Felvegyem vagy ne vegyem fel? Mindenki mást mond.
Kiváncsi vagyok, kinek mi a véleménye... Sokan mondják, hogy ha nem veszem fel amikor sír, akkor csak azt érem el hogy lesz egy elkeseredett sírós babám. A védőnő és sok más ember meg azt mondja, ne vegyem fel mindig amikor sír, mert megszokja hogy kiveszem, és csak ringatva lesz hajlandó elaludni. Amit amúgy látok is, a babám ugyanis már most csak akkor hajlandó megnyugodni ha kiveszem és ringatom... a karom és a hátam viszont már iszonyatosan fáj. Szóval, szerintetek?
4 hetes babó anyukája
Szerintem a természeti népek bölcsebbek a védőnőktől... Akik közül sokan már nem a spártai szigor hívei.
Egy babának az anyjára van szüksége. Azok a nők, akiknek a kulturájában a hordkendőben van a baba fél éves koráig sem nevelnek elkényeztetett felnőttet belőlük.
Egy kisbaba sokkal védtelenebbül, kevésbé fejletten jön a világra, mint az állatvilág újszülöttjei. Kell számára abiztonságtudat, amama melege. Nem azértsír, hogy bosszantson, ezért nem is kell hagyni nevelési célzattal az ágyában ordítani.
Azért sír, mert a belőled áradó szeretetet, nyugalmat, az egyetlen biztonságforrását keresi. Ahogyan nyílik az értelme pár hónap alatt a világra, úgy fog rájönni ő is, hogy az nem csak a mama mennyei karjaiban lehet békés.
Hagyd őt a saját tempójában fejlődni még, kérlek.
Ha fáj a hátad, fektesd magad mellé, vagy ülj le kicsit vele. :)
4 hetes baba még nem olyan nehéz, és főleg nem olyan idős, hogy hagyni kelljen sírni.
Figyelj! Mindig ez lesz, amíg látják, hogy bizonytalan vagy. Mindenki segíteni akar.De ők csak általában tudnak beszélni a babákról, és általában a teendőkről De Te vag yott és a te Gyereked. Ti egészen speciálisok vagyxtok egymásnak. Ráadásul minden helyzet más.
Te vagy az anyja MINDIG te tudod legjobban eldönteni, hogy mit kell tenned, mert te vagy ott, és te ismered.
Ha meg épp a nagyanyja vigyáz rá, akkor ott ő fogja tudni csak.(persze ha mindenki ugyan arra figyelmeztet majd egyszer, akkor azért el kell gondolkodnod rajta)
Kompromisszumot kelll kötnötök kettőtöknek. Úgy csináld, hogy neked is a babának is jó legyen. A többi csak jó tanács. Ha fáj a hátad, ne rinasd, vagy a bölcsőben/kocsiban ringasd,esetleg hordókendőben.
Gondolkodj józanul! Szükséges-e örökké ringatni, vagy nem? És néha? Mennyi a jó? Ne másra hallgass, magadra!
És ne feledd, te vagy a felnőtt, az anya, te irányítassz.
A gyermek érdekét figyelembe véve,és a sajátodat is.
Ő még ehhez túl kicsi, ő em tudja belátni még mi a jó. De ki tudja fejezni, mit szeretne, mi jó neki. Nem kell mindn igényét kielégíteni, neked kell felülbírálni, szükséges-e helyes-e.Deneki meg legyen joga véleményt nyílvánítani. Vagyis, ha elvonod, amit követel, legyen joga sírni! És ne akard sírás nélkül felnevelni, az nem szül jó vért. De ne is csesztesd meg fusztráld fölöslegesen.Állj meg egy percre, csendesedj el, és hallgass a szivedre! És tudni fogod, mi ajó. Mit jó tenned. Jó legyen neked, a babának, és a férjednek. Lesz egy kis sírás, hiszen kisbaba van a házban :)
Én is adok tanácsot: próbálj új módszert bevezetni a megnyugtatásra! Hajolj fölé, és dúdolj, vagy feküdjetek egymás mellé, adj puha rongyocskátvagy cumit! Sok baba sír elalvás előtt, mert fáradt, és úgy tudja álomba sírni magát. Adj esélyt hogy kidolgozza önálló elalvási stratégiáit.
Szia!
Én is felvettem 6 hetes koráig csináltuk, aztán már aludt magától, ha letettem és nem kellett ringatni. 6 hetes koráig csak a vállamon vagy a karomban volt hajlandó elaludni éjszaka és mikor letettem kipattant a szeme és kezdtük előlről. Végül második próbálkozásnál már nem ébredt fel újra. Vedd fel nyugodtan, még ő nagyon picike. Napközben azért nem kapkodtam fel minden sírásnál, hogy azért ne szokja meg, hogy egyből fel van kapva. Nincs is baj most sem. Ha leteszem napközben először hiszti aztán beletörődik 1 perc múlva és el kezd játszani. 5,5 hónapos most. Kitartást. Tudom milyen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!