Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Babaúszás, és bébikomp, most...

Babaúszás, és bébikomp, most jók vagy sem? Hol ezt hallom hol azt. Káros-nemkáros-jó-nemjó-veddmeg-neveddmeg-viddel-nevidde l. Tanácstalan vagyok. Mik szólnak a bébiúszás és a bébikomp mellett és mik ellene?

Figyelt kérdés
2011. nov. 11. 14:02
1 2 3
 21/30 anonim ***** válasza:
Úszásnál be kell baba olajozni a fülét, és akkor a koszos víz kifolyik belőle, így nem fog fájni neki, illetve ha lehet, akkor olyan helyre járj, ahol van külön babamedence, és az öregek, kamaszok nem fürdenek benne.
2011. nov. 11. 16:26
 22/30 anonim ***** válasza:
Az én babám nem volt babaúszáson, így nem tudok nyilatkozni. A bébikomp meg egy olyan dolog, ami vagy árt a babádnak vagy nem. Én nem kísérleteznék, anélkül is megtanulnak járni.
2011. nov. 11. 16:35
 23/30 anonim ***** válasza:
Tegnap 15:43-as , én felpontoztalak, mert egyetértek veled!
2011. nov. 12. 07:51
 24/30 anonim ***** válasza:

A bébikomp azért sem jó, mert a babának másfajta mozgásokat kell begyakorolnia, ez az idegrendszerének fejlődéséhez is szükséges. Azt mondják, hogy akkor lehet beleültetni a babát, amikor már stabilan ül. Az én lányom 8 hónaposan ült stabilan, most 14 hónapos, és állandóan jön-megy (pedig még nem jár önállóan). Kizárt, hogy megmaradna a bébikompban. Szóval nem sok ideig tudtuk volna használni a köztes időben, ráadásul a mi lakásunkban hely sem lett volna elég.

Én a helyedben bébikompot semmiképp sem vennék, ha a babád mozgásban kicsit le van maradva.

2011. nov. 12. 21:22
 25/30 A kérdező kommentje:
Nem tudom, hogy le van e maradva...5 hónapos lesz 1 hét múlva, de még nem fordult meg. Erre mondta az anyósom, a szomszéd meg még fene tudja ki, hogy le van maradva. Szerintem nincs lemaradva, majd ha 6 hónaposan sem fordul, akkor ráérek aggódni.
2011. nov. 13. 10:37
 26/30 A kérdező kommentje:
Valaki írta, hogy a bébikomp a lusuta anyák találmánya. Ezen nagyon elgondolkoztam. Lehet, hogy igazad van, de akkor a hinta is az, vagy a pihenőszék?
2011. nov. 13. 10:40
 27/30 anonim ***** válasza:

Előtted szóló vagyok, ne haragudj, nem akartalak megbántani, valamiért úgy vettem, hogy orvos mondta neked, hogy le van maradva picit.

A pihenőszéket akkor használják, amikor még nem tud kúszni, mászni a baba, egy kis változatosság neki és szórakoztató. Nekünk nem volt egyébként.

A hintáról csak jókat fogsz olvasni, nagyon jót tesz az agynak a ringató mozgás, fejleszti az egyensúlyérzéket, ugyanilyen jótékony hatása van a ringatásnak is. Itt egy jó kis cikk a hintázásról: [link]

A bébikomp pedig akkor lép be a képbe, amikor a gyerkőc már kúszik, mászik és tényleg nagyon fárasztó, hogy állandóan a nyomában kell lenned, őrületes sebességgel tudnak az ember után menni a fürdőszobába négykézláb.... :-) Szóval csábító, hogy beültesd a kompba, az őt is leköti kicsit, meg neked is van pár perc nyugtod. De komp olyan mozgásra "kényszeríti" a babát, ami nem jelenne meg egyébként, ugyanakkor meg el is veszi a lehetőséget, hogy a fontos mozgássorokat gyakorolja.

2011. nov. 13. 11:10
 28/30 A kérdező kommentje:
Dehogy bántottál meg :-)
2011. nov. 13. 11:43
 29/30 A kérdező kommentje:
Nagyon szépen köszönöm, sok mindenre rávilágítottál:-)
2011. nov. 13. 13:04
 30/30 anonim ***** válasza:

Elolvastam a linkelt cikket az asztmáról. "Csak" annyit felejt el a cikk írója, hogy nem csak allergiás asztma van, hanem rengeteg oka lehet. Sőt, az allergia és az asztma között nincs ok-okozati összefüggés: nem minden allergiás asztmás és nem minden asztmás allergiás. Ez a cikk nagyon-nagyon általánosít. Asztmát pl. egy erős érzelmi megrázkódtatás is okozhat, nem hiszem, hogy azt összefüggésbe lehet hozni a nitrogén-trikloriddal.

Szóval szerintem ez a mondat úgy lenne helyes, hogy amelyik babának a családjában több allergián alapuló asztma előfordult és érzékeny a környezeti allergénekre. De egy másik honlapon ilyen megfogalmazást találtam:

"A Német Környezetvédelmi Hivatal arra figyelmeztette a lakosságot, hogy azok a kétévesnél fiatalabb gyerekek, akiknek valamelyik hozzátartozójuk asztmás vagy szénanáthás, nem vehet részt babaúszáson klóros vízben, mert az ő esetükben az uszoda levegőjében lévő triklór-amin növelheti az asztma kialakulásának veszélyét."

És akkor még mindig kérdéses az, hogy mi van akkor, ha (viszonylag) elszeparált a bébi medence és/vagy nem használnak klórt.

2011. nov. 14. 10:44
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!