gyerekorvos mondta és írta fel, egy honapja nem hízott, foga még nincs de azt mondták nincs megduzzadva neki.
Ja igen a csirkemellet meg a pulykamellet már bevezettem.
Szopizni nagyon szeret mondhatnám cicifüggő, nem tudom mi lesz remélem egyszer megjön az étvágya.
jujjj... milyen gyerekorvosotok van?! Nyugodtan lehet váltani is - ha nagyon rástresszelsz az etetésre sem jó, evészavarok táptalaja lehet. kínálgasd, de nehogy tömd a plusz súly miatt. az én kisfiam 1 évesen volt 9 kg, a kislányom most 10 hósan 10,5 kg... ugyanazt eszik, az,hogy miből mennyit kérnek és a testsúly is alkati kérdés is. Nem értem a dokidat, ha problémát lát miért nem vérvételre küld, nincs e vashiány vagy valami, nyílván nem tömheted a gyereket...
amúgy főzelékeket nem csak krumplival, rizzsel, liszttel is sűrítheted már vagy akár krumplival és rizzsel is.
adhatsz neki ebédre és vacsorára is főtt ételt, a "tápbagríz" is finom, azt csinálhatod kukoricadarából és búzadarából is.
ne gabonapéppel dúsítsd a főzeléket, az pont, hogy nem hatásos hízásra, inkább rántással csináld vagy tésztával. lehet kapni tojás mentes tésztát, azt már ehet, törd apróra vagy ha nem eszik darabosat akkor turmixold :)
gyümit csak egyszer adj, uzsira mehet a sinlac és vacsi legyen duplán, tehát fürdés előtt tejpép, fürdés után cici :) vagy ugye tápszer, de így azért megvan a mennyiség, laktató és nem feltétlenül kell "megtömni" jah és a gyümit is jobb ha háztartási keksszel dúsítod, nem pedig gabonapéppel, mondjuk az egészséges és szüksége van rá, de az csak átszalad a kis szervezetén
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!