Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » A gyerekorvos szerint 2...

A gyerekorvos szerint 2 hónaposan kezdhetjük be vezetni a rostosakat. Nincs rendesen széklete. Nem korai ez még?

Figyelt kérdés
Eddig 4 nap volt a legtöbb amit vártunk. Ma is már a 3. nap hogy nincs. Kamilla teát adtam neki 260 ml megivott tegnap is egész nap. A gyerekorvos írt fel másik tápszert, eddig a Humana HA1 ette most Humana Baby Fittet kapja. Mit tudtok tanácsolni? Hőmérőzés sem jött be.
2009. máj. 7. 02:23
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
76%

2 hónaposan???? hogy mondhat egy orvos ilyet?

mi bőven 6 hó felett kezdtük de még igy is nehezen emésztett az elején

szerintem se tea se rost, teljesen tönkreteszi a bélrendszerét

2009. máj. 7. 05:43
 2/14 anonim ***** válasza:
52%

2 hósan?? semmiképp!!

Én korán kezdtem etetni a babámat, ami azt jelenti, hogy elmúlt 4 hónapos!De nem 2!!!

2009. máj. 7. 07:16
 3/14 anonim ***** válasza:
76%

Az orvosok azert nem beszelnek butasagokat!

Regen sem volt tapszer, es bizony tuleltek es felnottek az anyatejnelkulozok is!En ismerek olyan babat, vagyis ma mar felnotecsket aki higitott aludtejen nott fel.

A kamillat cukrozod? Ha nem akkor cukrozd, es nem baj, ha egy kicsit edesebb.

2009. máj. 7. 07:16
 4/14 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat. Akkor tartom magam és nem megyek bele. Kétségek között szenvedek mert azért csak orvos.... Alig akart másik tápszert is adni. Nem elég hogy a szülés nem úgy alakult ahogy szerettem volna császár lett! A babát így is kértem ahogy ki hoztak a műtőből rakjuk cicire, nem nagyon sikerült. Reggelre vért hányt a kislányom és elvitték másik kórházba. Tápszerrel cumisüvegből etették, mire haza jöttünk cicire hiába tettem nem akart szopni a bimbóvédő se segített. Most meg úgy gondolom 5 hónaposan kezdeném a hozzátáplálást erre kezdjük már most. És vannak a környezetemben akik ezt helyeslik is. Állítólag lenne rendesen széklete ezért akarja a doki. Most mivel teszek rosszat?! Amúgy nyugodt mosolyog most is alszik. Nyomom bele a kamilla teát.
2009. máj. 7. 07:25
 5/14 anonim ***** válasza:
Szia! Még nem szabad rostosat. Viszont rengeteg amit a kamilla teából megiszik egy nap. Én úgy adtam a kamillát, hogy cukrot raktam bele jó sokat, és kb. 40-50 ml-t megivott utána már tudott kakilni. Esetleg nézzél szét homeopátiás oldalon nincs e valami készítményük ami jó székrekedésre és mégsem gyógyszer.
2009. máj. 7. 07:27
 6/14 A kérdező kommentje:
Cukrot rakok bele ma már két mókás kanálnyit tettem bele.
2009. máj. 7. 07:28
 7/14 anonim ***** válasza:
76%

Jesszusom, 2 hónaposan!

Az orvosok, védőnők mindenhol azt próbálják az emberek fejébe verni, hogy nem kell naponta 1x széklet! Nincs ilyen, hogy mindenki naponta egyszer!

Ha naponta többször van valakinek, az is teljesen normális és ha hetente egyszer, az is teljesen normális!

Ha nem fáj a hasa (azt írod, hogy nem hasfájós), akkor ne dugdoss semmit a fenekébe szegénynek (hőmérő) és ne erőltesd a dolgot. Semmi baja szegény picinek.

A férjem meséli, hogy volt a sulijában olyan srác, akinek hetente egyszer kellett. Attól még nem volt semmi baja, ilyen az emésztőrendszere.

Szerintem tápszert se kellett volna ezért váltani.

Én csak tápszert adnék neki, semmi mást.

Nekem ikreim vannak, lassan 4 hósak. Az egyik naponta többször (akár 5-ször is, mint tegnap), a másik kb. 3 naponta egyszer. És hidd el, ugyanazt az anyatejet isszák :-) Úgyhogy más magyarázat nehezen található, eltérő belül a rendszerük.

Szóval nyugalom, kitartás, nem kell erőltetni semmit, ha amúgy rendben van a gyerek (nem szenved látványosan).

2009. máj. 7. 07:39
 8/14 anonim ***** válasza:
Próbáld meg kamilla helyett valamilyen gyerekteát adni neki.Abban ánizs van,édes, a gyerekek szívesen isszák,és jó hatása van az emésztőrendszerre.Mellesleg 2 hónaposan már lehetne neki adni valamilyen pótlást,(bébitelt).akkor lenne széklete.
2009. máj. 7. 08:00
 9/14 anonim ***** válasza:

Kedves Kerdezo! Amiota az eszemet tudom, ha akarok sem tudok heti egynel surubben wc-zni. Anyu szerint ez csecsemo korom ota igy van. Pedig rengeteget eszek. Ha ugy latod, hogy a babad ettol nem szenved, ne adj neki ivoleveket, meg nagyon korai.

/Ket hos fiucska anyukaja/

2009. máj. 7. 08:10
 10/14 A kérdező kommentje:
Köszönöm a segítséget. Akkor nem piszkálom szegényt. A család ki van akadva hogy nincs széklete. Agyamra mennek már. Szidják a tápszert mert az anyatej jobb lenne. Ez által engem is stresszeltetnek. Elég baj ez nekem és fájdalom!! Már így is szét bögöm magam mert az előbb le akartam vágni a körmét és bele vágtam a bőrébe sírt szegény. Én meg azóta is sírok.
2009. máj. 7. 08:58
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!