Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Érdemes venni légzés figyelőt...

Érdemes venni légzés figyelőt és bébiőrt?

Figyelt kérdés
Angel care 401est néztük,de anyukám azt monjda mi is felnőttünk nélküle,igaza van,de panelban lakunk és nyáron jön a baba kb..36fok lesz és úgy tudom pont a meleg veszélyes a babónak.Gondoltuk veszünk légz.figyelőt..kérem segítsetek kinek milyen tapasztalata van!köszönöm
2008. márc. 16. 18:47
 1/8 anonim ***** válasza:
100%

Szia!

Nekem még nincs tapasztalatom, de a közeli ismerősök között volt olyan gyerek, akinél délutáni alvás közben riasztott be a készülék, az anyuka pedig a konyhában volt. Úgyhogy, szerintem érdemes venni, vagy esetleg bérelni, úgy 2000-3000 ft között van havonta, de én biztos hogy rászánom azt a pénzt, mivel sosem lehet tudni. Na meg a másik része, hogy virrasztani sem fogsz tudni a gyerek mellett állandóan, úgyhogy szerintem mindenképp érdemes ezeket a dolgokat beszerezni. Ja és nem akarom anyukádat megbántani, de nagyobb volt a csecsemőhalálozási arány, akkor amikor ő volt kismama.

Ha ki lehet védeni, akkor szerintem mindent meg kell tenni.

Boldog babavárást!

2008. márc. 16. 19:38
 2/8 anonim ***** válasza:
56%

Szia!

Lehet hogy sokan felnőttek légzésfgyelő nélkül is, de voltak olyanok akik csendben meghaltak mert semmi nem volt hogy jelezzen.

Ha megnyugtat akkor már megérte hogy megvetted. Egyébként nekünk is az a tipus van. Még valami: Légzésfigyelő nem és semmit ha ne adj isten jelez és nem tudod hogy mit kell csinálni, ajánlom a figyelmedbe Budapesten a madarász utcai gyermekkórház keddenkénti tanfolyamát a bölcsőhalál megelőzésére.

Egyébként magyarországon minden 1000 csecsemő közül 8 csendesen meghal bölcsőhalálban.

2008. márc. 16. 19:41
 3/8 anonim ***** válasza:
100%

Szia! Az első Babánkat várjuk és mi úgy döntöttünk a férjemmel, hogy nem reszkírozzuk, hogy valami probléma legyen.Szerintem nem felesleges kiadás, és nagy segítség lesz hogy a másik szobából is meghallom a Babát. Nem bántam meg, hogy megvettük mert tudom, hogy én is nyugodtabb vagyok így. (és még egy pelenkásvödröt is kaptunk ajándékba:))

28 hetes kismama

2008. márc. 16. 20:22
 4/8 anonim ***** válasza:

Szia!

Én angel care ac 300-at vettem a lányomnak,és nagyon bevált nálunk.Egyetlen téves riasztása sem volt,és ami a legfontosabb biztonságban éreztük magunkat mellette.

akkor eladtam,most ugyanezt a típust vettem.

Szerintem egy panelbe ez elég,felesleges a bébiőrös,és ez olcsóbb is.Persze ezt mindenki maga döntse el.

Szerintem aki teheti vegyen,vagy béreljen,mert nagyon jó szolgálatot tehet.Amikor mi gyerekek voltunk,akkor sokkal magasabb volt a halálozás,mint ma,és szinte mindenkinek az ismerősei közt volt érintett.Én még a napközbeni alvásoknál is bekapcsoltam,mert pont akkor volt a közelünkbe egy bölcsőhalott baba,a délutáni alvása közben érte,és 6hónapos múlt.Az anyukája majdnem megbolondult szegény,és örökké magát hibáztatja,hogy ezen akart spórolni.

2008. márc. 16. 21:23
 5/8 anonim ***** válasza:

Bölcsőhalál okai ISMERETLENEK. Találgatások vannak, de semmi sem bizonyított. Hasznos lehet, és biztonság érzetet ad, ha van légzés figyelő.

SIDS (bölcsőhalál) mortalitás 0.23 ezrelék forrás: ( [link]

azaz 23 csecsemő 100 000 -ből.

Én véleményem szerint nagyobb a riogatás mint indokolt, de az óvatosság sosem árt! Hallottam olyat, hogy tévesen riasztott, rosszul érzékelt, vagy azért mert gyerekeknél nem ritka és mégis normális, hogy álmukban ritkábban vesznek levegőt... nem értek hozzá, következő gyerekünknek azt hiszem fogok venni.

Ami a bébi monitort illeti, CB ráidó jellegű készülék, megéri, ha nagy a lakás, vagy ha külön szobája van a babának. illetve hasznos lehet nyaraláskor. Hallod, ha felébred, hallod,ha sír, stb. kamerással még azt is látod mit csinál, hogy fekszik stb. Nyugodtabban végzed a házimunkát otthon stb....

szerintem legyen légzésfigyelő.

Boldog babavárást!

2008. márc. 16. 23:01
 6/8 anonim ***** válasza:

És még valami,

ilyen "kütyükből" a márkásat érdemes!

a bébimonitorunkat 2x kellett visszacserélnünk, mire a kikötöttünk a Philips-nél.

elemes hordozató, könnyű, világíthat a baba oldali vége. 250 méterig rendben van.

REER nem jött be. kettő is volt, egyik sem működött :(

2008. márc. 16. 23:04
 7/8 anonim ***** válasza:
100%
Mi vettunk, de remelem sosem fog riasztani, legfeljebb csak tevesen. Az ilyen dolgokra szerintem nem mondja az ember hogy kar volt megvenni, mert nem volt szukseg ra, 1x sem riasztott. Valoban nem nagyon olcsok de inkabb sporolunk mason vagy megvonok magamtol valami mast. Ha neadj Isten valami baj lenne nem hhiszem hogy valaha meg udnam bocsajtani magamnak hogy nem vettem. Amugy emellet az ujraeleszest valoban jo megtanulni, ha szukseg lenne ra.
2008. márc. 17. 11:22
 8/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm mindenki válaszát,megerősítettetek a hitemben és én is venni fogok:)remélem senkinek nem fog riasztani:)
2008. márc. 18. 20:41

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!