Vezetős anyukák! Ti tankoláskor beviszitek magatokkal vagy kint hagyjátok az autóban a babátokat míg fizettek?
En sem viszem be oket.
Attol nem felek, hogy ok kiszallnak, mert a kicsi nagyon erosen be van kotve, a nagynak pedig mar van annyi esze, hogy egyedul nem szall ki.
Viszont az ajtot sem zarom rajuk, pont ezek miatt.
Az ablakbol pedig vegig figyelem oket, meg a kutasnak is szoktam szolni.
Amugy ennyi erovel akkor is kivehetnem oket, amikor allok be vagy ki az udvarba es bezarom/kinyitom a nagykaput.
Én sem veszem ki soha a gyereket, minek. Ha kivenném egy pokol lenne visszarakni, mert azt hinné, hogy végre megérkeztünk és mehetünk sétálni, tudom, mert ilyen. Ha beszaladunk egy boltba, akkor sem akar visszaülni. Másfél éves múlt, még nem érti, hogy csak fizetni megyünk.
Az, hogy ellopnák, nekem sem jutott még eszembe, inkább, hogy félrenyeli a nyálát, stb, de ez menet közben mögöttem ülve is előfordulhat.
Aki a riasztót rázárja, annak nem indul be a sziréna a gyerek mozgásától? Én azt sem kapcsolom be pont emiatt.
Beviszem magammal. Sosem hagynám a kocsiban egyedül a gyereket. Nekem erről mindig az a szörnyű révbaleset jut eszembe, amikor apuka elszaladt jegyet venni, anyuka a csomagtartóhoz szállt ki, az autó elindult, és a 3 és 5 éves gyerekekkel a vízbe gurult. Hiába futottak az autó után a szülők, 1 perc alatt elsüllyedt az autó, és a gyerekek ott haltak meg.
Egyik ismerősömmel pedig a közelmúltban esett meg, hogy amíg az auchannál visszatolta a bevásárlókocsit a helyére, addig a kocsiból kilopták a táskáját, a kocsiban pedig benne ült már a kocsiülésbe becsatolva az 5 éves unokája. Csak a kislány sikítására fordult hátra, szerencsére csak a táska kellett a tolvajnak, de a kislány nagyon megijedt.
Azért csak a pontosság kedvéért, az RÉVnél nem volt behúzva az autó kéziféke és gyanítom ha elgurult nem hagyta sebességbe-holott ez az alap ha megállok egy lejtős, vízbe vezető úton.
A szupermarket meg nem őrzőtt, kamerás parkoló több száz autóval, emberrel. Egy benzinkúton eleve egyedül de max pár autó szokott megállni, van kutas és kamera rendszer.
Nagyobb veszélyben van a gyerek, ha ül az autódban és megállsz egy piros lámpánál. Ott valóban bárki beléd hajthat, vagy ha felmész egy autópályára, de egyébként ha megyek be a városba, naponta kell satufékkel megállnom, mert szemből előznek, és imádkozhatok se hátulról se szemből ne jöjjön belénk senki.
Ha autóról van szó, a legbiztonságosabb hely a benzinkút míg fizetsz.
Persze babákról beszélve, akik ülnek-alszanak a hordozóban. Nem ugráló, kiszálló kisgyerekről beszélve. De egyébként míg két gyereket felöltöztetek, hiszen a kocsimban fűtés van, így nincs rajtuk sapka, kabát, kicuccolok, majd vissza- azért a 3 percért, amiből 20 másodperc a fizetés. Hát azért mérlegelve a veszélyeket, egyszerűbb ha bent maradnak a kocsiban.
Hát anyukák csodálkozom, hogy ilyen mondvacsinált félelemektől vezérelve inkább kiveszitek a gyereket a benzingőzös levegőbe. Sokkal nagyobb az esélye, hogy ettől lesz baja, mint amiket felsoroltok.
Hihetetlen, hány baleset történt már benzinkúton?????? Nem tudom, de én még nem hallottam róla. Hány baleset történt már a közúton? Minden egyes autóba üléskor veszélybe sodorjuk magunk és gyermekeink életét. De nem a benzinkúton. És ha megéri nektek, hogy beszipákolja az autótól shopig vezető igen durván szennyezett levegőt. Hát ti tudjátok. A legnagyobb biztonságban a benzinkúton az autóban van a gyerek. De hát ki így ki úgy.
Egyébként benzinkúton sokkal esélyesebb , hogy a shopba berohan egy fegyveres rabló, mint , hogy a kocsiból kilopjon bármit/bárkit. Olyat még nem is hallottam.
De hát szívassátok a gyerekkel a szennyet, ahogy gondoljátok.
Volt kutas válaszoló.
Sajnos a révnél utólag megállapították, hogy műszakilag nem volt megfelelő állapotban az autó, és valóban, a kézifék sem volt behúzva. De mindannyian emberek vagyunk, és bármelyikünkkel előfordulhat, hogy kihagy az agyunk egy pillanatra, vagy hibázunk, ahogy ezekkel a szegény szülőkkel is történt. Ez már az ő keresztjük egy egész életre, én nem hibáztatom, inkább csak szörnyen sajnálom őket, mert ennél nagyobb tragédia nem érhette volna őket, ráadásul saját felelőtlenségük miatt.
Lehet, hogy 1000 az 1-hez (vagy még kisebb) az esélye, hogy a benzinkúton bármi baj érje a gyereket a kocsiban, amíg bemegyek fizetni, de ha egyszer is megtörténne, sosem bocsátanám meg magamnak, hogy nem vittem magammal.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!