Dévény tornával túl lehet "stimulálni" egy babát?
4 hónaposan nem tudott hasalni, mert kacska volt a keze, szülési sérült, csak lógatta,így hasalni sem tudott.
Azóta jár a Dévény tornász.
6 hónaposan egyedül felült a lányom
7 hónaposan már szépen kúszott (forgott is minden irányban), most 7,5 hónaposan feláll az ágy mellett a pihenőszékébe kapaszkodva és álldogál. Mászik rendesen, ül szépen.
Éjjel óránként sírva ébred, altatásnál vergődik, alig tudom elaltatni.
2-3hónapja még nyugodtan elaludt és átaludta az éjjelt.
Mi a véleményetek?????
Nincs egyetlenegy foga sem még. Nem látom, hogy jönne, nem nyáladzik, nem rág túlzottan, széklete is inkább darabos, mint lágy.
De azért bekentem dentonixal vagy mivel, de akkor is felsír.
A válasz írója 91%-ban hasznos válaszokat ad.
A válasz megírásának időpontja: ma 21:40
A túlstimulálás maradandó szövődményekre értendő. Szerintem a kérdező is erre gondolt.
Az, hogy kezelés után sokat alszik nem maradandó állapot.
Arra gondolok, hogy túl gyorsan csinál mindent a korához képest és az agya még nem érte ezt utol vagy valami ilyesmire és ezért vergődik, sír fel, álmában is csatangol, feltérdel, kúszik, felül.
Az idegrendszere nem érett a mozgásához-erre gondolok.
Szerintem jól gondolod, amit legutóbb leírtál! Neki persze fontos volt a torna a keze miatt, de engem pl óva intettek a neonatológusok ettől! Pedig a kisfiam 28 hétre született. Azt mondták, hogy mivel nincs semmilyen mozgásszervi betegsége, ne vigyük gyógytornára, mert bármennyire is szorgalmazzák a gyógytornászok (ez is egy komoly üzletág, és nekik is meg kell élni valamiből-ezt az orvosaink mondták, én is meglepődtem!!), a beteg babákon kívül egyiknek sincs rá szüksége! Valóban gyorsabb lesz a mozgásfejlődésük, csak éppen nem a saját tempójukban fejlődnek, és bizony nagyon fájdalmasak is tudnak lenni a kezelések. Ezt sem én találtam ki, hanem neves koraszülötteket ellátó, tapasztalt orvosok! Ennek ellenére nagy divat lett gyógytornára vinni a piciket, pedig a nevében is benne van, hogy "gyógy" torna.
Nem tudom, kinek van igaza, de én nem vittem a kisfiamat, és 6 hós korára mégis utolérte magát a mozgásfejlődésben.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!