Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Két kisgyerekes anyukák! Ti...

Két kisgyerekes anyukák! Ti nem kaptok hülyét azoktól akik ha látják hogy épp sokallsz elkezdik modani hogy ezen ők is átmentek, meg miért nem élvezed minden percét? Közben soha nem neveltek két picit.

Figyelt kérdés
Ma épp az anyum akasztott ki de már több ilyen emberbe belefutottam. Anyum elkezdte mondani a telefonba,hogy ezt ő is végig csinálta és hogy ő mennyire tudta élvezni,és hogy merek besokallni tőle néha?(7 év korkülönbség van a gyerekei között,soha nem kelt két gyerekhez éjjel 5x-6x,nemhogy hónapokig,évekig...)Meg hallotta a hangomom hogy fáradt vagy erre elkezdte nyomatni a demagóg szöveget,hogy milyen jó nekem hogy fél hatkor keltem,meg hogy (ez volt a legjobb) ITT A HÉTVÉGE HASZNÁLJAM KI ÉS PIHENJEK!!!! A gyerekeket meg akasszam ki a füstre,vagy mi??! Nekem se hétvégém,se ünnepnapom....:-(Soha nem aludt nála egyik gyerek sem este,és egyszerre a kettővel sem igen volt még. Az tetszett a legjobban amikor terhes voltam a kicsivel,més elkapott a para,elkezdte mondani hogy ez milyen egyszerű lesz igy,együtt felnőnek,bla bla.És amikor megkérdeztem hogy akkor néha majd ugye ő is ellesz mind a kettővel,akkor az volt a válasz hogy"AAaaaa, a kettőt egyszerre azért nem..!"
2011. okt. 30. 10:20
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:

Jót nevettem: "AAaaaa, a kettőt egyszerre azért nem..!"

Hú még napokat se bírna ki, de te mivel fiatalabb vagy neked kötelező mosolyogva kiállni a megpróbáltatásokat:)

Nekem egy gyerekem van, de ezt a szót hogy PIHENÉS nem ismerem. Pedig iszonyat nagy alvásigényem van. A másfél évesem még alig aludt át pár éjszakát. Hulla fáradtan esünk be az ágyba esténként a férjemmel. És ugye hétvégén neki is be kell dobni magát...

2011. okt. 30. 11:50
 12/18 A kérdező kommentje:
Hát igen, a házasság dolog nálunk sem tul fényes...
2011. okt. 30. 12:04
 13/18 anonim ***** válasza:

Jaj kedves kérdező én csak annyit mondok hogy NAGYON megértelek mert én is hasonlóan érzek. Nem az anyukámmal való dologban mert nekem ő sajnos már nem él.

De ebben hogy mindenkitől azért azt kapom hogy dehát olyan jó nekem, itthon ÜLÖK.Holott úgy érzem minden munkánál nehezebb ez a dolog, hiszen 24 órában folyton készenlétben kell állni.

Nekem a férjem sokat dolgozik (kié nem ..ugyebár) és már most azt mondta hogy kiszorítjuk valahogy hogy bébiszitter vigyázzon a gyerekekre néha (nekünk semmi rokon nincs akire legalább egyiket rábízhatnánk) hogy elmenjünk ketten valahova vagy én egyedül,

de sajnos egyszer kétszer volt már ilyen és velem is az a baj hogy nem bírok kikapcsolni ha valakire rábízom őket rohanok haza minél előbb és nem tudok ellazulni.

A férjem szerint ezt nekem kéne valahogy átkapcsolni az agyamban mert így még ha lehetőségem lenne is, akkor se fogok tudni kikapcsolódni.

Azon gondolkozom hogy vajon ez már egész életemben így lesz hogy sose leszek nyugodt ha nincsenek ott a gyerekek???

2011. okt. 30. 12:53
 14/18 A kérdező kommentje:
Ez az érzés amit leirsz kedves utolsó,nekem is ismerős. A titka az hogy gyakorolni kell!Minél többször mész el gyerekek nélkül,és minél többször mész haza ugy hogy minden rendben volt,annál könnyebb lesz kikapcsolnod egy kicsit következő alkalommal.Ne várd magadtól hogy az első pár alkalommal te majd felhőtlenül fogsz mozizni vagy bármi,de előbb utóbb sikerül,gyerekek is nőlnek...
2011. okt. 31. 06:46
 15/18 anonim ***** válasza:
Hát igen, lehet hogy igazad van ez így eszembe se jutott :)) Egyébként az is benne van hogy nem érzem úgy jó anyának magam ha nem vagyok mindig velük, nemcsak az hogy aggódom hogy bajuk esik (mert az egy pillanat alatt is megtörténhet akkor is ha én vagyok velük és figyelek rájuk).
2011. okt. 31. 07:53
 16/18 anonim ***** válasza:
100%

Utólag minden egyszerűbbnek tűnik, ezért kapod ezeket a megjegyzéseket. De azért van bennük igazság is:) Két választása van az ember lányának, vagy a falnak megy az idegtől és a fáradtságtól, vagy megtanul nevetni az egészen, és akkor tényleg élvezni fogja a mindennapokat. Hogy mi kell ehhez? A legfontosabb egy marék lesz@rom tabletta. Ebből kell bevenni egy szemet, ha szalad a ház, ha kikeni magát a gyerek, ha eleged van, ha cseszegetnek. Utána sokkal könnyebb jót nevetni az egészen. Nálunk 5 gyerek van, a 3 kamasszal néha több a gond, mint a két picivel, mert jobban igénylik mostanában a figyelmet, és könnyen megkapom, hogy "nem is törődsz velem". Közülük 2 egy év korkülönbséggel született. A legkisebb most 5 hónapos, a nővére alig 2 évvel idősebb. Így gyakran használom a lesz@rom tablettát, és komolyan élvezem az anyaságot.

Fel a fejjel!

2011. nov. 21. 12:57
 17/18 A kérdező kommentje:
Szerintem ahoz is idő kell,és nagyobb gyerekszám hogy megtanuljon az ember ugy nézni a dolgokra mint te:-) De ugy a jo az biztos.
2011. nov. 22. 09:24
 18/18 anonim ***** válasza:
Hát igen, az biztos hogy könnyen beszél az előző generáció! Anyám is úgy szült minket hogy halálpontosan 1 év van köztünk. De mikor a nővérem született, anyám anyjánál laktak, mikor én születtem apám anyjánál laktak. Ott éjjel nappal kéznél volt bármelyik nagymama. Csak 2-3 évesen költöztek saját házba, onnantól nevelt minket igazából ő. Most van egy 2,5 éves kislányom és várjuk a tesót, 31. hétben vagyok. Lányom igen hisztis fajta, meg most van ebben a korban egyébként is, sokszor én is azt mondom, hogy ha vki jön és nem tetszik neki hogy nincs elmosogatva, vagy épp még nem porszívóztam fel, az nyugodtan megteheti helyettem. A nagy pakolászás helyett inkább a lányommal vagyok, és bizony így nagy pocakkal én is lefekszem aludni vele délutánonként, mert van hogy 5-6szor felkel éjszaka. Főleg most mert náthás. Apa nálunk is sokat dolgozik. Nálunk anyósomék a defektesek, no meg a sogórnőm. Sógornőmnek van két lánya, nagyjából annyi korkülönbséggel mint ami nálunk lesz. Ők meg annyira másképp szemlélik az egész világot, mint ahogy én, hogy ezmiatt vagyunk nagyon rázóós hangulatban. Ők mindig okoskodnak, mindig én vagyok a hibás ha a lányom hisztizik, hogy én kényeztetem el stb stb. Mivel a lányom nagyon szeret náluk lenni, így azért hetente egyszer náluk alszik, de azt már most megfogadtam, hgoy a kistesó tuti nem fog ott aludni egy jó darabig. Túl másképp állnak a gyerekneveléshez, és mikor hazajön a lányom onnan, mindig feje tetején áll a világ. Mindig legalább 2-3 nap mire visszarázódik. Anyósomék meg sokszor felülírják az általam kiszabott határokat, szabályokat. Pl én nem adok szörpöt meg csokit a lányomnak, ők előszeretettel adnak mindenféle nasit egész nap neki. Szóval senkinek sem egyszerű ez a mai rohanó világban, de ne aggódj túl leszünk ezen is, és biztos hogy nagyon hamar azt fogod érezni, hogy milyen jó volt hogy olyan picik voltak! :D Próbálj kikapcsolódni és csukd be füled ha anyukád ossza az észt!. Nálunk is van lesz.rom tabletta! használ, hidd el! _:D
2012. febr. 13. 15:46
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!