Mennyibe kerül babátok tápszeres etetése?
Milyen tápszer?
Mennyi idős a baba?
Mennyit eszik egy nap?
Milyen plusz költségek vannak?
Víz, fertőtlenítő, cumisüvegek stb.
Sajnos úgy néz ki nem szoptathatok tovább és eléggé el vagyok keseredve lelkileg, de most még az anyagiak miatt is fáj a fejem...Sajnos elég rosszul állunk...
Csak kíváncsi vagyok, hogy mire számítsak a következő hónapokban...
köszönöm!
Humama HA tápszert kap a kicsi, általában 1-2 hétig elég egy doboz, amire receptre felírva gyógyszertárban kb 2000 forint. Vizet Szentkirályit szoktunk venni, 6-os pakk kb 600 forint, de azt isszuk mi is, úgyhogy a baba fogyasztása nem számottevő. Ha épp nincs itthon ásványvíz, sima vizet forralok fel, egyszer-egyszer az is jó.
A fertőtlenítéssel nem bajlódtam nagyon 3 hós kora után... Addig is fogtam egy nagy fazekat, bele a cuccokat és 5 perc főzés. Eleinte ugye minden etetés steril cumisüvegből. Valamiért 3 hónapos korig javasolják a fertőtlenítést, utána már csak mosogatószerrel tisztítottam őket, mondjuk ami a bojlerből jön, az elég forró nálunk. Időnként azért még most is kifőzöm a cuccokat, nem árt az. Mikrós sterilizálót nem vettem, mert több féle üveget meg cumit használtunk, ha mindegyikhez csak a sajátja jó, az elég macerás lett volna.
Egyébként vannak ennél olcsóbb meg drágább tápszerek is, nektek mit írt az orvos ?
Kisfiam Mildibé 1 kapott, receptre 600 Ft., szerintem a legjobb és legolcsóbb tápszer.
Havi szinten kb 5 doboz fogyott el. Tehát 3000 ft.
Vizet nyugodtan forralhatod is, attól sem lesz semmi baja, és az ingyen van!Ha mégis babavízet szeretnél, akkor szerintem árban is a szentkirályi a legjobb. 100 ft/üveg. Azzal számolj napi egyet.
Cumisüveghez nem kell fertőtlenítő, elég sima vízben kifőzni.
Mi rossmannban kapható cumisüveget használtunk, kb 800 Ft.
Volt hogy havonta kapott egy újat, de volt hogy két hónapig használtunk egyet.
Nekünk 2 hónaposan kellett megkezdeni a tápszeres pótlást, 3 hós korára teljesen tápszeres lett. Nekünk Beba 1-et írt fel a doktornő, az olyan 800 valamennyibe került, és olyan 3-4 dobozzal fogyott egy hónapban. Persze kezdetben még kicsit kevesebb, de aztán nőtt az igény. De ha HA-s tápszert ír fel (általában azt szoktak, mi is azzal kezdünk, csak aztán már nem itta meg a kisfiam, és váltottunk a sima 1-re), szóval ha HA-as( hypoallergén), akkor az jóval drágább, 2200 Ft körül mozog az ára. A többi tápszer is hasonló áron mozog.
A cumi, cumisüveg nem drága, pár száz ft-ért kapsz, a fertőtlenítést meg meg lehet oldani kifőzéssel (forralással) is. A tápszerhez a vizet pedig forrald, és akkor az sem nagy plusz költség. Vagy pl. a szentkirályi mentes vizet is használhatod, lehet babáknak adni, és jóval olcsóbb, mint a babavíznek árusított termékek.
HA-s (hypoallergén, ha örökölheti a hajlamot az allergiára) tápszerrel 15.000 volt a leghúzósabb hónap. De később is a felével számolhatsz (mikor már szilárdat is eszik)
én nem fertőtlenítek, csak leforrázom amit kell.
minden mást be lehet szerezni használtan
beba ha start prot írt a doki, most meg sensitivet, azt még nem váltottam ki, de a másik 2300 volt.
tesóm szerint nekik elment egy héten két doboz, ezért félek, de ti olyan kevesett írtok, mennyit ettek egy nap? pont az adagjukat? kg*150?
kösz hogy segítetek
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!