Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Anyukák ki adja fel előbb ti...

Anyukák ki adja fel előbb ti vagy a babátok?

Figyelt kérdés
Konkrétan arra gondolok, hogy meddig bírjátok hallgatni ha sír? Picúrkám mivel hasfájós eleinte sokat volt kézben, ha elaludt le tudtam ugyan tenni de mostanra, már nem alszik egyszerre túl sokat kb fél háromnegyed órákat, a többi időt meg nézegetéssel tölti két szopi között. Csakhogy gyorsan elunja magát és akkor szórakoztatni kell, és egy idő után kézben akar lenni addig sír míg fel nem veszem. Ezután elhallgat szóval nem fáj semmije. A védőnőm azt mondta ne vegyem fel mindig mert nagyon megszokja, de hát úgy érzem mindig ő nyer, mert lilára bőgi magát addig nem hagyja abba míg fel nem veszem. Utána meg mosolyog, szóval semmi baja. ma fél órát bírtam hallgatni de tovább ne volt szívem hozzá. Most akkor tényleg ne vegyem fel egyszer csak megtanulja hogy nem lehet mindig kézben? Olyan rossz hallgatni, de így meg édes kevés amit el tudok végezni mellette, de ez még nem is lenne baj, csak a nagytesóval se tudok így foglalkozni.
2011. nov. 14. 22:13
 1/9 anonim ***** válasza:
100%

Ne hagyd sírni hiszen nyilvánvaló, hogy a közelségedre vágyik, úgy érzi biztonságban magát ha érez téged! Vegyél egy hordozókendőt és kösd magadra, így rajtad lehet de mégis szabaddá válnak a kezeid.

Itt van pár tipp ahol utánanézhetsz a különböző hordozási lehetőségeknek: [link]

2011. nov. 14. 22:21
 2/9 anonim ***** válasza:
100%

Szia!

Bar nekem csak egy gyerkoc van, de en ugy probaltam megoldani ezt a problemat, hogy fozes, mosogatas kozben az autos hordozoban volt az asztalon vagy a konyhapulton, hogy jol lasson, enekeltem neki, neha megloktem a hordozot, amitol ringatozott. A porszivozasnal nem volt ilyen gondom, mert ahogy bekapcsoltam, mar aludt is a kis dragam a monoton zugasra.

Amig a tesoval jatszol, addig is ott lehet a hordozoban mellettetek a foldon.

2011. nov. 14. 22:21
 3/9 anonim ***** válasza:
Kisfiam is hasfájós volt ezért mindig kézben volt.A mai napig sokat veszem fel,de azért már elég jól eljátszik egyedül is/10 hónapos/Én soha nem hagytam sírni,nincs szívem hozzá.Nekem csak ő van nincs tesó és gondolom Nálad nehezebb a helyzet ez miatt.Az elsővel tökéletesen egyet értek,próbáld meg magadra kötni hátha több mindent elbírsz majd végezni mellette.
2011. nov. 14. 22:46
 4/9 anonim ***** válasza:
100%

soha eszembe se jutott sírni hagyni egy percre se :)

igaz olyan se volt, hogy a kiságyban nézelődött mikor ébren volt. ha felkelt akkor kivettem, lefeküdtünk a nappaliban egy nagy pokrócra és szórakoztattam, játszottunk, stb. semmi olyan dolgom nem volt ami nem ért volna rá akkor mikor aludt :) nem tudom, én élveztem, ha játszhatok vele, élveztem ha ölbe kellett vennem és körbe sétáltunk a lakást meg az ablakon néztük az autókat :)

most már nagy fiú, 2 éves, már nagyon rég nem akar ölben lenni... :)

szóval ezt a feladás dolgot nem is igazán értem, ő a gyerekem, azt akarom, hogy boldog legyen, érte vagyok, tőlem a védőnő vagy akárki elmehet a fenébe :)

2011. nov. 14. 23:41
 5/9 anonim ***** válasza:
74%
Fél óráig hagytad üvölteni? Szerencsétlen gyerek! Én max 5 percig hagytam, ha már nagyon kivoltam. Fél óra iszonyat sok idő.
2011. nov. 14. 23:57
 6/9 anonim ***** válasza:
100%

Sztem se hagyd sírni szegényt! Nem fogod "elrontani" ezzel. Az én babám most 7 hónapos, de eleinte ő is nagyon sokat volt ölben, csak ringatva tudott elaludni - nem fosztottuk meg őt ettől az igényétől (bár néha már iszonyat fáradtak voltunk, én a szülés után is csak több hónap után épültem fel teljesen...) - és egyszer csak magától "mondta" azt, hogy nem kell ringatni, elalszik ő egyedül is.:)

Napközben most járókában van legtöbbet, de ha már nagyon ordít, akkor kiveszem, leteszem a földre, hadd kússzon-fedezzen fel. Van aki szerint ezzel most "elrontom", mert mindig ki fogja követelni magának a kintlétet,de:

1. ez sem fog érdekelni, akkor majd jön velem a konyhába és főzünk együtt.:)

2. nem rontottam el, így is eljátszik továbbra is a járókában is, nem akar egyfolytában a földön lenni, de ha néha igénye van erre, akkor nem fogom hagyni őrlődni, mert semmibe sem telik leterítenem egy pokrócot, odaülni mellé és játszani.

Nyilván MÁS, ha halaszthatatlan dolgom van, akkor muszáj neki kibírni annyi időt, amíg bababiztossá nem teszem a közvetlen környezetem, és akkor jöhet oda is velem felfedezni.:)

A hordozőkendő nagyon jó ötlet volt, és írta vk, hogy hordozó-ülésbe tette, az is szuper! Nekünk volt hintánk is, abban hoztam-vittem ennyi idősen a konyhába, szobába - mikor hol takarítottam. Adtam a kezébe csörgőt, játékot, meg beszéltem is hozzá munka közben, ezzel min. fél órát mindig tudtam nyerni még akkor is, ha már nagyon ideges volt, vagy valami mást szeretett volna már csinálni.:)

2011. nov. 15. 06:52
 7/9 anonim ***** válasza:
100%

Utolsó vagyok, még annyit:

az önálló játék is nagyon fontos, tehát én is mindig azzal kezdtem az etetés utáni időszakot, hogy letettem és hagytam, nézelődjön, játszon. Egy PICIT hagytam reklamálni, és utána mentem hozzá.

És most 7 hósan akár 1,5-2 órát is tökéletesen eljátszik magában is!!

A másik: nem olyan rossz dolog, ha igényel téged.:) Egy ismerősöm mondta múltkor, hogy az ő fia (most 14 éves) sosem volt el járókában, de egy pillanatot sem, rögtön üvöltött, így anyuka mindig kivette, fiúcska meg ott sertepertélt körülötte a konyhában.

A mai napig bizalmas a viszonyuk, még kamaszodva is bízik az anyjában, megbeszélnek mindent, közel áll az anyukájához - és kamaszkorban azért ez nagy kincs sztem!:)

2011. nov. 15. 06:57
 8/9 anonim ***** válasza:
100%

Megint egy idióta védőnő... :-((( Pardon, ártónő. Hogy még fizetik is őket ezért, komolyan döbbenet.

Soha ne hagyd sírni a picit!!A hordozókendő és a pihenőszék vagy babahordozó nálunk is jó megoldás volt mindig.

Annyit voltak ölben a gyerekeim, amennyit igényelték. Órákig eljátszanak egyedül.

2011. nov. 15. 07:35
 9/9 anonim ***** válasza:
A férjem azt mondja ne hagyjam sírni,mert annyira felturbózza magát h megpattanhat egy ér az agyában.Szerinte.Szerintem is.A védőnő meg hasonlók sosem érdekeltek.A kisfiam hihetetlen hisztis,van h az ínye fáj,akkor nem hagyom,mert nyilvánvalóan fájdalmában sír,megnyugtatja ha ölben van.De van h csak hisztizik,mert olyanja van h nem akar egyedül lenni,néha kénytelen vagyok hagyni,mert a kaja nem főződik meg,nem takarítódik ki a lakás magától,wc-re is elmerészelek menni néha,és ő ilyenkor bőg.Míg alszik nem zajonghatok,mert éberen alszik,örülök ha pihen valamennyit,nem kell h felverjem.Max 1 óra az alvása.Addig vasalok,az csendes tevékenység.Baromi nehéz,van h nem akarja hagyni az ember,de konkrétan választása sincs.Ma pl-kövezzetek meg-de alig tudtam aludni,fenn kuruttyolt 2 óránként.6kor felkelt,sehogy nem volt jó őnagyságának csak ölben,hát félkómásan én nem bírok vele járkálni(8 kiló),egész éjjel járkáltam-fogtam,kitettem a konyhába a járókába.Sírt,nagyon,feladtam.:(Nem jött be.Reméltem h elfárad,de ekkor jött a férjem,kérte h ne hagyjam:)Aztán átvette.Remélem hamar kinövi a sírós korszakát.
2011. nov. 15. 13:46

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!