Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Mikortól adtál vizet a babádnak?

Mikortól adtál vizet a babádnak?

Figyelt kérdés

Szoptatom a kislányomat, dokinéni szerint nem kell vízzel itatni, elég az anyatej. Pontosan ez hány hónapos korig igaz? 6,5 hónapos korában mondta, amikor már hozzátápláltam.

Igazat megvalva megkínáltam, de nem kell neki, nem fogadja el itató pohárból, sem cumiból.

1 hét múlva lesz 8 hónapos.

Baj, ha nem itatom?

Kakija nem kemény, de naponta, kétnaponta 1x kakil. Pisis pelenka van rendesen.

2011. okt. 12. 14:35
 1/5 anonim ***** válasza:
100%

Nem gond, a lányod jól érzi, mi kell neki. (Ha túl kemény a széklet, akkor inkább a hozzátáplált étel összetételén érdemes változtatni)

Az enyémek is akkor fogadták el a vizet először, amikor már "rendes szilárdat" ettek (pl. kifli), mert a főzelék/gyümölcsnek elég magas a víztartalma amúgy is.

Jól csinálod: mindig kínálgasd, és ha majd szüksége lesz rá, elfogadja.

Nem szabad abba a "hibába esni", hogy biztos a "vízzel van baj", és inkább gyümölcslével vagy cukros teával kínálni, mert arra rászokhat a cukor, de nem a folyadék miatt.

2011. okt. 12. 14:46
 2/5 anonim ***** válasza:
nem gond. étkezések után azért kínáld meg innivalóval is. az én kisfiam is 10 hónapos kora után kezdett el egyre gyakrabban inni (kitettem neki az asztalra az itatós poharát és amikor szeretett volna odament inni - tetszett neki, játék is volt)
2011. okt. 12. 15:04
 3/5 A kérdező kommentje:
De mostanában CSAK cicivel kínálom, mással nem.
2011. okt. 12. 15:20
 4/5 anonim ***** válasza:
100%
lényeg, hogy igyon. ha eleget szopik, akkor nem baj. de azért főzelék után kínáld meg vízzel is mindig, majd eldönti, mikortól kér.
2011. okt. 12. 15:48
 5/5 anonim ***** válasza:
ha úgy esik jól, kínáld csak cicivel. ha nem elég neki, úgyis nyavalyogni fog és nyűgösködni. Én csak azért írtam,hogy kínálgasd vízzel is kaja után, hogy legyen lehetősége elfogadni, ha úgy kívánja. úgyis ő tudja csak,hogy mire van szüksége.
2011. okt. 12. 18:07

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!