Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Mekkora súlyú és mennyit...

Mekkora súlyú és mennyit eszik, és alszik 3 hónapos (tápszeres) babátok?

Figyelt kérdés
Az én kisfiam 6,20 kg, és nem eszi meg a napi adagját amit megehetne! Naponta kb. 5x eszik, van mikor 170 ml, de előfordul, hogy csak 90-100 ml eszik meg egyszerre 3-4 óránként! Vizet, teát egyenlőre nem iszik! Az alvással nincs gondunk, alszik az evések között is, és este 21h-től reggel 6-8h-ig alszik!
2011. szept. 14. 23:57
 1/3 anonim ***** válasza:

Szia! Az én kislányom is hasonló a te babádhoz. 15 hetes, a tegnapi mérés szerint 63 cm és 5,85 kg. Édes kis hurkái vannak, szépen nődögél, pedig ő sem eszi meg azt a mennyiségt, ami a "nagykönyvben" elő van írva. Az éjszakát végigalussza (ált. 20.30-tól 6.30-ig), és még nap közben is elég sokat alszik. Múltkor kíváncsiságból feljegyeztem, h mikor volt ébren, és az jött ki, h 8,5 órát töltött ébren.

6X eszik egy nap, van, h csak 90 ml-t. Egy evésre 150 ml-nél még soha nem evett többet. Egy kevés tejem még van, így kb. 150 ml-t tudok neki adni naponta. A vizet nem szereti, de azt tanácsolták, h mivel a tápszernek nagy a szárazanyag tartalma, ezért minden étkezés után pár korty vizet vagy teát igyon a baba.

A védőnő javaslatára jövő héten kezdjük a hozzátáplálást egy kis almalével.

A kezeivel már játszogat, a héten kezdte el tartani hasonfekvésben a kis fejét és tegnap átfordult hátról hasra (bár szerintem az csak véletlen volt :) )

2011. szept. 15. 07:51
 2/3 anonim ***** válasza:
A kislányom múlt héten volt 5,2kg a hosszát nem mérték. Változó, hogy mennyit eszik. Azt figyeltem meg, hogy reggel és este eszik többet, napközben nem eszi meg az adagját. Este kb 160-170ml-t eszik, napközben kb 120. Ő is 5x eszik naponta. A kezecskéit nem találta még meg, a lábait viszont igen :) Fordítva van összeszerelve. :) A hasáról egyfolytában átfordul a hátára, a fejét már pár hetes kora óta tarja nagyon sokáig. Mondjuk hason alszik, szerintem ez is befolyásolja. Meg talán azt is, hogy átfordul. Kb 1-1,5 órákat van fent napközben és utána 1-2órát alszik. Éjszakát átalussza. Teát egyáltalán nem iszik, vizet mostanában elfogadja, de nem sokat.
2011. szept. 15. 08:48
 3/3 anonim ***** válasza:
Utolsó vagyok, 14 hetes a kislányom. :)
2011. szept. 15. 08:50

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!