Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » 10 hónaposnak jó ez a napirend?

10 hónaposnak jó ez a napirend?

Figyelt kérdés
Hajnali 4-5-körül szopi, 7-8 körül ébred, fél 10-kor gyümi valamivel (keksz, joghurt, vagy magában), fél 12-kor alszik fél-egy órát, 13.30 főzelék, ebéd után séta, ha normális idő van, 16.-kor alszik 1 órát, 18.30. gyümölcsrizs, vagy főzi, vagy üveges tejbedara, 20.30 fürdés, 21. szopi. Nem tudom mennyit szopizi, mert lemérni nem tudom, a mellem "állapota" viszont már nem olyan, mint amikor csak szopizott. Mennyi anyatejre van ilyen korban szükségük?
2009. jan. 25. 20:18
 1/5 anonim ***** válasza:

Szia! Szerintem elég a tejed, ha 4-5-kor szopizik, és 1/2 10-kor eszik legközelebb. Egyébként teljesen jó a napirend így. Próbáld meg elérni, hogy 1 éves korára 5-ször egyen egy nap!

Boldog babázást! :o)

2009. jan. 25. 20:34
 2/5 A kérdező kommentje:
Köszönöm a gyors választ! Hm...már csak azt szeretném tudni, konkrtétan hogy nézzenek ki azok az étkezések 1 éves korára?
2009. jan. 25. 20:49
 3/5 anonim ***** válasza:

Nos, igazából reggel 6-tól számít a nap napnak.

Reggeli(7-8): szopi/tápszer/tejpép, vagy fogtól függően szendvics (pl kenyér margarin/sonka/májkrém/reszelt sajt, paradicsommal (ha megmarad a 4-5 órai szopi 1 éves korára, akkor a reggeli lehet szilárd!!)

Tízórai(10-10.30): gyümölcs magában

Ebéd(12-12.30): főzelék husival/sajttal/tojással

Alvás (nem törvényszerű, de általában 1 éves kor után ráállnak 1 délutáni nagyobb alvásra a babák)

Uzsonna(15.30.-16): tejpép/joghurt gyümivel/keksszel, vagy amit írtál gyümirizs, tejbedara.

Vacsora(18-18.30): főzelék husi nélkül

19.30 pancsi, 20-20.15 alvás.

Ez volna a "normális". Nekünk kisebb elcsúszásokkal sikerült betartani, és így bölcsi, ovi kezdésnél nem okozott gondot ennek megszokása.

2009. jan. 25. 21:03
 4/5 anonim ***** válasza:
Na azt elfelejtettem a végére írni, hogy alvás előtt, ha megmarad a szopi, akkor persze az is még benne van, de csak megnyugvás általában. Ez sem törvényszerű....
2009. jan. 25. 21:05
 5/5 A kérdező kommentje:
Ahh, ez elég konkrét és egyértelmű volt. Köszönöm szépen!
2009. jan. 25. 21:11

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!