Van olyan anyuka, aki nem tapogatta a méhszáját sosem?
Annyi ilyen jellegű kérdést olvastam mostanában, hogy hogy kell kitapintani a méhszájat, meg az előbb az egészség rovatban, hogy valaki "talált" egy dudort a hüvelyében, (nőgyógyász 2 hónapja látta és minden rendben volt)... mindenki "kotorászik" odabent?
Én már szültem, meg olyan tini sem vagyok már, de én még pld. soha nem nyúltam be magamnak a hüvelyembe az ujjammal... csodabogárnak számítok?
Szerintem nagy baromság! Egyszerűen nem értem én sem az ilyen viselkedést és nagyon felháborít! Még az intim zuhanynál sem kell magadnak nyúlkálnod, mert nem egészséges, hisz úgysem tudod megmosni annyira a kezed, hogy valami baktériumot ne vigyél be a szervezetedbe.
Én is "veled" tartok Csodabogár!:)
Jelen!
Tudom, milyen kétségbeesetten babára várni, számolgatni a napokat, de soha nem néztem magamnak a méhszájat. Inkább vettem Vateráról olcsón terhességi teszteket, azokat lőttem el, de nem nyúlkáltam.
Ha baba van, úgyis kiderül 14 nap múlva, ha pedig sajnos nincs, attól nem lesz, ha kutakodunk odabenn.
Egyébként is, nem steril körülmények között teszi, aki csinálja, egy óvatlanabb mozdulattal még sérülést is lehet szerezni.
sose tapogatóztam még magamat belülről! :) Épp elég, mikor a doki csinálja, főleg most, hogy kismama vagyok a harmadik bébimmel, és elég sűrűn találkozunk. :S
Szóval nem vagy egyedül.
Személy szerint "kíváncsi" természet vagyok, a biológia mindig is érdekelt. Az ember saját teste is érdekes, szeretek tisztában lenni a működésével. Semmi baja nem lesz az embernek ha tiszta kézzel csinálja. Ha a férje nyúl hozzá, az ebből a szempontból ugyanaz.
Babára készülve én is figyeltem magamon mindent, egyrészt az érdekesség kedvéért, másrészt, hogy minél előbb értesüljek. Aztán végül a tesztet nekem sem sikerült megelőznöm, mint ahogy másnak sem. De tanultam belőle, már tudom, hogy mikor van kb. a peteérésem és így hiába rendszertelen a ciklusom, mégsem ér meglepetés. De hosszútávon én se csinálom ezt. Egyszer-kétszer elég volt. A lényeg, hogy én már nem tévesztem össze a méhszájat daganattal, ahogy a kérdésben szereplő hölgy. Mert tudom, hogy van a ciklusnak olyan szakasza, amikor egészen lesüllyed és ezért egyből tudom, hogy "hol tartok", nem pedig mindenféle betegségre, előbb említett daganatra, vagy méhsüllyedés, stb-re gondolok. (Hány ilyen kérdés volt már...)
Amúgy nem vagy csodabogár, de a másik oldalt is megérthetnéd.
Én a méhszájamat sose tapogattam ki, viszont a terhességeimnél muszáj volt Utrogestan hüvelykapszulát használni, és másképp nem lehet feltenni, csak ha feltolom, és magasra kellett. Alaposan kezet mostam és kész, de fölöslegesen nem bolygattam soha ott.
Aki dudort talált a hüvelyében, az megtalálta a méhszáját... csak egy általános iskolás biológia könyvet kell kinyitni hozzá.
Annak ellenére, hogy én se nyúlkálok össze-vissza, az is túlzás, ha valaki bacik és fertőzésveszély miatt fél ennyire, mert ha rendesen kezet mos, az tiszta. Csak gondoljatok arra, hogy a párotok sem "steril", ha együtt vagytok, legalábbis az én férjem nem fertőtleníti magát. :) A természetes és egészséges hüvelyflóra megvédi az intim egészségünket és tisztaságunkat.
Nekem is van már egy lányom, de én se tapogattam soha magam, se a terhesség előtt, se után.
Nem értem miért csinálják egyes emberek.
Egy valamit tapogattam sokáig, a gátmetszés varratait, de csak azért mert viszketett és idegesített. Mikor kiestek a varratok és elmúlt a viszketés azt sem tapogattam már.
Két esetre szedném: Amikor kúp/tampon/maszti miatt matat valaki odalent az egy eset, meg van aki csak úgy mindennapi rutinként matat lent, nézve hogy most nyílt-zárt e lent, hol van a méhszája, stb...
Az első eset olyan "természetes" a másik kicsit túl hóbortos. ÉS szerintem nem is szerencsés, felesleges.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!