Vajon tényleg én estem túlzásba, vagy anyukám nem érti?
bocs ha hosszú lesz...
az van hogy nem vagyunk anyagilag eleresztve sajnos a férjem munkanélküli van 2 kisfiúnk.
megbeszéltük a párommal akár mi lesz a gyerekek sohasem fognak hiányt szenvedni semmiben...
mindig kapnak játékot, ruhát. édességet gyümölcsöt desszertet stb...
a játékokat és ruhákat szinte mindig használtan veszem ponton pénzért..
nagyon olcsón szinte új ruhák, játékok mindig sikerül kifogni, ezekhez nem a koszt pénzből veszek el hanem eladom a cipőmet, ruhámat amit már nem hordok, vagy épp azokat a játékokat ruhákat amik már nem kell a gyerekeknek, így mindig abból veszem tényleg sok játék van, de gondolom más gyereknek is van ennyi....
na most jön a karácsony, már megrendeltem pár játékot a Tulliból olyan akciók voltak hogy sok játék 4-5 ezerről 8-900ftra volt leárazva, ehhez eladtam a járássegítőnek, jóval többért mint vettem ebből fizetem a megrendelt játékokat.
plusz az önkormányzattól kapnak 5-5 ezer ft-ot ebből is nekik szeretnénk még ajándékot venni, a nagyobbiknak karácsony után van a szülinapja is.
anyukám úgy kiakadt ezen hogy miért kell ennyi ajándék, hogy a szülinapra elég egy torta sb...
hogy ha majd még kevesebb pénzünk lesz akkor követelni fogják a gyerekek és nem tudjuk meg venni mi lesz stb..
most sem követelnek semmit a boltban sem ha kér valamit megbeszéljük hogy ne legyen drága és betartja, vagy ha mást szeretne akkor az előzőt vissza rakja szó nélkül,
nem szokott hiszti lenni ha épp nem tudunk meg venni valamit megértik...
szerintetek ez baj? hogy amit csak tudunk megadjuk nekik?
rosszul tesszük?
mi pl. nem kaphattunk meg sok mindent gyerekkorunkba szegények voltunk (most sem vagyunk gazdagok)...
szerintem egy szülő jó esetben inkább maga mondd le dolgokról, mint hogy a gyerekei hiányt szenvedjenek valamiből is. Persze vannak ésszerű keretek nem csak az anyagiak miatt, de azért nem kell átesni a ló túloldalára az tény, de ha a te gyerekeid megértik mikor mit lehet és mit nem akkor ezzel nem lesz gond.Az a baj ezekkel az elvekkel sajnos a mai világban, hogy ha te be is tartod hogy nem veszel meg mindent, akkor majd a gyereked hazajön egyszer úgy a suliból/oviból, hogy már mindenkinek van ez-az és őt ezért mondjuk kirekesztik, vagy cikizik, ha neki nincs. Az én fiamnak is van ezer játéka, sokat kapott "csak úgy" is, sőt olyat is aminek felnőtt szemmel a világon semmi értelme de hát van az ovistársnak is...
Szóval szerintem ezzel semmi gond nincs és valószínű nem is lesz ha a gyerekek már most így állnak hozzá. Amúgy nálunk is ez van. A fiammal nyugodtan be tudok menni úgy egy játékboltba, hogy előre megmondom nem veszünk semmit, csak körülnézünk. Így kari előtt tesztelem mi tetszik neki, és tényleg nem vágja magát földhöz ő sem.
Én a 3 éves kisfiamnak Télapóra, Karácsonyra és a januári szülinapjára max 3db játékot veszek. Nem többet. Szülinapjára valószínű, hogy tortát kap. És miért ennyit? Mert úgysem játszik egyszerre minden játékkal és év közben is kap többször.
Kislányom sem kap egy-két játéknál többet. Én így tervezem a Karácsonyt.
köszönöm
én ténylég annyira örülök mikor látom hogy örülnek...
nekem ennél nem kell több mikor örömmel várják a postás és boldogan nyitják ki a dobozt, annyi jó dolgot lehet olcsón megszerezni, lehet hogy használt de akkor is örülnek
:)
mi is így vagyunk vele a családit ők kapják ebből pelenka, bébiétel, vitamin, játék ruha meg ami kell
köszönöm
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!