Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » 1 éves babának lehet adni...

1 éves babának lehet adni tejberízst és tejbegrízt?

Figyelt kérdés
És mivel lehet még plusszban ezeket ítesíteni?kakaó...?
2009. máj. 9. 22:17
 1/6 anonim ***** válasza:
90%
Ha már ivott tejet és nincs tejallergiája, akkor próbálkozhatsz vele. Én lekvárral (barack) ízesítettem neki, még nekem is ízlett! Eleinte érdemes úgy csinálni, hogy 1/3 víz - 2/3 tejből készüljön.
2009. máj. 9. 22:24
 2/6 anonim ***** válasza:
93%
Tejbegrízt én adtam neki, cukrot nem tettem bele, csak a kakaóporban volt. Azóta már kapott baracklekvárral is (anyukám főzte isteni, igazi barack íze van, kevés cukorral) plusz kakaóval. Evett már pudinggal is, szintén kevés édesítőszerrel, de lehet ízesíteni nyers gyümölcsökkel is, ami talán a legjobb! Őszibarack, alma, banán, vagy bármelyik kedvenc gyümölcse jó lehet erre. A tej miatt viszont szerintem nem szabad túlzásba vinni, én max 2-3 hetente adok csak neki (jelenleg 15 hónapos). Az egyik kedvenc fotóm is akkor készült, amikor az első tejbegrízt ettük meg :D Az kakaós volt... :)
2009. máj. 9. 22:26
 3/6 anonim ***** válasza:
93%
Azt hiszem félreérthetően írtam: nem édesítőszerrel, hanem kevés cukorral. Nem tudom, miért ezt a szót használtam, bocsi.
2009. máj. 9. 22:28
 4/6 anonim ***** válasza:
0%

Az én gyerekeim imádják a tejbedarát tejberizst.A nagynak aki már 15 múlt félévesen adtam már, a kicsiknek 3 és 1 évesek naponta adok.Sőt,cukrot is teszek bele(én nem tartom méregnek azt sem,csak mai h.lye hóbortnak ami majd elmúlik kimegy a divatból)Ízesítem kakaóval,fahéjjal,lekvárral.

A tej pedig nagyon egészséges és tápláló,lehet mindennap fogyasztani.Aki meg érzékeny rá nem kaphat semennyit,de az kiderül.

2009. máj. 9. 23:08
 5/6 anonim ***** válasza:
92%
Én azt hallottam, hogy a tejbegrízzel nagyon vigyázni kell és nagyon nagyon alaposan meg kell főzni, hogy nehogy baja legyen a kicsiknek. Tejberizst simán lehet adni, kakaót is, csak mondjuk én a grízzel még várnék.
2009. máj. 10. 00:22
 6/6 A kérdező kommentje:
Köszönöm a hasznos válaszokat:-))
2009. máj. 10. 08:01

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!