Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Milyen olajat/vajat használtok...

Milyen olajat/vajat használtok babátok ételébe? Hány hónaposan kezdtétek a hozzátáplálást, s mikortól adtatok neki először?

Figyelt kérdés

A kisfiam 8,5 hónapos. Még egyiket sem kapta. Védőnő még nem szólt. Korábban volt feltéve egy kérdésem, s azt írták, hogy egy ekkora babának már rég kellett volna adni, s a rántásába tenni. Viszont nekem a védőnő úgy mondta, a főzelékbe burgonyát használjak rántás helyett.

Vettünk extre szüz oliva olajat, de mikor megvettem, akkor válaszoltak a kérdésemre, h ha veszek, ne extra szüzet vegyek, mert azt nem lehet adni. Más fajtát olíva olajban nem láttam a boltban.

Sosem használtam ilyen olajat, én a LIDL-ben veszem a promeniát vagy néha a vénuszt használom, ha akciósan kifogom.

Akkor most milyen olajat adhatok a babának, amit lehet?

S vajban a tea vajat ajánlották. Azt is megvettem, bár mi margarint használunk.

Mi 5 hónap után kezdtük a hozzátáplálást doki javaslatára, mert 4 hónapos korától nem nagyon akart a súlya gyarapodni.

8 hónapos volt, mikor mondta a védőnő h már ehet joghurtot sajtot, túrót, de tejfölt s pirospaprikát ne adjak neki. De olajat s vajat fel se hozta.

2011. okt. 16. 01:33
1 2 3
 21/27 anonim ***** válasza:

Az én babóm 10 hós :)

Én azért nem sütöttem még neki húst egyébként, mert úgy gondolom, annál se mindegy az olaj mennyisége (ahogy írtad) én tuti odaégetném :D

A miénkből még én se adok neki..fogja majd még azt enni pár évig.. :)

2011. okt. 17. 22:08
 22/27 A kérdező kommentje:

Nálam szerencsére csak égett szag lett, de szerintem azért, mert alig ért olaj valahová. Nem mértem ki pont az egy kávéskanállal, de nagyon pici mennyiséget mertem bele tenni. Hát akkor nem is nagyon vagyunk lemaradva, ha a te babád 10 hós, s még nem evett. Lehet én is ezt oda adom neki, aztán hagyom. Még a holnapin kívül 3 kisebb mennyiség lett, amit avent pohárba tettem, s azt fóliába 3 felé elosztottam.

Végül is 1 éves kora után bármikor ehet. Én többnyire amúgy is külön tudok neki főzni. Sajna nem tudom megoldani, hogy a mi kajánkból adjak neki, mert nem csak én használom a konyhát, s ez egy kicsit megnehezíti a helyzetet, sokszor még neki se tudok normálisan kifőzni. Néha meg kell emelnem a hangom, s ki kell állnom a gyermekemért, hogy időben kajához jusson.

2011. okt. 17. 23:13
 23/27 anonim ***** válasza:

:)

Fúú azért az kemény lehet, hogy így meg kel küzdened a konyháért!

Egyszer már velem is előfordult, hogy nem jutottam oda a tűzhelyhez, mert a vendéglátónknak a másik vendég hasának telerakása fontosabb volt..3 napig konzerv kaján élt szegény gyerkőcöm -.- Sose gondoltam volna amúgy, hogy ez lesz. Nagyon meglepett.

Ám úgy vagyok vele, hogy 1 éves koráig bőven ráér külön kosztolni. Amúgy sokfélét eszik, igyekszem változatosan etetni. Uzsira rendszerint valami kásafélét kap, ebédre főzeléket hússal vagy csirkemájjal, sajttal, tojással, tízóraira meg friss gyümit adok neki valami tejtermékkel meg gabonapehellyel. Ja és vacsira meg az ebédből maradtat kapja, mert még nem vacsizik nagy mennyiséget :) Hát én így csinálom :)

2011. okt. 18. 10:49
 24/27 A kérdező kommentje:

Nekem mondta a védőnő, hogy reggelit és vacsorát 1 éves kora után váltsam csak ki, s addig szopizzon.

Nálunk a tízórai gyümölcs vagy egy vagy többfajta, s vettem heinz reggeli gabonapelyhet, tescoban, vagy túró ízesítésű joghurt magában vagy gyümivel keverve, s néha tejpép. banánosat eszik magában vagy gyümivel keverve, de már fogyóban van, s most kekszes piskótást fog kapni, s van még vaníliás is itthon. Ja, s gyümi háztartásival. Ezek variációi.

Ebédre csirke s pulykamellet kap egy héten 4-5-ször. Gesztenyét hússal, főzeléket. Asajtot nekünk is be kellene vezetnünk lassan, már 2 hete h szólt a védőnő, h adjak neki reszelt tarpistát, s danone joghurtot, tehéntúrót stb.

Uzsira szintén gyümi, többnyire tejpép, s néha baba joghurt.

Ma pl a reggelije gabonapehely, ebédre gesztenyét s burgonyát főztem, s petrezselymes sült hús.

Hát nme tudom megeszi e mert nagyon ízetlen lett, s azt általában nem eszi, csak az édes dolgokat szereti, épp gondolkozok, h vettem most körtét s lehet turmixolok bele.

2011. okt. 18. 12:41
 25/27 anonim ***** válasza:

Nekünk sincs még kiváltva a vacsi, de úgy éreztük a védőnővel, hogy igényli a jó hosszú alvás előtt a "szilárdat" is. Így hát adok neki.

Na megette körte nélkül, vagy tettél az ebédjébe? :) Ám neki semmi sem ízetlen, minden más ízű, hisz még most ismerkedik az ízekkel. Szerintem azon ne izgulj, ha neked ízetlennek tűnik, neki biztos nem az. :)

2011. okt. 18. 15:15
 26/27 A kérdező kommentje:

Nekünk igazság szerint még egy étkezés sincs kiváltva. nagyon rítka ha nem kér szopit étkezés után, pedig elég nagy mennyiséget megeszik.

Az uzsinál van az, hogy annál már az elején nem nagyon kérte, de van olyan nap, hogy szopizik utána is, pedig akkor van h két tányér tejpépet is megeszik egyszerre. S teát is kap előtte s közben. S utána szopizik.

Reggeli meg 6-8 között van, mikor h kel fel. Van h 6kor is 8 után is szopizik, ha nyugtalan, de van h elég egyszer s kibírja fél10-10-ig a tízóraiig.

Fürdés előtt s után is van egy szopi, na meg éjjelente. De van, hogy mostanában elég sokat vagyunk úton, 17 után jön meg a férjem, s fürcsire érünk haza, így van h a fürcsi előtti szopik elmaradnak, de próbálom megoldani, h jó legyen h sikerüljön bárhol vagyok megszoptatnom, mert azóta nehezebben alszik el.

Körtével adtam végül. Hát Ő egy nagyon válogatós baba. Sokáig azon küzdöttem h elfogadja az ebédet. 6,5 hónaposan kapott először főzeléket s egészen 8 hónapos koráig max 2-3 kanállal volt hajlandó megenni. S akkor jöttem rá, h ha ízetlen neki, akkor nem eszi meg, vagy ha nem édes. De az az érdekes, h gyümölcsben, csak magában vagy más gyümivel keverve a meggyet imádja, főzelékben viszont a körte, barack jöhet, s magában is. Almát se főzve se nyersen nem eszi.

Erre is úgy jöttem rá, h annyira nem akart enni, de látszott h éhes, s tejem meg nincs sok, hogy mivel szorulása volt, s vízet nem nagyon fogadta el, védőnő tanácsára adtam neki baracklevet, bébiital formájában. S azóta széklete is lett, s legalább iszik folyadékot, ami megkönyíti a kakilást számára.

S pont ott volt a cumisüveg ami fele-fele arányban volt vízzel s baracklével, s öntöttem a cékla-burgonya főzelékébe, mert még egy kanállal se akart bekapni, vagyis bekapta, de ízetlen volt, s kiköpte, gyümilét beleöntöttem, s mind megette. S annál hiába kis mennyiséget öntöttem, megkostóltam, s valami kis íze volt.

Az apja ilyen válógatós. 4 féle gyümölcsöt eszik meg, de ha valami süti, ételben van akkor már a sütit ételt nem eszi meg. Mazsolát magában eszi, másba keverve nem.

Húst nem mindegy milyet készítek. Rántott karajt megeszi, s csirkemellet, de a csirkecombot se rántva se sütve nem eszi. S még sorolhatnám. Én meg pont azokat szeretem amiket utál :)

2011. okt. 18. 23:17
 27/27 anonim ***** válasza:

:D Hát akkor annak ellenére, hogy válogatós, jó étvágyú baba és ez a lényeg!

Ezek a férfiak!! :D Az én emberem is válogat elég rendesen.. Szerencsére a babu eddig még mindent elfogadott, úgy örülnék ha ebben nem az apjára hasonlítana..már csak magam miatt is! Mert ahogy Te is írtad, én szeretem azokat a kajákat, amiket ő nem. Viszont egyedül magamra nem esik jól főzni..na de majd picilány miatt már érdemes lesz csinálnom és akkor én is "jóllakom" azokkal a ételekkel! :D

2011. okt. 19. 08:14
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!