Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Hogyan történik a bölcsibe-ovi...

Hogyan történik a bölcsibe-oviba szoktatás? Leirnátok lépésről lépésre.

Figyelt kérdés
2009. máj. 3. 15:03
 1/5 anonim ***** válasza:
100%
Ez ovitól,és bölcsitől is függ.Én pár napot jártam be vele,aztán ott hagytam,miután már nem volt idegen neki minden,mindenki.10 percet sírt csak,pedig nagyon ragaszkodik hozzám.Nagyon szeret járni.De barátnőmnek egyből ott kellett hagyni a gyerekét,abban az oviban azt vallják,hogy az a jobb a gyereknek.Én örülök,hogy pár napot be mehettem vele,én is rosszúl érezném magam,ha egyből ott hagynának valahol,ahol senkit nem ismerek,azt sem tudom,hogy hol a íwc stb.
2009. máj. 3. 15:11
 2/5 anonim ***** válasza:
100%

én bementem a lányommal, aki abban a pillanatban faképnél hagyott, kb 10 percet ültem 1 széken a lányom rám sem hederített, és az óvónő mondta, hogy nyugottan elmehetek, csak legyek telefon közelben, hogyha valami van, akkor tudjak menni. Reggeli után mentünk, és ebéd előtt jöttünk el. Ez volt az első nap.

Másnap már ott ebédelt, és a 4. nap már ott is aludt.

Ebben szerencsések voltunk, de az óvónők szerint (és igazuk lett :S) aki ennyire hamar beszokik, azzal később lesznek problémák. Most ott tartunk, hogy reggelente hiszti, sírás, szimulálás, nem akar menni.3 percre lakunk az ovitól, de mi érünk be utoljára.

2009. máj. 3. 15:28
 3/5 anonim ***** válasza:
100%
Az biztos,hogy nehéz ez az időszak a gyerekeknek,és a szülőknek is.Ilyenkor a gyerekek sokszor úgy élik meg,ha nem beszélnek neki erről,hogy anya lepasszol,mert már nem szeret úgy mint régen.Mindent mesélj el neki arról,hogy miért is jár mindenki oviba,és,hogy mennyi sok szép dologra tanítják majd meg őket,amíg apa meg anya dolgozik.
2009. máj. 3. 15:39
 4/5 A kérdező kommentje:
Nekem azt mondták a bölcsiben hogy 1 hónap a beszokási idő, túl soknak találom persze gyerekfüggő. Amikor voltunk megnézni a bölcsit egyből feltalálta magát és szeret gyerekek közelébe lenni.
2009. máj. 3. 16:22
 5/5 anonim ***** válasza:
100%
A beszoktatási időt nem csak addig számítják, amíg te is ott leszel vele! Az óvodában pl. az első 2 hónapot szoktuk annak nevezni. Ez alatt az idő alatt a gyerekek megszokják az óvodai szabályokat, kiismerik magukat az oviban, elsajátítják az alapvető szokásrendet -ez mind a beszoktatáshoz tartozik. Általában az anyukát 1 hétig szokták megkérni, hogy menjen be ő is a gyerekkel, de ha jól megy az elválás, akkor a 3-4. nap már akár el is mehet egy rövid idő után és otthagyhatja a gyereket "egyedül". Elég, ha délben megy érte. Egy volt óvónő
2009. máj. 3. 18:16

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!