Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Milyen olajat/vajat használtok...

Milyen olajat/vajat használtok babátok ételébe? Hány hónaposan kezdtétek a hozzátáplálást, s mikortól adtatok neki először?

Figyelt kérdés

A kisfiam 8,5 hónapos. Még egyiket sem kapta. Védőnő még nem szólt. Korábban volt feltéve egy kérdésem, s azt írták, hogy egy ekkora babának már rég kellett volna adni, s a rántásába tenni. Viszont nekem a védőnő úgy mondta, a főzelékbe burgonyát használjak rántás helyett.

Vettünk extre szüz oliva olajat, de mikor megvettem, akkor válaszoltak a kérdésemre, h ha veszek, ne extra szüzet vegyek, mert azt nem lehet adni. Más fajtát olíva olajban nem láttam a boltban.

Sosem használtam ilyen olajat, én a LIDL-ben veszem a promeniát vagy néha a vénuszt használom, ha akciósan kifogom.


Akkor most milyen olajat adhatok a babának, amit lehet?

S vajban a tea vajat ajánlották. Azt is megvettem, bár mi margarint használunk.


Mi 5 hónap után kezdtük a hozzátáplálást doki javaslatára, mert 4 hónapos korától nem nagyon akart a súlya gyarapodni.

8 hónapos volt, mikor mondta a védőnő h már ehet joghurtot sajtot, túrót, de tejfölt s pirospaprikát ne adjak neki. De olajat s vajat fel se hozta.


2011. okt. 16. 01:33
1 2 3
 11/27 anonim ***** válasza:

új ízt elvileg 3 napig kell kóstoltatni, hogy biztosan kiderüljön, ha gond van. valójában az 1.napon látni fogod, ha nem bírja, így én arra jutottam, hogy egyszerre csak egy új ízt adok. tehát ez a fontosabb, másnap már megpróbálhatsz új ételt.

majd a problémás ételekkel vigyázz jobban, akkor 3 napig kóstoltass (tojás, tejtermékek, diófélék-de ezek mind később jönnek).

olajtól, csirkétől 99% hogy nem lesz baja.


a lényeg, hogy az ő ételét lehetőleg párold, ne sózd, fűszerrel is óvatosan. (a ti ebédetek -ami nagyon jól hangzik!- rántva lesz? mert akkor nem adnék abből babának. ha főzve/ párolva, akkor jó.)

2011. okt. 17. 12:17
Hasznos számodra ez a válasz?
 12/27 A kérdező kommentje:

Én úgy értettem, hogy most kapna olajat s mivel elsőnek kap, holnap adhatok neki olajon sütött petrezselymes húst?

Nem a miénkből enne, mert abban kolbász is lesz, s baconnel lesz betekerve, s fűszersós lenne, hanem kis darabot levágtam a húsból s azt délután külön kisütöm neki, s holnap adnám, a többit lefagyasztanám, de nem lesz olyan sok.


Úgy értettem, hogy 3ma eszik újat, s holnap ismertet adjak, vagy nem gond ha másnap még egy újat, petrezselymet is bevezetek az olaj után?


nekem védőnő mondta, hogy ami nem allergizál, azt nem fontos 7-8 hónaptól már 3 napig kostoltatni, hanem elég egy napig, s másnap már adhatok mást. S már nem kell betartani h először 1-2 kanál s így továbbb, hanem elsőre is ehet nagy mennyiséget.


A húst úgy készítem, azt csak magunknak, nem merek még neki adni, hogy egy cs.mellett hosszában megvágok, s egy szál kolbászból vágok le akkora darabot, ami hosszában belefér a cs.mellbe, de úgy is lehet h fakanállal lyukat szúrsz a közepébe, s becsusztatod a kolbászt. Sóval, fűszersóval megkenem, Baconnal körbetekerem, de utóbbi elmaradhat, majd alufólia, s sütőbe teszem addig míg megpuhul a hús.

S karikázom.

Biztos láttál olyat hidegtálban hogy a hús közepén kolbász vagy gyümi van. Azt így készítik :)

Én aszaltszilvásat is szoktam, de a férjem nem szereti, így maradt a kolbász.

2011. okt. 17. 13:17
 13/27 A kérdező kommentje:
azt elfelejtettem hozzá tenni, h védőnő mondta egy napig elég újat kostóltatni, s másnap mást is adhatok, csak azt nem tudom, az a más új íz legyen, fent leírtam mi vagy úgy más, amit már korábban evett, ismer?
2011. okt. 17. 13:19
 14/27 anonim ***** válasza:

Hát ha a védőnőd bizonytalan, akkor még jó, hogy te is az vagy..

Ám, hogy akarod pontosan elkészíteni a petrezselymes sűlt húst?

2011. okt. 17. 14:04
Hasznos számodra ez a válasz?
 15/27 anonim ***** válasza:

ezt próbáltam én is írni. hogy a nem allergia gyanús ételeket én is egyből adtam 8 hótól. ha aznap nem okozott gondot, akkor persze másnap mehet másik új.

tehát a legfontosabb, hogy egyszerre csak 1 új ételt kapjon. a kóstoltatás a "problémás" ételeknél fontos.


olaj, petrezselyem nyugodtan mehet egymás utáni nap.

2011. okt. 17. 14:27
Hasznos számodra ez a válasz?
 16/27 anonim ***** válasza:
(ja, és holnap épp csirkemellet akartam készíteni, de még nem tudtam, hogyan. kipróbálom a kolbászos és az aszalt szilvás verziót is. biztos angy sikere lesz! köszi!)
2011. okt. 17. 14:29
Hasznos számodra ez a válasz?
 17/27 A kérdező kommentje:

A petrezselymes sült húst úgy gondoltam, hogy a csirkemellből két kisebb darabot szeltem le, s azt bekenem egy kis olajjal, s rászórok petrezselymet. S az edényében pici olajon megsütöm.


Védőnő mondta, hogy ha a mi kajánkból is enne, akkor fűszersók helyett petrezselymet vagy egyéb természetes fűszereket bazsalikom, oregánó stb tegyek a húsra s úgy süssem meg.

Én a fűszersókat is úgy szoktam, hogy összekeverem először olajjal s aztán kenem a húsra, s olajos tepsibe teszem.


A csirkemellnél kimaradt, néha sajtot is szórok a tetejére, s a fóliába tekert húsokat miután betettem a tepsibe, öntök a tepsi aljára kis vízet.

2011. okt. 17. 15:42
 18/27 A kérdező kommentje:

A petrezselymes húst így jó elkészíteni vagy ti másképp szoktátok?


esetleg leírná valaki más hogyan készíti el?

Én mindig fűszersókkal készítettem az ételt, s ez nekem új lesz. Meg általában sütőben sütöm, de kevés húst úgy gondoltam a gázon fogom.

2011. okt. 17. 16:55
 19/27 anonim ***** válasza:
Én még nem sütöttem a babónak húst, csak a főzelékbe főztem, pároltam. Ezért nem tudok hozzászólni.
2011. okt. 17. 19:42
Hasznos számodra ez a válasz?
 20/27 A kérdező kommentje:

Azóta megoldottam. A Te babád hány hónapos? nekem már szólt a védőnő, hogy adjak sült húst neki, s rántott húsból is adhatok, ha magunknak készítem, de a panírból ne kapjon.


Végül én úgy csináltam, h inkább megfőztem, s aztán pici olajban sütöttem, s a trumixba tettem be a petrezselymet hozzá.

Azért főztem, mert holnap akarom hozzá megfőzni a burgonyát, s gesztenyére gondoltam, s a hús mivel kicsit több, fagyasztok le belőle fóliában mert az kis helyet foglal.


Aki tud hozzá szólni, ennél, sütésnél is be kell tartani a kis kanál olajat, mert így elég égett szag lett a konyhában, de szerencsére hús nem égett oda.

Kevés volt az olaj.

A mi kajánkból nem adok még, neki mindig külön főzök.

2011. okt. 17. 20:37
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!