Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Csatos babahordozóról mi a...

Csatos babahordozóról mi a véleményetek, aki használ?

Figyelt kérdés
8,5 hónapos a babám és venni akarok, mert a kenguru nem vált be, eddig babakocsiban volt. Nagyon jó lenne, mert a rossz idő közeledik és nem akarok télen babakocsival kínlódni. Azt olvastam róla, hogy 3 hónaposig nem ajánlott, de utána elöl lehet hordani és 6 hónapostól, mikor már ül, lehet háton is. Én igazából elöl és csípőn akarom, csak még nem tud ülni, ez nem baj? Nem lesz baja a gerincének?
2011. okt. 6. 13:33
 1/7 anonim ***** válasza:

Én ajánlom neked inkább a meitait (pl: Gremese), van belőle csatos változat is. De ha van több pénzed, akkor nagyon jó a manduca is.

Csípőn kényelmetlenek ezek, arra a karikás kendő jobb, de hosszútávon nem jó a csípős megoldás, kb fél óra, aztán fájni fog mindened és a gyereknek is.

Ha most 8,5 hós a babád, akkor már kötheted nyugodtan a hátadra is, hidd el, neked is és neki is kényelmesebb lesz ott, mint elöl. Nem baj, hogy nem tud ülni. Először fura, hogy a hátadon van, és nem látod, mit csinál, de tényleg klassz dolog.

2011. okt. 6. 13:38
 2/7 anonim ***** válasza:
nem lesz baja a gerincének,mert igazából nem ül benne, eloszlik a súlya. Mi a liliputi csatos háti hordozóját használtuk, kipróbáltuk a mei tai-t is de ez a csatos jött be a legjobban nagyon kényelmes és egyszerű fel-levenni. Mi kb 5 hós kortól használtuk elöl, 8 hósan már háton is nagyon szeretett benne lenni a kisfiam.
2011. okt. 6. 13:57
 3/7 A kérdező kommentje:
Köszi! Én is a liliputi csatosra gondoltam.
2011. okt. 6. 13:58
 4/7 anonim ***** válasza:

Nekünk is Liliputi csatos van, nagyon szeretjük. 5 hónapos korától háton hordozom. Nem baj, ha nem tud ülni, nem lesz baja.

(Bocs az offért, de: neked már mindenképpen háton kéne majd hordoznod, mert elől egészségtelen és kényelmetlen hordozni 7-8 kilónál nagyobb babát, csípőn pedig csak rövid ideig tudod, mert nem oszlik el egyenletesen a súly.)

2011. okt. 6. 18:11
 5/7 A kérdező kommentje:
Csak boltba, meg sétához akarom ám hordozni, nem egész nap. Kipróbálnám elöl hordozni azért. Télen a kismamakabátomat ha felveszem, akkor abba ő is bele tud burkolózni, ha elöl van hordva. Vagy hátul is?
2011. okt. 7. 07:03
 6/7 anonim ***** válasza:

Előző vagyok.

Nekem jó volt a kismama kabát, hátul is és elől is be tudtam alá tenni.

2011. okt. 7. 08:22
 7/7 anonim ***** válasza:
Szia, ajánlom neked a mamami fórumot szeretettel! :) ott biztos sokan segítenek, sokan hordoznak csatosban, és sokféle csatost kiveséznek.
2012. jan. 9. 12:23

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!