Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Tényleg átalussza az éjszakáka...

Tényleg átalussza az éjszakákat, ha már nem szopizik majd?

Figyelt kérdés
10 hónaposan még mindig 2-3 alkalommal kel szopizni éjszaka. A cumi nem elég neki, tej viszont már csak épphogy van.
2011. okt. 22. 15:04
1 2
 11/13 TKI Ibolya ***** válasza:
61%
21.50-es vagy azért nem kelt fel mert rájött anyámra nem számíthatok.Te mondtad hogy okosak akkor erre miért nem gondolsz.Neked jó lenne ha a férjedre lenne szükséged de mondjuk a testvérét kapnád helyette ? És szerintem egy anyuka sem olyan balga hogy azért keljen a babához éjjel mert olyan nagyon jó másnap sajnáltatni magát.És hidd el ha egy gyerek szopizni akar akkor annak hiába kínálsz cumit,vizet az nem lesz jó neki.És a gyerek sem azért kel fel éjjel és sír mert ez olyan jó neki.Az én anyukám mindig arra tanított hogy ha egy gyermek sír annak mindig oka van.
2011. okt. 23. 09:19
 12/13 anonim ***** válasza:

Kezdünk eltérni a tárgytól, de akkor itt és utoljára kifejtem az eddigi tapasztalataimat és aggodalmaimat az egy életre csalódni fog benned és rájön h anyára nem számíthat szólamokra. Kezdjük ott h ha egy halat adsz az éhezőnek, lesz mit ennie mondattal, folytatnám az itt feltett "akik ölben altatják, hogy teszik 10kilós gyerekkel, mennyi ideig stb", ha nem szoptatod 60éves koráig csúnya rossz anya vagy mondatokkal bezárólag. Anyukáknak van szükségük a sokáig szoptatásra, az ölben altatásra, a tudatra h nélkülük megáll az élet,pedig egy 2-3 éves kisgyereket meg lehet ölelni anélkül is h megszoptatnánk!nagyon jó a kifejezés: anyámasszony katonája. Egyre több van belőlük, ezért!

Nagy babapszichológus gurunk írja a kismamablogon idézem"

A baba sokszor azért alszik rosszul, mert ezt szokta meg, azaz 1-2 alkalommal felkelt éjjel, megtanulta, hogy olyankor mi történik, és utána már mindig felkel a korábbi időpontokban. Ha néhány éjszakára visszabillen az egyensúly, akkor utána már minden bűvészkedés nélkül is jól fog aludni." tessék.

Az apás felkelést védőnőm (!!!) tanácsolta,(nem pedig az, h lusta vagyok megszoptatni) és bejött, örök hála érte, a gyerek nem órákig bömböl és nem csalódik az anyjában, hanem tudja h számíthat apára, nem altatom ölben, alszik magától, éjjel is. Most volt egy 3 napos 4kor ébredés, ma lett a 4. reggel, ébredés nélkül 12 órát aludt és vidáman kelt, tehát még elfogad anyjának... Én azt szeretném h talpraesett gyerekem legyen, aki nem függ senkitől,ha nem indokolt.Nyilván nem eszik még önállóan és nem pelenkázza át magát, de szerintem kórosan elbillent az egyensúly a "minden a gyerek körül forog irányába", régen a gyerek a család tagja volt, most pedig az uralkodó a családban, szerintem ez nem jó.Az óvónők gyereket nevelnek, fegyelmeznek, tanítgatásra alig jut idő, mivel otthon a gyerek mindent megtehet, de közösségben már nem, óvónénik pótolják anyukák nevelési hiányosságait egész nap.(több óvónéni van a családban)

Ha igényli, ott vagyok, ha soron kívüli szoptatásra van szüksége és úgy ítélem meg, h segíthet, megszoptatom, nekünk bejött így, mindenki tegye belátása szerint.

2011. okt. 24. 10:22
 13/13 TKI Ibolya ***** válasza:

Tényleg nagyon eltértél a kérdéstől!10 éves korig ringatni és 60 éves korukig szoptatni erős túlzás és ezt hívják kötekedésnek!Nem tudom mi köze van az ovinak ahhoz hogy fel kelek e a 10 hónapos gyerekhez éjjel vagy sem.Nem 2-3 évesekről van szó hogy ölelés csak úgy legyen ha meg is szoptatom hanem ismétlem 10 hónaposról és őt sem szoptatom meg minden ölelésnél.És azt sem hiszem hogy attól lenne a gyerek anyám asszony katonája hogy 10 hónaposan felkelek hozzá vagy sem és nem attól lesz talpra esett sem mert anya bekeményít és nem kell fel hozzá mert rafkós a gyerek és csak szórakozik éjjel.Már csak csendben jegyzem meg hogy a védőnők sem mindig látnak el jó tanácsokkal.

Egyébként a gyerekek nem egyformák és ami az egyiknél bejön az a másiknál nem és nem mindig van mindenre magyarázat.Három gyermekem van és egyik sem hasonlít a másikra mindegyiknek meg van a maga dilije.

Vissza térve a kérdésre szerintem próbálj ki több dolgot amit itt javasoltak vagy doktornő esetleg védőnő és ha még sem válik be semmi akkor is nyugodj meg attól még nagyon talpra esett okos gyereked lesz mert néha éjjel babusgatásra vágyik.

3 gyermekes anyuka

2011. okt. 25. 10:30
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!