Babaúszás, és bébikomp, most jók vagy sem? Hol ezt hallom hol azt. Káros-nemkáros-jó-nemjó-veddmeg-neveddmeg-viddel-nevidde l. Tanácstalan vagyok. Mik szólnak a bébiúszás és a bébikomp mellett és mik ellene?
A bébikomp azért sem jó, mert a babának másfajta mozgásokat kell begyakorolnia, ez az idegrendszerének fejlődéséhez is szükséges. Azt mondják, hogy akkor lehet beleültetni a babát, amikor már stabilan ül. Az én lányom 8 hónaposan ült stabilan, most 14 hónapos, és állandóan jön-megy (pedig még nem jár önállóan). Kizárt, hogy megmaradna a bébikompban. Szóval nem sok ideig tudtuk volna használni a köztes időben, ráadásul a mi lakásunkban hely sem lett volna elég.
Én a helyedben bébikompot semmiképp sem vennék, ha a babád mozgásban kicsit le van maradva.
Előtted szóló vagyok, ne haragudj, nem akartalak megbántani, valamiért úgy vettem, hogy orvos mondta neked, hogy le van maradva picit.
A pihenőszéket akkor használják, amikor még nem tud kúszni, mászni a baba, egy kis változatosság neki és szórakoztató. Nekünk nem volt egyébként.
A hintáról csak jókat fogsz olvasni, nagyon jót tesz az agynak a ringató mozgás, fejleszti az egyensúlyérzéket, ugyanilyen jótékony hatása van a ringatásnak is. Itt egy jó kis cikk a hintázásról: [link]
A bébikomp pedig akkor lép be a képbe, amikor a gyerkőc már kúszik, mászik és tényleg nagyon fárasztó, hogy állandóan a nyomában kell lenned, őrületes sebességgel tudnak az ember után menni a fürdőszobába négykézláb.... :-) Szóval csábító, hogy beültesd a kompba, az őt is leköti kicsit, meg neked is van pár perc nyugtod. De komp olyan mozgásra "kényszeríti" a babát, ami nem jelenne meg egyébként, ugyanakkor meg el is veszi a lehetőséget, hogy a fontos mozgássorokat gyakorolja.
Elolvastam a linkelt cikket az asztmáról. "Csak" annyit felejt el a cikk írója, hogy nem csak allergiás asztma van, hanem rengeteg oka lehet. Sőt, az allergia és az asztma között nincs ok-okozati összefüggés: nem minden allergiás asztmás és nem minden asztmás allergiás. Ez a cikk nagyon-nagyon általánosít. Asztmát pl. egy erős érzelmi megrázkódtatás is okozhat, nem hiszem, hogy azt összefüggésbe lehet hozni a nitrogén-trikloriddal.
Szóval szerintem ez a mondat úgy lenne helyes, hogy amelyik babának a családjában több allergián alapuló asztma előfordult és érzékeny a környezeti allergénekre. De egy másik honlapon ilyen megfogalmazást találtam:
"A Német Környezetvédelmi Hivatal arra figyelmeztette a lakosságot, hogy azok a kétévesnél fiatalabb gyerekek, akiknek valamelyik hozzátartozójuk asztmás vagy szénanáthás, nem vehet részt babaúszáson klóros vízben, mert az ő esetükben az uszoda levegőjében lévő triklór-amin növelheti az asztma kialakulásának veszélyét."
És akkor még mindig kérdéses az, hogy mi van akkor, ha (viszonylag) elszeparált a bébi medence és/vagy nem használnak klórt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!