Mi a véleményetek arról a szülőről aki "lusta" főzni a babának, helyette vesz ezeket a bébiételeket? Az nem baj ha a hozzátápláláskor is csak ezeket adja?
Hogy az üvegeken rajta vannak az allergének, az szerintem nem ijesztő, hanem segítség azoknak, akiknek tényleg allergiás a babája. Ha az otthoniból kap, és ekcémás lesz vagy megy a hasa, akkor is legfeljebb találgathatunk, hogy mi okozta. Ezek a babakaják meg mindemellett kifejezetten óvatosan vannak sózva, cukrozva és fűszerezve.
A romló fogak meg a rossz étkezési szokások, hízás kialakulása szerintem egy lépéssel odébb kezdődik igazán, amikor jönnek az édességek, üdítők és társaik.
Ez nem lustaság kérdése. A bébiételek nagyon praktikusak sok esetben és higiénikusak. Viszont a hozzátáplálás kezdetekor nem célszerű bébiételt adni, mert többféle összetevőt tartalmaznak és a bennük lévő rizsliszt fogja a babák hasát.
Én a gyümölcsök, zöldségfélék bevezetésekor saját készítésű pépeket adtam a babámnak. Amikor már volt olyan bébiétel, amelynek minden összetevőjét bevezettem, elkezdtem adni bébiételt is, de nem csak azt, természetesen én is készítettem neki ételeket. Ha nem otthon etettem, vagy nem tudtam neki magam elkészíteni (időhiány vagy pl. idénygyümölcsök, -zöldségek esetén), nagyon hasznos volt a bébiétel. Persze mindig alaposan elolvastam az összetevőket, így én szinte kizárólag univeres (cukor-, só- és tejmentes) bébiételeket vettem.
Aztán nagyon jó még a bébiétel akkor is, ha az általam elkészített étel minden igyekezetem ellenére nem ízlik a kisfiamnak, és hirtelen elő kell rántani valamit :)
Én sokszor adtam a fiamnak üvegeset eleinte. Mondjuk mi télen kezdtük anno a hozzátáplálást.
Amúgy a fiam két óránként fölkeltett éjszaka, így sokszor nem volt erőm főzni. Akkor jól jöttek a baba kész ételek.
00:55
Akkor ha jól értem, te csak a saját kertedben termett cuccokból készítesz a babának ennivalót, és mindig tökéletesen el is találod az ízlését meg a pillanatnyi hangulatát ? :)
Amit a boltban vagy a piacon árulnak, szintén tartalmazhat ám cifra dolgokat.
Csak magamból kiindulva, hiába szeretem a babgulyást, lehet hogy ma épp mégsem vágyom rá. A kicsikkel is megeshet, hogy anya nem "rosszul készíti el" az aznapi ebédet, hanem ő egyszerűen másra vágyik.
Én nem tudtam főzni a fiamnak - mert az építkezés alatt anyósnál laktunk, ez hosszú történet - és így maradtak az üvegesek. 13 hónapos, és mindent eszik már, nem válogatós, csak a sütőtököt nem eszi meg, minden mást igen. 13 hónaposan 84 cm és 12 kg a fiam, nem hájas vagy dagadt. Olyan üvegeseket vettem neki, amiben nem volt adalék, cukor, tartósítószer, lehetőleg bio dolgokból csinálták.
Én úgy vagyok vele, hogy nem bízom meg sem a tescos mérgező paradicsomban, sem az importált mérgező uborkában, a piacon meg venném a nénitől a zöldséget, de ki garantálja nekem, hogy mivel a házi kertjében csinálta, hányszor pisilte le a kutyája, hányszor csinált rá a csirkéje-kacsája arra a zöldségre, - már bocs a vulgárisságért - hogy megmosta-e vajon a kezét az öreg néni wc-zés után, mielőtt ahhoz az almához ért, vagy barackhoz, amit én éppen hazaviszek a fiamnak.
Na és a legnagyobb: vajon hányszor permetezte meg és mivel? Lehet, hogy amit a nénitől a piacon veszel ezerszer vegyszeresebb, mint amit a kiskereskedőtől, mert a kiskereskedőnek-termesztőnek könyvet kell vezetni, papírozni kell a permetezést, gyomirtózást, mindent, de a néninek-bácsinak a piacon ugyan mit? Semmit! -akkor már inkább az üveges.
Azért lettél szerintem lepontozva, mert nem vagy fair.
Szerinted az emberek mekkora részének van saját kertje, vagy lehetősége ellenőrzött biopiacon vásárolni? Örülj neki, hogy ilyen szerencsés vagy, de nem kell leszólni másokat azért, mert kénytelenek beérni azzal, ami jut nekik, ez nem lustaság kérdése. Pl. itt a belvárosban választhatok az üveges babakaja vagy a vásárcsarnok kínálata közül, de nyugodtan alszom.
14:24-es, az utolsónak igaza van, nem mindenki teheti meg, hogy a kertjében termesztettekből főzzön a babának, gondolj bele, mennyien laknak panelházban, és mennyi embernek nincs kertje, nem azért, mert nem akarja művelni, hanem pl. azért ami az anyósoméknál is van, olyan rossz a talaj, hogy nem marad meg benne semmi, mert tiszta agyag. Csak pár gyümölcsfa.
Tehát nem azért vagy lepontozva, mert utálunk, vagy mert nem értünk veled egyet, hanem azért, mert tényleg nem voltál fer mindenkivel.
Én nem vagyok rád irigy, sem bunkó veled, én örülök annak, hogy nektek legalább van, mert amit nem ilyesmire költesz azt jobban tudod a babára fordítani...én is szeretném ezt csinálni, de nem tehetem meg sajnos.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!