Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Mikor adtál először kakaót,...

Mikor adtál először kakaót, csokit a babádnak?

Figyelt kérdés
11 hónapos elmúlt a lányom, és 3 hónapja már tápszeres.Már csak reggel és este kap tápszert, de kezdi elveszíteni az érdeklődését, ezért arra gondoltam, tehetnék bele egy mokkáskanál kakaóport.Szerintetek lehet már? Sógornőm már csokis sütit etet a 10 hónaposával, unokatesóm is ilyenkor már engedte a csokit nyalogatni a babáinak, de úgy tudom, egy éves korig nem szabad adni.
2011. szept. 3. 07:01
 1/7 anonim ***** válasza:
29%
Tejet,kakaót már 5-6 hónaposan. Csokit 8-9 hónaposan,igaz,hogy keveset. Nincs semmi baja tőle. Most 18 hónapos.
2011. szept. 3. 07:06
 2/7 anonim ***** válasza:
100%
Miért pont édességgel akarod feldobni az étrendjét? Egyrészt problémás még a fogak tisztítása, másrészt hozzászokhat a szervezete, aztán nagykorában lehet kínlódni a kilókkal. De hogy a kérdésre válaszoljak, szerintem adhatsz neki.
2011. szept. 3. 07:09
 3/7 A kérdező kommentje:
Ez igaz, de valahogy a tápszert akarnám finomabbá tenni.Így is gyors az anyagcseréje, ha gyümölcsöt teszek bele, nagyon meg fogja hajtani.Egyébként alig 7300 g a lányom. ( 2,5 kilóval született ) Az elhízástól nem tartok, mert ő az én alkatomat örökölte.Én egy terhesség után vagyok most 50 kg, nem hinném, hogy elhízna tőle.Eddig ritkán kapott édességet, inni is csak vizet adok.Se teát, se gyümölcsleveket nem kap.
2011. szept. 3. 07:21
 4/7 anonim ***** válasza:

2 évesen kapott először kakaót, csokit pedig talán 1,5 évesen először.

Szerintem még ne adj neki, nehogy rákapjon. Ráérsz még az ilyesmivel.

2011. szept. 3. 07:36
 5/7 A kérdező kommentje:
Igen, én is így gondolom, hogy ráér még.Akkor pihentetem a témát.Köszi Nektek!
2011. szept. 3. 07:41
 6/7 anonim ***** válasza:

fiam 11-13 hónapos korig itta a tápszert, a kakaot most sem issza meg. sima tejet is tegnap itta meg először(tejbegriz szoktam neki csinálni, azt szereti), de nektek még az picit korai. VAn ízesített tápszer, banános gyümölcsös. Esteleg azt kipróbálhatod a változatosság kedvéért:-)

édesség: 11 hónapos korába kapott először rudit, csoki nélkül, 13 hónapos korától csokival kapja, mostanába adtam neki tejszeletet. Ő ennyi édességet kap. 15 hónapos múlt.

2011. szept. 3. 08:10
 7/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm, meggyőztetek, nem lesz még kakaó, mert akkor nem fogja a sima tápszert egyáltalán meginni.Rudit kapott már csoki nélkül, túrót, sajtot is.Tehéntejet nem, és nem is sürgetem, mert az egy lórúgás a babáknak.Köszi!
2011. szept. 3. 08:55

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!