7 hós a lányom, ma reggel az ajkai belső oldalán észrevettem valamit: úgy néz ki, mint amikor nagyon sós dolgot eszünk, ami úgy "kiszívja" az ember száját, ajkát. Ez lehet szájpenész?
Mint amikor a sótól "felázik" az ajak bőre és kifehéredett + még kis darabok is lifegnek itt-ott, mintha rágná (még nincs foga) - nem tudom jobban elmondani, mire hasonlít neki.
Nem tudom, mitől lehet, mert semmi olyat nem evett, amit eddig nem.
Ráadásul két hete voltunk oltáson, és a doki bele is nézett a szájába, de nem mondta, hogy bármi fertőzést látna, vajon ez azóta kifejlődhetett?
A nyelvén nincs semmi, a szájpadlása viszont nem egyenletesen rózsaszín, hanem olyan, mintha áttetszene alatta csont, olyan fehéres, vértelen.
Egyáltalán így néz ki a szájpenész? Vény nélkül kapok rá valamit a patikában (szabin van a dokink hétfőig, de elkezdeném kezelni neki ha lehet...)?
Köszi előre is a válaszokat!
Igen, ez az. Nem szokták említeni a dokik mert majdnem indegyiknek van és lehet, hogy akko még nem is volt. Borax glicerint magyarul rózsamézet vegyél a patikában pár száz forint és vény nélkül kapható.
Tekerj gézlapot az ujjadra tegyél rá a szerből és határozottan töröld ki száját vele. Ezt minden etetés után lehet, tehetsz a cumijára is.
Sajnos mi vagy 2 hónapja küzdünk vele. Ne hagyd abba a kezelést hamar ha már nem látszik akkor se mert nagyon makacs és becsapós.
Köszönöm a válaszokat!
Most hogy mondod, kb két hete használ egy latexes cuclit, előtte csak szilikonosa volt. Már dobom is ki!
A patikában megveszem a rózsavizet.
Minden holmiját fertőtleníteni kell megint naponta? pl játékok, cuclik stb?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!