Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Nem akarok a bébimnek cumit...

Nem akarok a bébimnek cumit adni. Mi mással lehetne megnyugtatni, mikor sír, és cicivel épp nem lehet? Pl épp sétálunk babakocsival a városban.

Figyelt kérdés
5 hetes a kisbabám
2011. okt. 7. 21:00
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
18%
Pszihésen visszamaradhat a baba fejlődése ha nem kapja meg a neki szükséges megnyugtató cumit. a szopóreflexet ki kell elégíteni ugymondd. hidd el hogy csak jót teszel vele ha odadod neki. és tényleg az mint az ujjacska. de ezt majd ő ügyis eldönti. lehet el se fogadj a cumit. de ne vond meg tőle.
2011. okt. 7. 21:51
 12/21 anonim ***** válasza:

Szia!

Én akartam neki cumit adni de nem fogadta el. 6 hetesen megtalálta az ujjàt. Azt szopja. Nemrég ismét probaltam a cumit. 3 fajtát. Egyiket sem fogadja el. De addig amíg se cumi se ujj nem volt,akkor a mellkasomra fektettem vagy pedig őt oldalra én szorosan mögé átölelve

2011. okt. 7. 22:01
 13/21 anonim ***** válasza:
84%

"Pszihésen visszamaradhat a baba fejlődése ha nem kapja meg a neki szükséges megnyugtató cumit." - ne haragudj, de ekkora ostobaságot már régen hallottam.

Nem vagyok vad cumiellenes, bár az én kisfiamnak nem volt. Egy-két alkalommal próbáltam, kiköpte, nem erőltettem. Igény szerint szoptattam, mindkettőnknek megfelelt. Talán hihetetlenül hangzik, de egyáltalán nincs pszichésen visszamaradva, ahogy egyetlen olyan ismerős kisgyerek sem, aki ilyen-olyan okokból nem kapott cumit.

2011. okt. 7. 22:08
 14/21 anonim ***** válasza:
100%
mi kivettük,megölelgettük,általában elég volt..Ja és csak a környéken sétáltunk...Nálunk bejött a cici,az elején nagyon sokat kérte,aztán szépen elhagyta és már csak kajának használja.Én sem akartam cumit adni neki,aztán mégis,de annyira felhúzta rajta magát,meg kiköpte,h nem erőltettük..Szóval az én tippem amíg ilyen kicsi, a közeli séta,h gyorsan hazaérjetek cicit előkapni...
2011. okt. 7. 22:16
 15/21 anonim ***** válasza:
100%

2 gyermekem van,egyik sem cumizott.

5 hetes a babád,nem a szopóreflex miatt sír,ha sír a babakocsiban. Vagy éhes vagy a pocijával van valami vagy melege van/fázik. Ilyenkor én mindig úgy vittem le sétálni,hogy szopi, utána büfi és mikor félálomban volt vagy elaludt tettem be a babakocsiba. Ha útközben felsírt sokszor előfordult,hogy megszoptattam vagy énekeltem neki,esetleg zötyögős terepre vittem a babakocsit. Olyan is előfordult,hogy kivettem a babakocsiból és ringattam, megvártam,míg a kezemben visszaalszik (ilyenkor volt,hogy akár 20 perccel jött egy büfi és úgy tudott visszaaludni) és visszatettem a kocsiba. Nagyon-nagyon hasznos dolog a hordozókendő,abban 4-5 órákat is aludt mindkét gyermekem. Nagyon jól érezték magukat. Én sokszor nyugtattam meg cicivel őket, egyik sem lett sem cicifüggő,sem pedig ujjszopós. (az is természetes fejlődés része,hogy az ujjukat szopizzák, már a méhben is csinálják :). ezt is kinövik.

Van pár nehezebb hét,ha nem a cumit választod (sokkal többet kell szoptatni,hogy a szopóreflex és anyaigény kielégüljön),de hidd el, 3-4 hónapos kora után már eszedbe sem fog jutni,hogy cumiztasd. Amikor már tud fogni kezébe tudsz majd adni rágókát, babakönyvet és azzal jól eljátszik majd.

3 éves és 11 hónapos anyukája

2011. okt. 7. 22:50
 16/21 A kérdező kommentje:

Köszönöm a sok jó választ!!

Otthon nincs gond, öleléssel, cicivel meg tudom nyugtatni. Általában hasfájás miatt sír. Nincs bajom azzal, ha sokat cicizik, mert igény szerint szoptatok. Amikor szüksége van rá, odaadom neki. De ha megyünk valahová babakocsival, ébren nem marad el. Kaja után, elaltatva szoktunk nekiindulni, csak rövid távra, de amint megébred valamiért, nekiáll visítani. És akkor nyugszik csak meg, ha kiveszem. Amint visszateszem sír!!! Ringatásra nem csitul. De múltkor is nem mertem kivenni, mert fújt a szél, nehogy megfázzon. Na ilyen esetben nem tudom mi tévő legyek. CUMIT CSAK A LEGVÉGSŐŐŐŐ ESETBEN akarok neki adni. Ezért gondoltam, valami pótlékra, pl rongyira. Vagy ez is csak egy szenvedély lenne, amiről majd le kell szoktatni. Kendőt már rendeltem, de sok gyerek ezt sem szereti.

2011. okt. 8. 07:49
 17/21 anonim ***** válasza:
100%

Sajnos van pár hét,ami ilyen :( ha hasfájás miatt sír,esetleg az infacol vagy vmi hasfájás elleni szer talán könnyítené a dolgokat. Azon a cumi sem segítene szerintem. veled akar lenni, az nyugtatja meg,ha felveszed. tudom mennyire kényelmetlen,de szerintem jól csinálod. Nagyon pici még, még visszaaltatni sem biztos,hogy tudja magát.

az én kicsim téli baba, legyen nálad pléd a babakocsiban és mindig ki tudod venni.

Ja, az elején az idő lehet,míg megszokja a kinti levegőt, a nagy teret, babakocsit. Nálunk az egyik gyermekemnél ez nem volt probléma, a másiknál viszont igen, eleinte lent alig tudott aludni. Ettől függetlenül minden nap lementünk, volt,hogy csak 20 percekre és egyre tovább bírta.

2011. okt. 8. 07:57
 18/21 A kérdező kommentje:
Köszi a választ, igen, már kísérletezünk a hasfájós szerekkel, melyik hatásos. :)
2011. okt. 8. 09:08
 19/21 anonim ***** válasza:
100%
Az én babám sem cumizik, mindig kiköpte, és nem is erőltettük. A babakocsizást akkor szerette meg, mikor már tudott ülni, és nézelődni, kb, 4,5 hós korába. Addig nekünk is kínszenvedés volt a séta. A hordozó kendőt viszont szerette. Most 7 és fél hósak vagyunk.
2011. okt. 8. 11:12
 20/21 anonim ***** válasza:
100%
Ennyi idősen az én kicsim is sírt a babakocsiban, amikor felébredt. Aztán hozzászokott, vagy nagyobb lett és megérett rá. :) (most 4hónapos) Viszont a hordózó kendőt nem szerette és nem is szereti
2011. okt. 8. 11:23
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!