Nem értem mért siettetik az anyatejesek a hozzátáplálást?
En sem ertem, de mindegy, maganugy.
Az en babam anyatejes, 6 honaposan kezdtem, csaladban van tobb orvos, komolyan utananeztunk a temanak, ezert kezdtem csak 6 honaposan, nem maradtunk le semmirol. A gyerekorvos es a vedono is helyeselt. Ugy tudom, hogy a tapszeres babaknal sem muszaj koran elkezdeni. De ez mindenkinek a sajat dontese.
Az én babám anyatejes, 6,5 hónaposan kezdtük. Egyébkét sokan mondják, hogy a tápszereseknek lehet előbb adni, pedig ez nem igaz! Az ő bélrendszerük is fejletlen még, semmiben nem különbözik az anyatejes babáékétól.
Nem olvastam a kommenteket, csak a kérdésedet, nálunk az utánozás volt a fő momentum!
Az én kisfiamat csak 3 hónapos koráig tudtam szoptatni és van egy kis unokahúga, akivel majdnem egyidősek, 3 hónap a különbség. Én ugye elkezdtem 5 hónapos korában adni a kisfiamnak az almát, körtét, barackot, és egyéb gyümölcsöket szépen lassacskán. Aztán nem akart az "illető" se lemaradni, és a 4 hónapos anyatejes babáját elkezdte krumplival kevert sárgarépával etetni!!! mert a gyümölcsöt nem ette meg és a barátnője tanácsára még meg is sózta egy kicsit, hátha úgy jobban csúszik a gyerekének! - és ez nem vicc, ez halálosan komoly!
Az én fiam kapott elektromos hintát, ők ugye nem vehettek neki azt, mert nekünk már volt, fogták a 4 hónapos kislányt, és ajtófélfára akasztható hintába vágták, 5 hónaposan pedig kompba, mert hogy az én 8 hónapos fiam felállt. - a kislány jövő hónapban lesz egy éves, és még nem ül! De mivel az én fiam jár, kényszerítették így felállt magától, meg ilyenek.
Szóval nálunk pl. az irigység vitte rá a kedves anyukát.
Túl korai illetve túl kései hozzátáplálás megkezdése is allergiát válthat ki.Ugysn 5 éve annak,h rákérdeztél,de hátha valaki még rákeres a témára 😊Ráadásul a később,de hirtelen nagy adagban bevezetett hozzátáplálás is árt.A lényeg,h az elején öassan szoktadduk a babát,nrm kell és szabad azonnal kiváltani egy étkezést.Az első tényleges kiváltás csak hetek múlva történjen,addig csak kóstoltassuk korának megfelelően adható ételekkel.A glutén lassú bevezetése is a 6.hónapban lrgkésőbb ajánlott megkezdeni,ami pl egy fél háztartási kekszet jelent valami pürével keverve/körte,alma stb/.
Remélem valaki hasznosnak találja.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!