Az értelmi fogyatékosság már csecsemőkorban kiderül, vgy csak később? Pl. óvodás vagy iskoláskorban?
A bbám 6 hónapos, és kisebb korában azt mondták rá, hogy nagyon nyugodt baba...
Szépen fejlődik, forog hátról hasra és vissza, beszélget...
Csak az anyukája olyan "hülye", hogy mindenfélét olvasgat az interneten...És folyton aggódik.:(
Elöször is , nyugodj meg . Aztán nézz körül , hogy ennyi idős babának miket kéne csinálnia , ha ezeket a dolgokat tudja a pici akkor nagy baj nem lehet . Én a fiamnál azt hittem baj van a fülével (hiába szóltam neki nem fordult oda , persze mert játszott) azt viszont mindig jelezte (mondta , hogy uuu) mikor a faluban ugattak a kutyák én többnyire csak akkor lettem az ugatásra figyelmes mikor mondta a gyerek . A lányom nekem is nyugodtabb volt és nagyon sokára kezdett beszélni , most meg be nem áll a szája és hosszú dalokat "költ" ...
Nincs semmi baj , hidd el , viszont ha valamit észreveszel akkor vidd el dokihoz .
szia
először is szelektálj,miket olvasol..
a fogyatékosságnak rengeteg fajtája lehet.valamelyiket már szüléskor észreveszik(pl a down szindrómát-kézfej redőiből,nyelv hosszúságából..stb)van,ami csak később derül ki-de legtöbb esetben fejleszthető.és vannak részképesség zavarok,amik szintén nagyobb korban derülnek ki-ők speciális fejlesztést igényelnek.a te babád szépen fejlődik,nincs gondod-de ha bizonytalan vagy-inkább beszélj a gyermekorvossal.de sztem felesleges,ha nagy gond lenne-pl nem hall,vagy ilyesmi-úgyis észrevennéd
üdv-egy óvónéni
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!