Mennyibe kerül babátok tápszeres etetése?
Milyen tápszer?
Mennyi idős a baba?
Mennyit eszik egy nap?
Milyen plusz költségek vannak?
Víz, fertőtlenítő, cumisüvegek stb.
Sajnos úgy néz ki nem szoptathatok tovább és eléggé el vagyok keseredve lelkileg, de most még az anyagiak miatt is fáj a fejem...Sajnos elég rosszul állunk...
Csak kíváncsi vagyok, hogy mire számítsak a következő hónapokban...
köszönöm!
A leghúzósabb hónapban nekünk 16000 Ft volt. Az első fél évben mi a Beba Pro Ha-t kaptuk, receptre volt 2200 Ft körül.
Mivel nálunk kezdetektől tápszeres volt a kicsi, a legegyszerűbbnek látszott egy Avent kezdő készletet venni, ebben 2 db 125 ml-es és 2 db 260 ml-es, egy cumi és egy üvegmosó kefe volt. Azóta már vettem hozzá egy 330 ml-es üveget és még egy 260 ml-est (ezt kuponnal).
Nem kell külön fertőtlenítő, nem is szabad. Egy nagy lábosban forralsz pici ecettel vizet és beledobálsz mindent.
3 hónapos kora óta én sem főzőcskézem az üvegeket, csak néha, a vízkő eltávolítás miatt.
Ha drágább üveget veszel, nem maga az üveg a drága, hanem a hozzá való etetőcumik, amiket ajánlatos 2-3 havonta cserélni. Ha csak pl. 2 üveget használsz, akkor gyakrabban, mivel gyorsan megy tönkre.
En Szlovákiában élek.
Mi Nutrilont (nálatok azt hiszem Milumilnek hívják) vettunk a kicsinek. Itt nem írnak fel tápszert a kicsinek, kivéve ha tejérzékeny vagy ilyesmi. Egy doboz 15 euro (mostani árfolyam szerint kb. 4500 Ft) 800 g és 1 hétre volt elég. Most már, hogy 9 honapos havi 2 doboz kell.
Vízet nem vettem csak forralom a mai napig és a dolgokat is ugyanugy kifoztem.
huh akkor tényleg elég húzós
és mitől függ hogy ha-s tápszer kell, vagy hogy melyiket írják fel?
akkor az a mildibé a legolcsóbb, miért nem azt írják fel elöször, és ha nem jó váltanak...
Őket nem érdekli az ár. HA-sat akkor írnak fel, ha felmerül az esélye a tejérzékenységnek. Pl. a családban van tejallergiás. Vagy ha a rendes tápszertől jelentkeznek tünetek. Legalábbis elvben így van, de úgy vettem észre, hogy elvből azt írnak fel és kész. Én azt gondolom, hogy több üzlet van benne, mint valódi ok. Pl. hogy az drágább, és érdekes módon a HA-s tápszerekre csak 25%-os támogatás van, a simákra meg 50%-os. De miért? Ezért is van az, hogy a Ha-s kb. 3-szorosa árban a simának. Amúgy is drágább, plusz még a támogatás is kisebb rá. Nekünk is egyből azt írt fel, mikor kezdett kevés lenni a tejem. Nem kérdezett semmit, csak felírta azt. (Beba HA start pro). Aztán 3 hónapos korában elmentem, és mondtam, hogy írjon inkább simát, mert ezt már nem nagyon akarja enni, és úgy tudom annak jobb az íze. Felírta, utána már a simát ette. És mikor mentem kiváltani a recepteket, akármelyikbe is mentem, sehol nem volt nekik készleten, csak max 1, mert nem fogy. Míg a HA-sból több dobozzal is tartottak. úgyhogy a többiért mindig később vissza kellett mennem. Mondta is a gyógyszerész, hogy azért nem tartanak többet, mert mindenki csak a HA-sat viszi...
És azért nem hinném, hogy ennyi allergiás, ill. allergiás gyanus baba van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!