Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Szoptathatok úgy sokáig (akár...

Szoptathatok úgy sokáig (akár egy évig), ha "kevés" tejem volt/van, pótolnom kellett már régóta?

Figyelt kérdés

Fél éves a babám, még szopizik de nem sok a tejem és két hónapos kora óta nem volt elég, pótoltam neki tápszerrel. Most már mást is eszik, de reggel/délelőtt/délután/elalvás előtt szopizik - amennyi van.

Vajon szoptathatom őt akár még sokáig is így? Valakinek van ilyen tapasztalata?

2011. okt. 8. 17:40
 1/7 anonim ***** válasza:
Nekem 3 hetesen kellett már pótolnom, mert nem volt elég a tejem, de 8 hónapig szopizott, majd saját maga leszokott róla, mert akkorra már tényleg nem sok volt, és megunta szopizni. De ha tehettem volna, még szoptattam volna. :(
2011. okt. 8. 17:44
 2/7 anonim ***** válasza:
Én 5 napos korától pótoltam a fiamnak este és éjjel. Így is több, mint 11 hónapig szopott, és utoljára a reggeli szopit hagyta el.
2011. okt. 8. 18:16
 3/7 anonim ***** válasza:
Szerintem ez a babától függ, mennyire szopipárti vagy hamarabb elválasztja magát. Ez utóbbi "sok tejeseknél" is előfordulhat. Szóval úgy gondolom, van rá esély, mert a szopi azért nem csak kaja :)
2011. okt. 8. 18:21
 4/7 anonim ***** válasza:

Születése óta pótolok tápszerrel,mert mindig csak lassan termelt többet a cicim.Most 9 hónapos a kisfiam de egy igazi kis cicifüggő,esze ágában sincs abbahagyni a szopit :)

reggel,délben,este és éjjel szopizik

2011. okt. 8. 18:47
 5/7 anonim ***** válasza:
Nekem a hatodik hét körül fogyott a tejem, pótolni kellett tápszerrel. 7 hónapos koráig küszködtünk így, aztán befejeztük. Csak tápot kapott meg ételt.
2011. okt. 8. 20:34
 6/7 anonim ***** válasza:
Nálunk is hasonló volt a helyzet. 2 napja elválasztotta magát a kisfiam, jövő héten lesz 18 hónapos. Úgyhogy minden lehetséges :) kitartás!! :)
2011. okt. 8. 21:40
 7/7 A kérdező kommentje:

Köszi a válaszokat :) örülök, hogy lehetséges, hogy még maradni fog a szoptatás. Furcsa kettősség ez, mert az anyai ösztönöm azt súgja folyamatosan, hogy szoptassam őt és szeretem amikor odabújik hozzám. Miközben az eszem már azt mondatná vele, hogy nem is lenne baj, ha abba hagyná, mert van rajtam 5 kg plusz és egyrészt nem is merek fogyózni, másrészt le se menne szerintem, mert tuti a szoptatástól van, tartalékol a szervezetem. (gyerekvállalás előtt tök vékony voltam, most meg elég vaskos lettem)

De ha marad a szopi és vele együtt a kilók is, nem bánom. Valamiért így érzem. :)

Aztán majd leadom, ha már nem fogja kérni.

2011. okt. 9. 01:09

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!