6-7 hónapos babád mit tud, azon kívül, hogy kapaszkodva jár. Stb?
Épp azt akartam írni, hogy tökre nem jár kapaszkodva :)
Azt hittem, hogy egy újabb szupergyerek anyukája vagy :)
De megnyugtató volt a folytatás.
Értelmi és mozgásfejlődés sokszor összekapcsolódik, mert valahol össze is függ ez a két dolog.
Én kisfiam pár nap múlva lesz 7 hónapos, lássuk csak:
Gügyög, néha már szabályszerűen "beszél" a maga módján, ha pl. valami érdekes játékot kap. Próbálom a nevén szólítani, de annyi beceneve van, hogy nem figyel rájuk, de mintha a "baba" szót értené, hogy az őrá vonatkozik.
Cumit, mint tárgyat felismeri és előre nyitja a száját.
Idegeneket és rokonokat meg tudja különböztetni. Idegenekhez legtöbbször nem félelemmel, hanem nagy vigyorral közeledik, talán az újdonság varázsa miatt.
Napirendje egész jól kialakult, szinte percre pontosan ugyanakkor alszik el, pedig nem altatom tudatosan.
Hirtelen ennyi jutott eszembe. Neked mit csinál a kisasszony/uraság?
6 hónaposan tanult meg normálisan megfordulni mindkét irányba. Előtte is ment neki, de nehezen, mert gyengék voltak az izmai, így gyógytornára jártunk.
6-7 hónapos kora között a forgást gyakorolta, meg mellé gurult is. Ha valamit el akart érni, akkor odagurult érte.
Szóval mozgásilag nem volt szupergyerek. :)
Értelmileg viszont nagyon okos. Kb. 7 hónaposan kezdett el minket utánozni. Pl. Hoppá- oppá.
Akkor már nagyon sok tárgyat, élőlényt megkeresett a tekintetével, ha kérdezted tőle. De ez már 5 hónaposan kezdődött nála.
A játékoknál már nem az volt a legfőbb szempont, hogy be lehet kapni. Persze megkóstolt mindent, de pl. ha a játékon volt egy forgatható propeller, azt ő 2 ujjal pörgette.
Amúgy nem egy könnyen barátkozós típus, nem mosolyog akárkire. De aki tetszik neki, az kap egy kis félmosolyt.
Az én fiam 6 hónaposan állt fel, 11-én múlt 7 hónapos, és kapaszkodva lépeget a bútorok mellett, de ettől egyáltalán nem tartom szupergyereknek. Nem tudom lenyomni a földre, nem is akarom. Soha nem segítettem, nem ültettem vagy állítottam. Ő ilyen kis mozgékony, nekem már ez a megszokott, más mindneki csodálkozik rajta, hogy miket csinál. Gondolom, másban majd később érő típus lesz.
Ezen kívül gagyarászik, "beszélget" folyamatosan, hallgat a nevére, nem pápázik, nem dob puszit, viszont előszeretettem megtépi a hajam, ha sikerül elkapnia :)
Ő is mindnet megrág, és csikorgatja a fogait, ha épp nincs jobb dolga :)
Az ismerősöket megismeri, de nagyon szereti az idegeneket is, bárki szól hozzá, annak vigyorog. Bár ez szerintem 8 hó körül, a szeparációs szorongás miatt változni fog, legalábbis a lányomnál így volt.
Fiam a kérdés kiírása óta már 7,5 hónapos. Ügyesen kúszik hátrafelé és körbe-körbe. A napokban állt négykézlábra és úgy hintázik.
Ő is sokat "dumál", nagyon élvezi a saját hangját. Felismeri a tárgyakat, ha megnevezem őket. Nevére már régóta hallgat. Ő is pörgeti a pörgőt az egyik játékán. Most tanul gombot nyomni :) Tapsol, és mindenkire vigyorog, aki hozzászól.
Hmmm, hirtelen ennyi!
Köszönöm a válaszokat!!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!