Dévény tornával túl lehet "stimulálni" egy babát?
Megvárta a Dévényes, míg szabályosan mászni kezd, erre várt. Mostmár csak két hét múlva jön, akkor majd megkérdezem, hogy meddig kell még járnia.
Ő csodálja, hogy milyen ügyes.
Én is értelek.
De mi nem jártunk gyógytornára, mégis minden mozgásfejlődéses szakasznál balhé van. Most 7 hónapos, és esti elalvásnál a feje már ugyan leesik a fáradtságtól, de most tanult meg ülni, úgyhogy csak azért is ül, és sír, hogy nem alszik. Ugyanez volt a forgásoknál, mikor oda-vissza ment, akkor megállás nélkül forgott, mint egy centrifuga :). Szerintem sok gyerek így van ezzel.
Viszont ha rendben van a keze, akkor szerintem sem kellene tovább a dévényes, néha én is úgy érzem, siettetés a vége sokszor. (Mi is jártunk gyógytornásznál, de korrektül megmondta, hogy ki fogja a problémáját mozogni magától, hagyjuk a saját ütemében.) (7 és fél hósan szabályosan mászik, ezt akarta megvárni a dévényes? Nagyon ügyes baba, de nagyon nem követelmény a mászás ilyen korban. Ha csak 9 hósan kezd mászni szabályosan, addig járna kéthetente)
Nem, azt, hogy másszon, mindegy mikor, csak a keze miatt másszon, hogy helyrejött -e.
Erre mászik 7,5 hónaposan.
Igazából 6 és 7,5hónapos kora között történt ez a rengeteg fejlődés. Az elmúlt héten tanult meg szabályosan mászni, stabilan megülni térdelésből sokáig, feltérdelni és felállni. És jön utánam minden hova, nemcsak pár mozdulatsort csinál.
Nekem 3 gyerekem van, mindhárommal jártam Dévény tornára. Nem azért mert ez a hobbim, hanem mert sajnos mindhármuknak szüksége is volt rá.
Ez a fajta torna egyértelműen felgyorsítja a babák mozgásfejlődését, de ez egyáltalán nem káros. Szépen mindent
be fog gyakorolni a saját tempójában, ne izgulj. Lehet, hogy most úgy tűnik, kapkod, nincs ideje kipihenni magát, de hidd el, el fog jönni a nyugodtabb időszak. Az izmok kezelésével az idegrendszer is stimulálva van, ezért alszik ilyen nyugtalanul. Az én legkisebb lányom is pont ezeken a fázisokon ment keresztül. Szörnyűek voltak az éjszakák, főleg a mászás és a felállás időszakában.
A kérdésedre válaszolva, nem lehet túlzásba vinni a kezeléseket. Minél alaposabban rendbe rak a gyógytornász minden izmot, annál tökéletesebb lesz a babád mozgása. Örülj, hogy nem küldött el Titeket mondván, hogy meggyógyult.
Ne higyj az olyan válaszoknak, hogy pénzsóvárok a Dévényesek, sok helyen több hónap a várakozási idő.
Csak hasznotokra válhat a torna!
kérdésedre nem tudom a választ és a fiam soha nem volt se dévényesnél se semmilyen gyógytornásznál, de a mozgásfejlődése hasonló volt a te babádéhoz :)
5 hónaposan már kúszott mint a villám, pont 6 hónapos volt mikor felült, akkor már szabályosan mászott egy ideje, nem tudom mikor kezdte el...:) 7 hónaposan felállt, 7,5 hónaposan már lépkedett, 10 hónaposan meg már babakocsi nélkül sétáltunk délutánonként úgy, hogy csak az egyik kezét fogtam és szaladt.
ügyes a babád :) szerintem ne aggódj emiatt
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!