Havonta mennyibe kerül egy újszülött baba havonta? 2-3-4 hónappal késöbb is ugyan annyi?
Szia! Én a múltkor kiszámoltam mindent. Amikor született a fiúnk, mindent meg kellett vennünk, semmit nem kaptunk a családtól, az indulás volt 400.000Ft, és kb közép árasat vettünk mindenből, illetve a ruhákat használtan szoktam venni, mert gyorsan kinövi, és jobban megéri.
Utána: Csak anyatejes még a babám, most 4,5 hónapos. Havi 20.000Ft-ba kerül.
-5000Ft a pelus, éjszakára pamperst használunk, nappal olcsóbb diszkont pelust.
-2000Ft a popsikrém, sudocrem, mert az a legjobb a popsijára.
-3000-5000Ft-ot költök ruhára, de 2 havonta szoktam venni többet, ezért ezt lebontottam havira.
-2000Ft-os játék keret van.
-2000Ft az egyéb kiadások, ebben benne van a fürdető, hintőpor, krémek is.
És ezen kívül valami mindig becsúszik még. Most például tányért, poharat, és kanalat vettünk, mert lassan hozzátápláljuk. Ezt még + 5000Ft-tal számolom majd.
6 hónapos korától pedig babaúszásra szeretnék járni vele, ami + 15000Ft lesz.
Ha tudod szoptatni eleinte semmibe nem kerül az etetés, később megveszed a gyümölcsöt, zöldséget, sokkal olcsóbb. Mi szoktunk venni üvegeset, de csak tartaléknak, ha nem tudtam főzni vagy úton vagyunk, de általában akkor is házit viszünk.
Pelenka drága, de pl. nekünk a huggies vált be, éjszaka egyáltalán nem cserélem, nappal is max 3-4 db. 3500-ért veszem, Dm-be 25% lejön, úgy még olcsóbb. Ez havonta maximum 7000 ha nem kedvezményesen veszed.
Popsitörlő Lidl-s vagy Babylove-s 1500Ft havonta.
Ruhát mi nem nagyon kaptunk, turkáltunk rengeteget, szinte újat nem is vettünk, mégse mondja meg senki hogy használt! Sőt sokkal jobbak!
Nem hinném, hogy 15000 kéne pelusra.
Az újszülött korra nem emlékszem, de egy évesen a pelus (Dm- Babylove) kijött 4-6000-ből. És szerintem korábban sem volt sokkal több.
Akkor kerül sokba, ha beteg lesz, sajnos a gyógyszerek (orrcsepp stb.) elég drágák. De ezt meg nem lehet előre kiszámítani.
Újszülöttnél még olcsón ki lehet jönni havonta, főleg, ha tudsz szoptatni. Akkor az etetésre nem kell költeni. A pelenka sem olyan drága. Minél kisebb a méret, annál olcsóbb. Mi legalábbis a kezdeti időszakban költöttünk a legkevesebbet pelenkára, de most is kb. 7000 Ft megy el rá (18 hónapos), igyekszem figyelni az akciókat, és akkor veszünk.
Popsitörlő szintén megvan egy 1000-ből havonta. Popsikrémből se vesszük a legdrágábbat, és több, mint egy hónapig elég. De fürdetőt, krémet, ilyesmit úgy is az orvos ír fel majd kezdetben.
A tápszeres dolog már drágább, attól függ milyet ír fel az orvos. Nekünk 3 hós korától kellett a tápszer, és Beba1 800 valamennyi volt 1 doboz, szóval az sem került olyan sokba. Ahogy idősödik drágább lesz kicsit a dolog, a hozzátáplálás is, mégha nem is üveges bébiételt veszel, hanem mindig friss zöldség gyümölcsöt.
Újszülöttnek nem kell kaja, hiszen az csak a b verzió, anyatej meg ingyen folyik a cicidből...
Pelenka napi 5 db kb., talán 72db-os a legkisebb méret, 3600ft, amit mi veszünk (pampers premium care), kb 2 csomag per hó, 7200ft.
Popsitörlő kendő, havi 4 csomag kb, 500ft kb, 2000ft/hó.
Popsikenőcs 200gr és testápoló 200gr kiszerelés, gyógyszertári a legjobb, se sudo, se bepanthen nem jobb, próbáltunk mindent, 1000ft kb. összesen.
Fürdetőkrém egy hónapnál tovább elég egy dobozzal, ez is pár száz ft-os dolog, mondjuk 300ft (többet veszek mindig egyszerre, nem tudom a pontos árat/db).
Sampon nem kell, a vízben lévő fürdetőkrém elég.
Alkohol és fültisztító, hintőpor köldökápoláshoz, kb. 800ft.
D-vitamin 360ft, több mint egy hónap egy üveggel.
K-vitamin 400ft, 5 ampulla, havi 2 ampulla kell.
Ruhák kellenek, azokat növi ki. Ez totál attól függ, hol veszed, hogy mennyi, a Tesco babaruhák nagyon jó minőségűek, Brendont ütik sokszor, és olcsók.
Textilpelenkák 5db 1200ft, kiskád 2000ft, ruhák, mérleg 15000ft és légzésfigyelő 22000ft (nem feltétlen), ruhák, babakocsi 40000ft, kiságy 10000ft, matrac 7000ft , ágynemű és huzat 8000ft, cumik 2000ft 3db Mam, játékok.
Igen, később is annyi, csak majd 6 hónaposan hozzájön a kaja, hozzátáplálás, azaz gyümölcsök, zöldségek.
Tehát kb. 12000ft a fix költség egy hónapra, ha semmit nem felejtettem ki. :)
Nem tudom, az alapdolgok is érdekelnek-e. Kb azokat is beleírtam.
Kedves tegnap 17:53as Válaszadó,
Az én babám nem ette meg, amit csináltam neki, azért írtam.
Próbálkoztam sokat, sokféle képpen.
Aztán a főzelékekkel már nem pepecseltem, úgyhogy vettem neki. Most 13hós, már nem kap bébiételt (csak akkor hogyha másképp nem megoldható), azt eszi amit mi. De én 7hósan kezdtem a hozzátáplálást, kóstoltatás úgyhogy a babakajás korszak is "csak" 6hónap volt
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!