Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Szerintetek is az orvosnak...

Szerintetek is az orvosnak lehet igaza? Bővebben lent.

Figyelt kérdés

A kislányom egy vidám, mosolygós, néha nyűgös kisbaba. A dokinéni volt itt tegnap és azt mondta, hogy ha olyan keveset hízik, mint az elmúlt 2 hétben, akkor hozzá kell pótolni. Teszem hozzá, igény szerint van etetve, amikor és amennyit kér. Az elmúlt 2 hétben csak 270 gr-ot hízott, az azt megelőzőben 370-et, tegnap előtt este volt 6110 gr. De azt a doktornő nem veszi figyelembe, hogy az első hónapban hízott majd' másfél kilót, akkor azt mondták a védőnővel egyetemben, merthogy akár óránként, 1,5 óránként evett, hogy hát ezt ki kéne húzni 2, de inkább 3 órára, merthogy sokat hízott.. Most, amikor ez megvan, és saját maga alakította így, akkor meg nem jó... :-( Belémvágta az ideget ezzel a szövegével a doktornő.. Azt is mondta, mert hogy rákérdeztem, hogy a gyerekek olyan 6 hónapra dupláznak(?), de a jól evő gyerekek inkább 4 hónapra..Amúgy 3690-el született és 3480-al jöttünk haza. Kis combos, hurkás a kiscsaj! :-) Ja és azt lefelejtettem, hogy nov. 3-én lesz csak 3 hónapos!

Szerintetek? Eddig kedveltem a dokinőt meg normálisnak tartottam, de most... :-((

Köszi a válaszokat!

2011. okt. 19. 06:35
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
huh, nagyon meglepődtem a dokinődön! ha 300-400 g-ot meghízza egy hónapban, ne aggódj. az én kisfiam 6 hónapos korára épphogy csak duplázott, anyatejes volt, jókedvű, kiegyensúlyozott, sosem merült fel a pótlás,pedig volt, h 300g-ot hízott csak 1 hónapban - ellenben egy igazi örökmozgó, aktív baba :)
2011. okt. 19. 08:05
 12/17 anonim ***** válasza:
utolsó vagyok - kisfiam már 3 éves és 106 cm, 16 kg :))
2011. okt. 19. 08:06
 13/17 A kérdező kommentje:
Köszönöm mindenkinek!! :-)
2011. okt. 19. 09:51
 14/17 anonim ***** válasza:
Na ez jó, én meg 8 hós koráig szoptattam másfél két óránként és azt mondták ez teljesen ok. Pedig majd megpusztultam a fáradtságtól. Ha nem lenne elég neki a tejcsi akkor ordítana. Szép súlyban van.
2011. okt. 21. 09:52
 15/17 anonim ***** válasza:

Nálunk is hatalmas volt a gyarapodás az első hetekben, fél kilókat hízott. 2,5 hós korára duplázott. Aztán amikor 3 hónapos kora körül lassított a fiam, hasonlóan reagált a gyerekorvos, mint nálatok.

Én meg kiszámoltam neki, mekkora lenne fél éves korára, ha hasonló ütemben hízna. 15 kg jött ki.

2011. okt. 21. 10:06
 16/17 anonim ***** válasza:
Az én dokim is mindig ezzel nyugtatott, mikor rám tört a frász,hogy nem hízik a gyerek: nézzem meg,hogyha hasonló ütemben hízna, akkor 2 éves korára 40 kg lenne :))))))))))
2011. okt. 21. 13:18
 17/17 A kérdező kommentje:
Köszi mindenkinek! Nekem is, ha így hízna a gyerek, mint az elején, 15 fölött lenne a súlya 1 évesen! Kicsit sok lenne.. Többször etetem, tegnap mértük a súlyát, és a nagy rotyi ellenére( vinni kellett a csap alá lemosni :-))) ) is hízott 50 gr-ot, holott máskor ez nemigazán volt így.. :-)
2011. okt. 22. 07:57
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!