Leghajmeresztőbb/legédesebb dolog amit a nagytesó csinált a kicsivel?
készülődtünk sétálni, a kisfiam a kanapén ette a sajtos pogácsát, én öltöztem, a kislányom pedig a földön játszott. mire beértem az 5 hónaposom már túl volt a pogácsa felén (kizárólag anyatejes, ez volt élete első kajálása... nesze neked tojás, glutén, élesztő...), kisfiam pedig vígan újságolta, hogy megtanította a hugit enni. Brrrr.... semmi baja nem lett, aludt egy jó nagyot, gondolom tele lett rendesen a pocija.
Tanította ő is forogni a tesót
előfordul 1-2 ellökés, "véletlenül megrúgás, rálépés2, de alapvetően bújnak egymáshoz
A kicsi szokta még pofonnal kelteni a nagyobbat a délutáni alvásból :))
Jó kis storyk! Nálunk még csak egy baba van, még útban sincs a tesó, csak valahol a tervek szintjén.
De ezeket a kedves történeteket olvasva, hát, nem bánnám ha már lenne kis tesó.
Sziasztok!
Sógornőmékkel lakunk együtt, 2 fiúcska, az övék most 3 éves 3hónapos a miénk 17 hónapos!
1, Mikor még nem tudtuk, hogy terhes lettem odajött hozzám a nagy, felhúzta a pólóm és egyfolytában mondta, hogy baba, baba, baba. Mindenki csak nézett, hogy mi van? Tudni kell, hogy akkor és azóta sem volt pocakos a környezetében, nem is beszéltünk ilyenről. Ezen felbuzdulva másnap vettünk egy tesztet és láss csodát pozitív lett!! :D
2, Pocakos idők alatt alig bírtam levakarni magamról a nagyot, mert folyton simogatta, becézgette, "etette" a pocakomat.
3, Amikor hazahoztuk egyből fogta a kezét és kihúzta a bébihordozóból, hogy menjen vele játszani.
4, Nagy fényképezésben voltunk, gondoltam beültetem a 3 hónaposomat a nagy ölében és tök szuper képeket csinálunk. Igen ám sikerült is elmagyarázni, hogy fogja, hogy vigyázzon rá, mosolyogjon... Mire lenyomtam volna a gombot a kicsi bukott egyet rá a nagy kezére, lábára. Na erre a nagyot kirázta a hideg, ellökte magától és kb. fél évig nemhogy az ölébe, de még mellé sem tudtuk ültetni, mert a hideg kirázta a kicsitől.
5, Szintén fél évesemet megetette pogácsával.
6, Mostanában ha sír a kicsi szalad, hogy mi baja van, miért sír, miért bántottuk és képes ő is sírva fakadni (Szolidaritás sírás)
7, A nagy most kezdte az óvodát, így mikor hazajön megszokja a nagyok társaságát és egyből a kicsivel is úgy játszana, lökdösi és olyanokat koppan a kis buksija, hogy agybajt kapok, most nagy sláger a kard és a pisztoly, így időnkét szegény gyerekemet hason/fejen/arcon csapja.
8, Egy kisautó vita után mikor lecsillapodtak a kedélyek a kicsi odament a nagyhoz babanyelven nekiállt veszekedni( a nagy csak nézte), mikor kiveszekedte magát felemelte a kezét és három akkorát rávert az arcára, hogy ottmaradt a keze nyoma.
Szóval nálunk minden napra van valami, de már tudjuk, hogy a kicsiből stramm gyerek lesz a nagy hatására.
2,5 év van a kisfiam és a kislányom között. A kicsi most lesz 3 hónapos. Durva sztorink még nem volt, kivéve az emelgetést, rátehénkedést.
Aranyos annál több. Mikor pár hetes volt, fürdetésnél egy csokis puszinyomot mostam le a lányom homlokáról.
Anyóséknál köztünk alszik a nagy, a kicsi rácsosban. Éjszaka a szoptatás előtt ki kellett szívni az orrát, közénk vettem őt is, nagyon sírt. A kisfiam félkómásan közelebb kúszott, odabújt a hugihoz, megfogta a kezét és aludt tovább. Azért olyan is volt, hogy ilyenkor rászólt: "Hugi, ne sírjál! Mi aludni szeretnénk!"
Egyébként imádja. Mindig mellébújik, szeretgeti, ölelgeti, puszilgatja, ami ugye ebben a korban még életveszélyes.
A nagyobbik átment a kisszobába mesét nézni,a kicsi persze utána.Hallgatózok nagy csend,átsurrantam megnézni őket.
A nagylány ül az ágyon közben simogatja a kicsi buksiját és közben mondogatja : "Anyaros vagy Attika nagyon anyaros vagy"
:D azóta nálunk az aranyos anyarosra változott :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!