Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Miért nem csinál semmit?

Miért nem csinál semmit?

Figyelt kérdés

A kislányom 9 hónapos, és eddig nem csinál semmit. Nem kúszik, nem mászik, és egyáltalán nem akar felállni sem. Tudom, hogy a felállással még rá is ér, de a többi? A forgás is csak annyi van, hogy néha napján hasra fordul, de vissza fordulni csak néha sikerül neki. Mostanában viszont már nem is forog. Eddig szinte minden nap átfordult, többször is, de már azt sem csinálja. Forduljak orvoshoz? Mert a védőnő szerint ez nem baj, de szerintem, igen, és a környezetemben is mindenki szerint.

Nem tudom mit csináljak. Hiába rakom le a földre és rakom messzebb a kedvenc játékát, előrehajol, és ha látja, hogy nem éri el, akkor vagy elkezd hisztizni, vagy hagyja. Néha hasra fordul ülésből, de akkor sem tud érte menni.

2011. okt. 23. 23:02
 1/10 anonim ***** válasza:
sztem se nagy baj, de a gyerekdokival biztos találkozol néha kérdezd meg ök, az enyém is késön kezdett el mindent, és ha valamit nem ért el, nem kepesztetett hanem hisztizett, én meg hülye mod mindent oda adtam neki, igy nem ösztönöztem, tegyél elé kukot vagy a teásüvegét cumit, meglátod azért mászni fog.. szoval nem kell aggodni, a fiem 10 honaposan állt fel, de 8 honapos korátol vezetgetni kellett már ugy untam és 13 volt mire elindult, most 15 hoanpos már elég stabilan jár, de erre is kellett böven idö.
2011. okt. 23. 23:08
 2/10 anonim ***** válasza:

szóval összegezünk: eddig forgott, de mostanában nem forog. ülni ül már? mert úgy olvasom hogy igen. akkor nincsen gond, lustibb mint a többi, szerintem a mászás is jön majd. az a lényeg ki ne maradjon. esetleg nem állapítottak meg nála valami mozgás rendellenességet?

a lányom felülés után egy hónappal kezdett el négykézláb mászni. hiába nógattuk mi is addig. aztán egyszercsak kimentem a szobából és tudom éppen az ajtóval szemben volt kutyapózban. mire 10mp múlva visszamentem, ő 2 méterrel ugyanabban az irányban, ugyanabban a pózban volt. és úgy csalogattam magamhoz hogy éppen a kezemben volt egy puszedli :)

fel a fejjel!

2011. okt. 23. 23:11
 3/10 anonim ***** válasza:
61%
vidd el tornáztatni, dévény módszer. én ezt tenném.
2011. okt. 23. 23:16
 4/10 Snapette ***** válasza:
Szerintem nem árt, ha ránéz egy orvos. Nem tudom megítélni, mert nem látom, hogy mit hogyan csinál, szerintem ahhoz látni kell, és tény, hogy elvileg már kéne, de szerintem temperamentumtól is függ, meg minden...
2011. okt. 23. 23:21
 5/10 anonim ***** válasza:
61%

ha magától ül fel nagy baj nem lehet, de én megelőzném a dolgot és már most elindulnék vele neurológushoz majd dévény tornászhoz.

ha 1 hónap múlva se mászik akkor a dokinak el kell küldenie egyébként is, nem baj ha eléje mész a dolgoknak. ha baj van derüljön ki most, ha meg tényleg csak lusti akkor meg nem fog ártani egy kis torna :)

2011. okt. 23. 23:41
 6/10 anonim ***** válasza:

Ha tényleg csak forog, akkor feltételezem nem magától ül fel, akkor ne ultesd.

En elvinnem devenyeshez, vagy gyogytornaszhoz.

2011. okt. 24. 00:10
 7/10 anonim ***** válasza:

Ha budapestiek vagytok, akkor ajánlom Dr. Szabó Tünde neurológust (Gyógyír honlapján rajta van az elérhetősége, van magánja is, oda nem kell 1 hónapot várni, ő nagyon jó), majd én is Dévényeshez vinném a helyedben a babádat.

Nem árt ha ránéznek!

2011. okt. 24. 07:22
 8/10 anonim ***** válasza:
Szerintem sem lenne baj, ha megnézné egy neurológus. A lányom amikor abbahagyta a forgást, akkor kiderült, hogy mivel sokat nőtt, gyengébbek lettek az izmai, és tornáztatni kellett.
2011. okt. 24. 09:53
 9/10 A kérdező kommentje:
Nem ül fel magától, mi ültetjük. A férjem ültetgette, és már teljesen egyedül megül, de ennyi. Mindenképp elviszem a gyerekorvoshoz, remélem, hogy van lehetőség tornára. Sajnos nem pesten élünk, hanem békés megyében, itt pedig kevés a lehetőség, de bízom benne, hogy találunk megoldást! Köszönöm mindenkinek a válaszát!!
2011. okt. 24. 15:29
 10/10 anonim ***** válasza:

jujj ez az ültetés nagyon nagy hiba volt, akkor pedig azt mondom, hogy minél előbb vidd le a gyerekorvoshoz és kérj beutalót neurológiára. van nálatok is dévény tornász, mindenhol vannak. hívd fel a központot, megadják kihez tartoztok és holnap már kérj is időpontot.

ártani biztos nem fog. addig se ültessétek, lehet azért van az egész lemaradás :(

2011. okt. 24. 16:16

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!