Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Nurofen, panadol, ha már...

Nurofen, panadol, ha már nagyon szenved a baba, árthat/hozzászokhat?

Figyelt kérdés
9 hós babámnak éjszaka hébe-hóba adtunk. Most viszont szegényke nappal is nagyon szenvedett. Soha nem sírt ennyire, mint ma. Aludni sem tudott. Végül adtam neki panadolt. Attól félek, mert hallottam olyanokat, hogy nem szabad adni nekik, mert ha később lázas lenne nem fog hatni, mert hozzászokik a szervezete. Ártottam neki ezzel?
2011. okt. 6. 13:32
 1/3 anonim ***** válasza:

Fogzásra adod?

Ha igen, és már nappal is így küzdött, akkor szerintem legkésőbb holnapra áttörik a foga, utána meg már nem kell majd adni, mert akkor teljesen megszűnik a fájdalom.

Én is adtam, ha nagyon kellett, akkor nappal is. De egész fogzás alatt összesen max 6x.

2011. okt. 6. 13:37
 2/3 anonim ***** válasza:

Ez butaság, hogy később nem fog hatni.

Nyugodtan adhatod, max. 3 napig. Mit gondol aki ezt mondta, ha mondjuk a gyerek hetekig lázas komoly betegségtől, akkor nincs lázcsillapítás??

Úgy szokták adni, hogy felváltva a Panadolt 3 napig, majd Nurofent 3 napig, mert más-más a hatóanyaga, így lehet huzamosabban szedni.

De ha fogzásra adod, akkor tényleg csak ha nagyon muszáj, mert a gyomrának sem tesz jót, azért ezek gyógyszerek.

Ritkán Én is adtam a kisfiamnak, mikor jöttek a fogai, több átalvatlan éjszaka után egy-egy adagot, hogy pihenjen is kicsit szegény.

2011. okt. 6. 13:37
 3/3 anonim ***** válasza:
nyugodtan adhatod, nem fog hozzászokni. Te is beveszel gyógyszert ha fáj a fejed, később mégis leviszi a lázad. Nem ártottál neki, hanem csillapítottad a fájdalmát.
2011. okt. 6. 14:06

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!