Kit mennyire változtatott meg az anyaság?
22 évesen költöztem össze a párommal, 23 évesen szültem és annyi változott, hogy fáradtabb lettem
kis baba mellett is ugyan úgy meg csinálom a házimunkát mint eddig
végül is így belegondolva engem nem az anyaság változtatott meg, hanem inkább a munka, iskola után azonnal elkezdtem dolgozni és ekkor lettem határozottabb, önállóbb, boldogabb és a magam ura
Empatikusabb lettem.
A beállítottságom, az alapvető tulajdonságaim nem változtak.
De a gyerekért mindent megteszek. Nem voltam soha nagyszájú, most sem vagyok, de ha a gyerekemről van szó - még ha csendben, visszafogottan is - de megoldom a dolgokat.
A háztartást eddig is elláttam, most is ellátom. Sőt jobban, mert a gyerek "kényszerít" - etetnem kell őt, így többet kell főznöm, mint előtte.
Engem a fiam születése előtt nem igazán kötöttek le a babák. Örültem ha a baráti társaságban született pici de nem voltam az a körülrajongós. Most minden a baba/babák körül forog.
Takarítást, mosást ugyanúgy megcsinálom, a főzés sajnos azóta sarkalatos probléma lett, előtte minden nap csináltam meleg ételt, a pici mellett (ha egyedül vagyok vele)ritkábban tudok főzni és akkor is csak egyszerűbbeket.
Sajnos magamra kevés idő marad. Vásárolni is neki szoktam. A női ruhákat ritkán nézem meg, viszont a babaholmikat soha nem hagyom ki. :)
Abszolut rendszert hozott az életembe, mindig tudom mit fogok csinálni 1-2 óra múlva!:)
De a legnagyobb változás az, hogy előtte el sem tudtam képzelni milyen lehet anyának lenni, és most azt nem milyen lenne nélküle!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!