1 éves babák anyukái, mivel töltitek el az időt a lakásban, ebben a rossz időben?
Milyen rossz az idő felétek?
Nálunk egészen törhető...(nincs meleg,de a nap süt)
Lányom tök jól elvan a lakásban, nem is vágyik ki. Pakol, táncol, ide-oda cipeli a játékait.
nagyon szereti ő is a zenét, sokat "bulizunk". Éneklek neki, táncolunk, bekapcsolom a rádiót.
Majd azért kinézünk egy kicsit, bár itt is elég trutyi idő van, de hátha nincs hideg.
Hát egyetértek az utolsóval, illetve azt tudom mondani, néha kicsit irigyeltem azokat az anyukákat, akiknek a gyereke nem dobja oda a cipőjét, jelezvén, hogy már jó lenne lakáson kívül lenni :D
Nálunk is leginkább délelőtt, de délután is kell a séta-játszótér. Jól felöltözve, persze. Gyanús, hogy télen is ez lesz, most elég fáradt vagyok a délelőtti dolgoktól, úgyhogy nem várom annyira :D
Én örülök, hogy lányom nem egy nagyon kimászkálós. Persze, kint is szeret lenni, de nem "erőszakoskodik", hogy menjünk ki. Legalábbis még nem. :)
ha rossz idő van, akkor bent pakol, mászkál, tologatja a székeket, játékait, kipakolja az összes ruháját, a szennyest akkor is beteszi a mosógépbe, ha nem kellene. :)
Játszik a zenélős játékaival, táncol. Mi is szoktunk zenét hallgatni, énekelni.
Ja és a legújabb, hogy szeret felmosni. Bármivel, egy ronggyal, egy pelenkával, az én zoknimmal... :)
Szóval szerencsére nagyon feltalálja magát idebent is.
De azért mi is kinézünk majd, ha felkel. Annyi a baj ma, hogy úgy látom vizes a föld. Pedig mindig le akar ülni, úgyhogy ilyenkor kényelmetlenebb a kint lét.
Én a mai időjárást még nem sorolnám a rossz kategóriába. Igaz, baromi nagy a szél, de amúgy van vagy 15 fok, teljesen rendben van szerintem.
A fiam egész délelőtt levegőn volt - elvittük a tesót oviba, majd bejártuk az egész várost, mert mindent kinőttek és rákényszerültem egy beszerzőkörútra - még aludt is másfél órát a babakocsiban. Ha jól fel van öltöztetve, nem fázik meg, mi mindig kénytelenek vagyunk kimenni, egyik gyerekem se az az otthonülő típus. :-)
Most egymással játszanak, amíg én kávézom, aztán kicsit énekelünk, mondókázunk, előveszem a gitárt, táncolni is szeretnek, aztán remélem lesz alvás is a kicsi részéről legalábbis, majd megint megyünk kifelé.
Idebenn egyébként nagyon szívesen rakosgatja az építőkockát, nézegetünk képeskönyvet, megmutatja, hol a "vau" meg a "búú" és hasonlók, formabedobó, montessori torony is bejövős, tologatja a kisautóit, ugrál a labdás sátorban, ilyesmi.
délelőtt egyóra, délután másfél a levegőn, játszótéren. délelőtt mikor a nagyobbat az oviba visszük, délután együtt játszótér.
Itthon délelőtt házimunka ami mellett ő játszik pl fakanál edény, vagy a játékokkal elvan, most a taxi a menő, ha a tesó itthon van lefoglalja, így délelőtt a kicsi kiélvezi.
Ezenkívül zenehallgatás, néha rádió, máskor Halász Judit, mondókázás, labda vagy autó gurigatás, lego duplo, műanyag állatkákkal játszás közben éneklés, pl boci boci tarka.
Formabedobó, doboz ki-bepakolás.
Elég jól el van nélkülem is, akár a szobában bent vagy ha kicsit nyügisebb akkor ha pl főzök akkor ott játszik ő is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!