Teszvesz/vatera-s anyukák? Amit ott eladok, adózni kell utána?
Amikor elkezdtem teszveszezni, akkor bennem is felmerült a kérdésed és ha jól emlékszem arra jutottam, hogy a honlap üzemeltetője fizeti az adót a jutalékból. Hozzáteszem, most nem olvastam el a linket, amit valamelyik válaszoló tett be.
Kb 3 éve használom rendszeresen, adok veszek, eddig nem jött az apeh, de nem is vagyok kereskedő, sem viszonteladó:)
Én is úgy csinálom ahogy az előttem szóló: a teszveszen hirdetek és a jobb, keresettebb dolgokat átlistázom a vaterára is. A mostani tapasztalatom az, hogy 60% a vaterán, 40% a teszveszen eladottak aránya.
Én a gyerekeim cuccait, játékait, háztartási dolgokat szoktam árulni, ami egy normál háztartásban fellehető, bár most készülök az apósom kincset érő gramofon gyűjteményét felrakni.:)
Én úgy gondolkodtam, hogy mivel a saját cuccaimat árulom (babaruhák, gyerekruhák), és azokat a fizetésemből vettem, ami után már ugye adóztam.
Szerintem a Vaterán jelen levő kereskedőknek kell adózniuk, nekünk mezei felhasználóknak nem.
Sziasztok! Még egy kis segítség kéne, ha lehet. Regisztráltam teljes jogúnak, vagyis odáig jutottam hogy tegnap elmentettem a bankszámlaszámomat. De még semmi nem történt. Be van írva, ha belépek mutatja, de hogyan tovább. Vagy pár napba beletelik?
Hogy jelentkeznek, emailt írnak ha változik a státuszom?
Ha beírtad a számlaszámod, utalni kell 100 Ft-ot ha jól tudom, amit majd jutalék elszámolásnál "visszakapsz", annyival kevesebb jutalékot kell majd fizetni. Így nézik meg, hogy tényleg jó-e a számlaszám. Ők majd visszaigazolják, fogsz kapni egy mail-t, hogy mostantól teljes jogú felhasználó vagy.
Én csak a saját ruháinkat, játékainkat árulom, Teszveszen indítom a termékeket és sokat átlistázok a vaterára is. Nekem is az a tapasztalatom, hogy a Vaterán több cuccot tudok eladni, mint a Teszen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!