Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Babaúszás, és bébikomp, most...

Babaúszás, és bébikomp, most jók vagy sem? Hol ezt hallom hol azt. Káros-nemkáros-jó-nemjó-veddmeg-neveddmeg-viddel-nevidde l. Tanácstalan vagyok. Mik szólnak a bébiúszás és a bébikomp mellett és mik ellene?

Figyelt kérdés
2011. nov. 11. 14:02
1 2 3
 11/30 anonim ***** válasza:

A légzési reflex. És akkor itt vitatkoznak az úszást favorizálók a nem favorizálókkal, hogy állítólag az agynak az a területe, ahol a feltétlen reflexként van a búvárreflex, azon a területen kell, hogy átvegye a helyet a légzési reflex. Egy másikon ki lehet majd alakítani a feltételes búvár reflexet Na, hogy ez mit okoz, arra már nem emlékszem, már ezer éve volt. Az is lehet, hogy azóta megint más az álláspont (lásd hozzátáplálás, gyakorlatilag évente változik).

Én azt mondom, hogy tök jó dolog, de csak egy olyan oktatóval, aki ha te nem szeretnéd meríteni (ha egyáltalán nem szeretnéd), akkor azt tiszteletben tartja.

2011. nov. 11. 14:34
 12/30 anonim ***** válasza:
100%

babaúszás ellen: az uszoda klóros levegője állítólag asztmát okozhat

mellette: a fiammal voltunk párszor, azóta is imádja a vizet, nagyon gyorsan megtanult mászni, járni, szerintem az úszás miatt,

bébikomp ellen: nekünk nem volt, állítólag lassítja a mozgásfejlődést, később tanul meg egyensúlyozni, ezért nekünk inkább járássegítőnk volt, fp oroszlán, azt tologatta, 11 hósan önállóan járt.

2011. nov. 11. 14:35
 13/30 anonim ***** válasza:

Ez a klóros levegő aszthma lehetősége tuti nem jó info :)

Mindkét tesóm, én, az egyik gyerekem aszthmás, kifejezetten javasolták, hogy járjunk úszni.

Hát igen, az egyik ezt hallja, a másik azt, így legyél okos, ha tudsz.

2011. nov. 11. 14:41
 14/30 A kérdező kommentje:

Hajajj..hát basszus...nem lettem okosabb:-)))

Babaúszósok, a fülébe belemegy a víz..nyilván belemegy, abból nem lehet baj?

2011. nov. 11. 14:46
 15/30 anonim ***** válasza:
Kár, hogy nem lettél okosabb, mert én pl. igen. Rengeteg hasznos válasz van itt amire alapból nem is gondoltam volna és tulajdonképpen nagyon is logikus.
2011. nov. 11. 14:51
 16/30 anonim ***** válasza:
100%

nem lehet baj, belemehet a baba fülébe a víz! csak aztán fektesd mindkét oldalára, hogy kifollyon.

egy dologra kell figyelni míg nem mozog annyit a baba, hogy kijöjjön a víz mert attól begyulladhat a füle, de önmagában a víz nem okoz problémát :)

2011. nov. 11. 14:52
 17/30 anonim ***** válasza:

én vagyok aki az asztmát írta itt van róla egy cikk: [link]

ez a tanulmány pont akkoriban jelent meg amikor úszni vittem a fiamat és anyósom meg mindenki ezzel ijesztgetett, mert nálunk van a családban allergiás. Hát remélem tényleg nem igaz, én eddig csak a pozitívumait látom a babaúszásnak a fiamnál

2011. nov. 11. 15:22
 18/30 A kérdező kommentje:

Nekem úgy tűnik, hogy több minden szól az úszás mellett mint ellene. Olvasgattam még 1-2 dolgot a neten is.

Viszont a bébikomppal nem vagyok tisztában...még gondolkozom rajta.

2011. nov. 11. 15:29
 19/30 anonim ***** válasza:
53%

Hát, sajnos a babaúszásról saját tapasztalatom nincs, szerettük volna kipróbálni, de itt a környékünkön erre nincs lehetőség, így maradt nyáron a babakád, esténként meg a kádban való pancsolás. :) És nem érzem úgy, hogy valami életbevágóan fontos dologról maradtunk volna le, aminek visszavonhatatlanul káros következményei lennének a babámra/ránk nézve. Ez is egy kellemes időtöltés együtt a babával/családdal, de ennyi, én nem tulajdonítok ennél nagyobb jelentőséget neki.

A komppal kapcsolatban annyit, hogy én addig nem ültetnék bele gyerkőcöt, míg saját maga biztonsággal nem ül fel és nem ül meg. Így kisfiamnak is 8 hónapos kora után vettünk egyet, időbe telt, míg találtunk egy olcsót, így 9 hónapos kora óta használjuk. Nem fejlesztő eszköznek tartom, inkább csak egy jó szórakozási lehetőségnek. Kisfiam már kapaszkodva lépeget, néha kapaszkodás nélkül megáll pár másodpercre (10 hónapos), a kompba akkor rakom bele, amikor felkapaszkodik a kompra, és néz rám, hogy ő bele akar ülni. Élvezi, hogy a komppal magasabbról látja a világot, illetve, hogy ezzel "futhat" is, körbe-körbe járja a lakást, és láthatóan élvezi. :) Jah, igen, és az is jó, hogy miközben ő elvan a kompban, én tudok főzni, mert egyébként egész végig csak a kezemben akarna lenni, és amikor pl. forró olajon készítek valami kaját, nagyon nem szeretem, ha a közelben van, parázok. :S

Én úgy gondolom, hogy nem minden játékot, időtöltést kellene tudományosan megalapozott érvek alapján osztályozni, és engedni/nem engedni a gyerkőcnek, szerintem az is fontos, hogy a gyerkőc élvezze is, amit csinál, és az sem utolsó, ha esetleg a szülőnek is tetszik, így közösen örülhetnek az együtt eltöltött tartalmas perceknek.

2011. nov. 11. 15:33
 20/30 anonim ***** válasza:

[link]

én ezt találtam

2011. nov. 11. 16:19
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!