Mennyit alszik az 1 éves babátok?
Sziasztok!
Arra lennék kíváncsi, h kinek mennyit alszik, napközben és éjszaka az 1 év körüli babája? Napközben kétszer alszik vagy csak egyszer? És mikor? Illetve, h éjszaka felébred-e szopizni, vagy tápizni, vagy végigalussza az éjszakát?
köszönöm a válaszokat!
12.31-es vagyok.Nálunk ebéd után van alvás.Ez pont ma de.11-re esett.Olyan fáradt volt a fiam hogy nem tudtam tovább húzni az időt de mivel éhes is és már megszokta hogy evés-alvás így megette az ebédet és fél 12-kor már aludt.
Így alakult a kaja:
-reggel 1/2 7 kb.2 deci tej
-kb.9-kor valamilyen kenyér regglire
-kb.1/2 12-kor főtétel(utána alvás)
-kb.16- felé gyümi vagy joghurt
-kb.18. felé velünk csipeget a vacsoránkból
-kb.19.30 felé főzelék
20.30felé fürdés utána még megiszik kb. 2dl tejet és alvás.Kb.21-kor.
Utolso elotti vagyok, akarhogy szamolom az en lanyom is 7 szer eszik, tejekkel egyutt persze.
ugylatszik a teli pocak az alvas titka
sziasztok!
Én elég napirend betartós vagyok! nincs kőbe vésve, de nagyjából tartjuk a dolgokat, mondjuk fél, 1 óra csúszás belefér! Én is mint az utolsó válaszoló, inkább fél órával hamarabb ebédeltetek, de mindenképpen csak kaja után teszem le aludni! Megmondom őszintén, figyelek a gyerek igényeire, de azért az órához is igazítom a napirendünket!
Lányom reggel 9-kor kel és fél 10 körül reggelizik. Fél 12 körül, ha akarnék se tudnék belenyomni a szájába kaját, mert még nem éhes.
Nálunk is van napirend és nagyjából betartjuk minden nap. De nem fogom és nem tudom megebédeltetni, ha nem éhes.
Ha a te gyermeked éhes és eszik, akkor remek, nincs min gondolkoznod. Ez így van jól.
Lányom 11.5 hónapos.
Próbálkozik ős is az egyszeri alvással de általában még kettő van. Reggel 8kor kel és 10től alszik délig majd fél3-tól 4-ig.
Este fél9kor már alvás van, éjszaka 1-2 alkalommal még felébred cicizni.
Ha délelőtt nem alszik,akkor legkésőbb fél1kor kidől, és ált. 3kor ébred.
Az én kislányom is alvás után eszik, mert ő is későn kel reggel és későn reggelizik, így nem éhes még délben. Viszont annál inkább álmos. Így alszik egyet és megújult erővel áll neki ebédelni.
Nem minden gyerek egyforma, és nem mindegyik ebédel lefekvés előtt. Nem hiszem, hogy ez nagy baj lenne. Úgyis alakulnak idővel és más lesz a rendszerük.
Ha kitolódik majd az alvása, akkor én is előtte adok majd neki enni. De 1 évesen még nem hiszem, hogy le van késve az óvodai napirendről. Látom rajta, hogy hamarosan ő is később fog aludni, és akkor gondolom már lesz elég éhes ahhoz, hogy alvás előtt egyen.
Amúgy este 8 körül alszik el, reggel fél 10 körül ébred, és dél-fél 1-kor alszik egy órát kb. Így 10-kor reggelizik, 1 óra-fél 2 körül pedig ebédel.
7-8 között ébred, délben ebédel, fél 1-től alszik kb 2-2,5 órát. Este fél 9-kor megy aludni, éjjel nem ébred.
13 hós.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!