Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Tea vagy baba víz? Mit adjak...

Tea vagy baba víz? Mit adjak 5 és fél hónapos fiamnak.

Figyelt kérdés
2009. máj. 7. 22:22
 1/8 anonim ***** válasza:
Nézd meg, hogy egyáltalán mit iszik szívesen. Nálunk egy ideig nem ment a víz, ezért babateát is vettem és babának való gyümölcslét és váltogatom, most már a vizet is megissza, próbálj többfélét.
2009. máj. 7. 22:31
 2/8 anonim ***** válasza:
Én mindenképp a tiszta vízzel próbálkoznék. Okok: ez oltja igazán a szomjat főleg melegben. Nincs benne felesleges cukor. Ha most megszereti, megszokja a későbbiekben sem fog nagyobb valószínűséggel ízesített löttyöket inni. Ingyen van, ha forralod, de ha teát készítesz ahhoz a filter is kell, a babavízen felül, ha azt használsz. Nem csapja el a baba étvágyát. Egy idő után praktikus lesz, mert nem kell készítgetni, készen van. Ja, és nem utolsó sorban egészséges!!!!
2009. máj. 7. 22:43
 3/8 anonim ***** válasza:

Én sajna rászoktattam a hipp-es instant teára, és nem is kell neki más. Pedig tele van cukorral és marha drága. Mentségemre legyen szólva kórházban voltunk és már nem tudtam mivel a kedvében járni.

Próbáld inkább a vizet.

2009. máj. 7. 22:50
 4/8 anonim ***** válasza:

Szia!

Az én drága csöppem sárga volt, meg hasfájós is (brrr...:)), így sokszor kellett adnom teát, de mindezek ellenére, most, így 6,5 hónaposan a sima, felforralt vizet javaslom. A legtermészetesebb, s ha most hozzászoktatod, akkor a későbbiekben is könnyebb lesz majd a szomját oltanod. De ez a felnőtteknél is így van.... Nálunk nehezen, de bevált! Meglátod, milyen jó lesz ezzel oltanod majd a hozzátápláláskor a szomját!

2009. máj. 7. 22:52
 5/8 anonim ***** válasza:
Víz. Az enyém kilenc hónapos, amikor hasfájós volt néha adtam neki natúr édeskömény teát, de ennyi. Egyszer próbáltam a babagyümölcslevet, de nem kérte. Szomjoltásra a víz a legjobb, a cukros teára csak rászokik, de értékes tápanyagtartalma nincs.
2009. máj. 7. 23:28
 6/8 anonim ***** válasza:

Elsősorban vízzel próbálkozz. Ha nem issza, csak akkor folyamodj teához.

Sajnos az én lányom kiköpködi a vizet a mai napig, pedig mindig próbálkozok. :(

2009. máj. 8. 06:34
 7/8 anonim ***** válasza:
Én is a vízre szavazok.Ha a babád anyatejes,akkor lehet hogy nem akarja elfogadni a vizet,mert ők az édes ízhez szoktak.Az én kisfiam is szopik,most 5 és fél hónapos.Hasfájós volt,de nagyon a tea sem kellett neki.Én úgy szoktattam a tiszta vízre,hogy eleinte cukroztam (100 ml vízhez 1 kávéskanál cukor) és napról-napra kevesebb cukrot tettem bele kb 1 hónap alatt a tiszta vízre szoktunk rá.Ha van rá mód akkor jobban jársz a forralt vízzel,ugyanis a baba vizet felbontás után hűtőben csak 2 napig tarthatod,utána azt is forralni kell.
2009. máj. 8. 12:16
 8/8 anonim ***** válasza:

Az én babám nagyon sokáig nem itta meg a vizet. Gyümölcslét kapott. Egy csecsemős ismerősöm mondta, hogy babavizet ne adjak neki, vagy ha mégis, azt is forraljam fel. Mostanában instant teát iszik, de a forralt vizet is megissza, de ehhez 2 hónapot kellett várni. Kb. 7 hónaposan kezdte inni a teát. Aztán rá egy hónapra a vizet. Nagyon sok helyen olvastam, hogy a babavizet nem nagyon ajánlják. De ha gondolod csak nyugodtan. A gyümölcsjoghurtot sem ajánlják 8 hónapos kora előtt, az én bébim már 7 hónaposan ette.

Próbálkozz és majd kiderül mi kell neki.

2009. júl. 4. 11:15

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!