Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Egy 2 hónaposnak napirend hogyan?

Egy 2 hónaposnak napirend hogyan?

Figyelt kérdés
Falun élek születésem óta, ahogyan párom is, ez azért fontos mert itt nem nagyon érvényesülnek a modern gyermeknevelési elvek. Mindenki azt mondta a környéken akinek már gyereke van, hogy a babákat nem kell naponta fürdetni, így csak 2 naponta fürdetjük. De így, hogyan legyen napirendje, ha minden 2. nap nem egyforma?
2011. okt. 7. 08:17
 1/6 anonim ***** válasza:

Ne másokra hallgass, a Ti gyerkőcötök, Ti nevelitek, TE szülted!!! Kit érdekel hogy falun mit mondanak, majd találnak más témát, nap mint nap van új pletyka. A mi napirendünk a következő:

Délelőtt séta, 12 körül szopi,1kor alvás,3kor szopi, ilyenkor max 10-20percre szundikál, fél7 körül fürdés, 7-8ig szopi és dajkálás. 8kor ágy, egyedül alszik el,ilyenkor már álmos. Az éjjeli ébredés változó, mostanában 3körül kel enni és utána reggel 6kor kelünk fel. Hidd el, kell a rendszer, meglátod,nyugodtabb. Az első 2 hétben nem fürdettem mindennap,mert nem volt rendszerünk, volt hogy mélyen aludt mikor fürdés lett volna, nem ébresztettem fel. Most már Ő is megszokta, nekem is jobb így. Mindig a saját ösztöneidre hallgass. Boldog babázást.

2 hónapos KisHerceg anyukája

2011. okt. 7. 08:24
 2/6 anonim ***** válasza:
Ja, és igenis a babának is jól esik a frissítő fürdés nap végén, még akkor is ha nem koszos!(első voltam)
2011. okt. 7. 08:24
 3/6 anonim ***** válasza:
68%

Mi Pesten lakunk, de szerintem az, hogy hányszor fürdeted a babádat, az nem lakhely függő!!!

Születése óta minden nap van fürdetve.Pontosan azért, hogy meg legyen a napirendje.Már 9 hónapos lesz, de az első naptól az este úgy néz ki, hogy fürdés, evés,alvás.

Én úgy tudom, hogy ha meg is van fürdetve, akkor jobban alszik.Meg hát egész nap pisis, kakis pelus van rajtuk, már csak ezért is érdemes lefürdetni!!!

Nekünk pár hónap alatt be is állt a napirend!!!

2011. okt. 7. 08:27
 4/6 anonim ***** válasza:
68%

Szerintem is hülyeség, hogy nem kell naponta fürdetni! Amúgy is azt tanácsolják, hogy kezdetnek a fürdés legyen fix időpontban, a többi majd szép lassan kialakul, pláne hogy általában olyan 3-4 hónapos korra alakul ki vmiféle napirend, de az sem baj, ha kicsit később! És igenis igaza van az első válaszolónak, a TE gyereked, nehogy már más döntse el, hogy mi és hogyan jó neki! Hallgass az ösztöneidre, az segít, hidd el! :-))

Egy szintén 2 hós baba anyukája

2011. okt. 7. 08:31
 5/6 anonim ***** válasza:

Fürdesd csak minden nap nyugodtan! A babáknak a fürdés nem csak tisztálkodás, a mindennapi rutin része, hanem egyben szertartás is. Előtte lehet picit meztelenül hagyni (persze, legyen jó meleg a szobában), kis babamasszázs, dögönyözés, szeretgetés. A vízben megnyugszanak a kicsik.

Hiába nem úgy koszolódik, mint mi, de a nyakába folyhat a tej, büfizik, kakál, pisil, neki is jobb tisztán az ágyikóba feküdni.

Percre pontos napirendet még nem tudsz felállítani, csak a cselekedetek sorrendjét. Evés, játék, alvás. Eleinte nekünk inkább evés, alvás, játék volt.

Mi is falun lakunk, de ettől még nem kell kétnaponta fürdetni a kicsiket. :) Sőt, ha nagyobb lesz, olyan nap is lesz, amikor többször kell a kádba tenni a gyerkőcöt.

2011. okt. 7. 08:42
 6/6 anonim ***** válasza:

A baba igényeihez kell alkalmazkodni, mi sem fürdettünk minden nap amikor ilyen pici volt, de nem azért, mert azt mondták, hogy nem kell, hanem mert a mi babánk nagyon nehezen tűrte azt a pár percet is. Nem stresszeltük minden nap, volt, hogy kétnaponta fürdettük.

Napirendben mindenkinek más a véleménye, vannak akik szerint ilyen korban még nem vészes, ha nincs, vannak akik már az első perctől meghatározott napirend szerint vezetik a napokat. Mindkettő jó lehet. Attól függ, hogy nektek melyik a megfelelő.

2011. okt. 7. 08:55

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!