Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Nem értem mért siettetik az...

Nem értem mért siettetik az anyatejesek a hozzátáplálást?

Figyelt kérdés
Nem vitát akarok szítani, csak nem értem, hogy aki csak anyatejes és van elég teje valakinek, akkor mért kell 6 hónapos kora előtt elkezdeni az etetést? Sokat olvastam hogy vannak akik már 3,5 hónaposan elkezdik. Nem értem, mert nem tesz jót a pocakjuknak és 6 hónapig bőven elég nekik az anyatej.
2011. okt. 21. 16:12
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
uhh....az is érdekes védőnő lehet......
2011. okt. 21. 17:53
 12/18 anonim ***** válasza:
75%
Az én lányom most 7 hónapos. Csak anyatejes volt, mégis azt mondta a gyerekorvos, meg a védőnő is, hogy kezdjem el a hozzátáplálást 4 hónapos korában. Én laikus első gyerekes anya hallgattam rájuk. Egy hétig. Ugyanis olyan székrekedése lett a kicsinek, hogy minden nap ordított. Így anyai megérzéseimre hallgatva abbahagytam. És elmúlt a hasfájás, meg a kemény kaki. A gyerekorvosnak persze nem tetszett, de hát az engem kicsit sem érdekelt. Megvártam, amíg betölti a 6 hónapot és utána újrakezdtem. Akkor már semmi baja nem volt tőle., úgyhogy szerintem is lehet valami abban, hogy nem jó akkor még a pocakjuknak.
2011. okt. 21. 21:25
 13/18 anonim ***** válasza:

En sem ertem, de mindegy, maganugy.

Az en babam anyatejes, 6 honaposan kezdtem, csaladban van tobb orvos, komolyan utananeztunk a temanak, ezert kezdtem csak 6 honaposan, nem maradtunk le semmirol. A gyerekorvos es a vedono is helyeselt. Ugy tudom, hogy a tapszeres babaknal sem muszaj koran elkezdeni. De ez mindenkinek a sajat dontese.

2011. okt. 21. 21:39
 14/18 anonim ***** válasza:

Az én babám anyatejes, 6,5 hónaposan kezdtük. Egyébkét sokan mondják, hogy a tápszereseknek lehet előbb adni, pedig ez nem igaz! Az ő bélrendszerük is fejletlen még, semmiben nem különbözik az anyatejes babáékétól.

[link]

2011. okt. 21. 22:35
 15/18 anonim ***** válasza:

Nem olvastam a kommenteket, csak a kérdésedet, nálunk az utánozás volt a fő momentum!

Az én kisfiamat csak 3 hónapos koráig tudtam szoptatni és van egy kis unokahúga, akivel majdnem egyidősek, 3 hónap a különbség. Én ugye elkezdtem 5 hónapos korában adni a kisfiamnak az almát, körtét, barackot, és egyéb gyümölcsöket szépen lassacskán. Aztán nem akart az "illető" se lemaradni, és a 4 hónapos anyatejes babáját elkezdte krumplival kevert sárgarépával etetni!!! mert a gyümölcsöt nem ette meg és a barátnője tanácsára még meg is sózta egy kicsit, hátha úgy jobban csúszik a gyerekének! - és ez nem vicc, ez halálosan komoly!

Az én fiam kapott elektromos hintát, ők ugye nem vehettek neki azt, mert nekünk már volt, fogták a 4 hónapos kislányt, és ajtófélfára akasztható hintába vágták, 5 hónaposan pedig kompba, mert hogy az én 8 hónapos fiam felállt. - a kislány jövő hónapban lesz egy éves, és még nem ül! De mivel az én fiam jár, kényszerítették így felállt magától, meg ilyenek.

Szóval nálunk pl. az irigység vitte rá a kedves anyukát.

2011. okt. 21. 23:51
 16/18 anonim ***** válasza:
45%
6 hósan kezdtem a kóstoltatást, 8 hós koráig semmit nem evett meg. 8,5 hónapig szoptattam sokszor máfél két óránkét, és nagyon lassan váltottuk ki az étkezéseket, és állandóan vizeletvizsgálatra kellett vinnem mert alig akarta a vizet elfogadni. Na az biztos, ha lesz még gyerekem és az orvos megengedi előbb kezdek kóstoltatni, mert ez életem legfárasztóbb időszaka volt. Szóval rosszul vagyok a szoptassál látástól vakulásig dumától, mert a gyereknek ez meg az a jó, meg mert elég a tejed, meg mert szépen fejlődik.
2011. okt. 22. 11:20
 17/18 anonim ***** válasza:
100%
Hát gyanítom, ez baba-függő lehet... Én 6.5 hósan kezdtem hozzátáplálni, addig totál igény szerint szoptattam - akkor meg már ő nézte ki a kaját a szájunkból. Most is igen jó étvágyú, nem válogatós. Pedig mi is nagyon lassan váltottunk ki szopit - volt olyan korszakunk (10-11 hósan), hogy 5x evett hatalmasakat (+víz) és két kaja között még napi 5-6x szopizott. Egész nap vagy etettem vagy kaját csináltam vagy szoptattam. A súlyával sosem volt "gond" :) pedig nem kapott még semmi cukrosat - most 15 hós és még 2x szopik.
2011. okt. 22. 13:19
 18/18 anonim ***** válasza:

Túl korai illetve túl kései hozzátáplálás megkezdése is allergiát válthat ki.Ugysn 5 éve annak,h rákérdeztél,de hátha valaki még rákeres a témára 😊Ráadásul a később,de hirtelen nagy adagban bevezetett hozzátáplálás is árt.A lényeg,h az elején öassan szoktadduk a babát,nrm kell és szabad azonnal kiváltani egy étkezést.Az első tényleges kiváltás csak hetek múlva történjen,addig csak kóstoltassuk korának megfelelően adható ételekkel.A glutén lassú bevezetése is a 6.hónapban lrgkésőbb ajánlott megkezdeni,ami pl egy fél háztartási kekszet jelent valami pürével keverve/körte,alma stb/.

Remélem valaki hasznosnak találja.

2016. júl. 28. 16:26
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!