Összezavarná e a babát, ha 3 nyelven beszélnénk előtte?
Igen :)
baratnomeknel is ez a helyzet :)
Baratnom magyar ferje irani es angolul beszelnek egymas kozott.
Baratnom magyarul a ferje farsiul beszel a kisfiuhoz , de az angolt is ugyan annyira hasznaljak.
Magyarul es angolul ugyan annyira ert a kisfiu a farsit keveset hallja de idovel azt is megerti teljesen :)
most 15 honapos es nagyon okos a kisfiu :)
Ne aggódj!
A testvérem ugyanebben a helyzetben van.
Ő magyar, a felesége spanyol, de egymás közt angolul beszélnek.
Már 3 gyermekük született, az öcsém velük csakis magyarul beszél, a felesége spanyolul.
A gyerekek egymás közt spanyolul beszélnek, de az apjukkal, vagy ha itt vannak, akkor velünk is automatikusan magyarul szólalnak meg.
Picit később kezdődött el náluk a beszéd ez igaz, de cserébe úgy nőnek föl, hogy 2 (netán 3) anyanyelvük lesz, ami rettentő nagy előny.
Szerintem nem zavarna ossze. A babak kihalljak a kulonbozo nyelvek kozti kulonbsegeket. Hogy megtanulna-e mind a harom nyelvet, vagy csak egyet? Azt sajnos nem tudom, de mindket vegletre tudok peldat a kornyezetembol.
Minden esetre vesziteni nem veszitetek semmit, szerintem probaljatok igy. (anyuka egy ketnyelvu csaladbol)
Ahogy írták, nem probléma.
Azért arra számíthatsz, hogy vagy kicsit később kezd el beszélni, és
hogy lesz egy időszak, hogy vegyesen kavarva fog beszélni, de ez kifog tisztulni.
Nálunk csak két nyelv van, és máshol is hallom, hogy aggódnak, hogy kavarás van, de már én is látom, hogy kitisztul.
So, go for a baby ! :-D
Az egyik legnagyobb ajándékot adjátok neki!
Gondolj csak bele, mennyi munkánkba telik megtanulni egy nyelvet. Ő meg kap ajándéka plussz 2-őt :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!