A kislányom 4 és fél hónapos, és már alig érzem a kutacsát. Lehet azzal összefüggésben, hogy most nincs meleg, és nem veszít annyi folyadékot? A barátnőm kisfia egy héttel fiatalabb, és neki is ilyen. Ugyanaz a védőnőnk és gyerekorvosunk is.Védőnő szerint: "ha hamarabb összenő, ez van,lyukat nem vághatunk a fejére"- gy.orvos szerint minden oké. Legyek nagyon paramama, és emiatt vigyem orvoshoz? Nincs vele semmi gond, eszik(félig tápszer, félig anyatejes baba) rendesen, vidám mosolygós. Lehet, hogy túlparázom?
Nem nő az olyan gyorsan össze. Kisfiamnak 3 hónapos kora óta (most 7 hónapos) azt mondják az orvosok, hogy "ujjbegynyi", de azt nem mondták soha, hogy ez baj lenne. A feje szépen nő. Nem lesz semmi gond.
2011. okt. 24. 15:13
2/16 anonim válasza:
A mi fiúnk fejét ezért műtötték. De ott mind a védőnő, mind az orvos, mind az uh és ct igazolta, hogy IDŐ ELŐTTI VARRATELCSONTOSODÁSA van.
8hónaposan műtötték először.
Fiammal sem volt gond ezen kívül:S
2011. okt. 24. 15:16
3/16 A kérdező kommentje:
Köszi a megnyugtatást, nagyon remélem! Az egyik parám a kutacs, lehet nem kellene olyan sűrűn nézegetnem, de félek hogy kiszárad, mert nemigen szeret inni még! :-(
2011. okt. 24. 15:16
4/16 A kérdező kommentje:
Erről még nem is hallottam. Lehet, hogy elviszem a dokihoz, legfeljebb hülyének néz.
2011. okt. 24. 15:17
5/16 anonim válasza:
Bocs, de elmebeteg a védőnőd! DE igen, lyukat vágnak rá.
A műtétes voltam.
2011. okt. 24. 15:20
6/16 anonim válasza:
Elviszed a dokihoz?? De nem szokta látni-nézni a gyereket? Nekem a harmadik babám picike most és 1-2-3 hónaposan ill.6 hósan mindenféleképp látta az orvos. És nem kötelező oltások miatt utána is és mindig megnézték a kutacsod szóval gondolom nektek is nézték 3 hónaposan (kötelező oltáskor).
Egyébként jó nagy szórást mutat ez mert nekem az első gyereknek 18 hós korára nőtt be teljesen, a másodiknak pedig már 10 hónaposan benőtt de semmi bajuk.
Most a harmadiknak eleve csak egy kicsi ujjnyi már most pedig 4 hós.
2011. okt. 24. 15:27
7/16 anonim válasza:
Viccnek szánta a védőnő, de tökre nem volt vicces... Gondolom gyerekorvos rendszeresen látja, megnézi a kutacsát is, leméri a kis fejét, nem? De ha rákérdezel, azzal vesztenivalód nincs
2011. okt. 24. 15:28
8/16 anonim válasza:
LátJA rosszul írtam,...szóval hogy eddigi gyerekeknél IS hívtak tanácsadásra gyakran, meg most a legkisebbel is nyilván a 6 hóson még nem voltunk:)
9/16 anonim válasza:
Pont ezt akartam írni, hogy tiszta hülye a védőnő, mert ha műtéttel kell megoldani a problémát akkor szó szerint lyukat vágnak a kis fejükbe. De nagyon remélem hogy nálatok nem erről van szó. Tesóméknál is felmerült a probléma és az orvos azt tanácsolta, hogy ne adjon neki vitamint (talán a D-t nem kell adnia) és ő maga se szedjen, mert ez segíti a csontosodást.
10/16 anonim válasza:
A műtétes vagyok.
Nálunk nőtt a fejecskéje rendesen, csak éppen ellapultan, discraniásan.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!