Most akkor GYED "után" mennyi szabi jár?
Ha két évig leszek itthon a babával, utána mennék vissza dolgozni, akkor csak egy év után jár szabi? úgy tudtam eddig hogy két év után, de tegnap olvastam egy kérdést és abban egy évet írtak.
S ha én kiszeretném venni, és nem pénzben megváltani, lehetséges? vagy kötelezhetnek a pénzbeni kifizetésre? ugyanis visszamenni nem tudok a régi helyre, eléggé rossz viszonyban váltunk el, viszont nem tudom találok e munkahelyet és húznám az időt a munkanélküliig.
szia
nekem 2 Gyed után, 93 nap jár a tgyás+gyed idejére. Nem tudom pontosan hogyan oszlik meg a két gyerek között.
A munkáltatóm azt mondta, h köteles vagyok kivenni és ő köteles kiadni, nem fizetik ki. Állami szférában dolgozom.
A magánszféra teljesen más, ott legtöbb esetben a munkaadó "diktál".
szia
igen így van. És a ezalatt a szabadság alatt is jár szabadság :-), mivel aktív vagy. Ezt persze nem lehet csúsztatni, ehhez kell hozzácsapni.
Tehát: én okt mentem vissza dolgozni, (aktív dolgozó lettem), okt-dec jár a rendes szabadság, mintha ténylegesen dolgoznék. Ezt a hosszú szabadság folytatásában kell kivennem, így 93+8 nap szabim van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!